Now Reading
Heidi van CryoStretto: “Wij zijn mooimakers!”

Heidi van CryoStretto: “Wij zijn mooimakers!”

Dag lieve vrienden, mijn naam is Cathy Paredis. Ik ben schrijver en cultuurbemiddelaar… en een onverbeterlijk nieuwsgierig aagje. Als er een nieuwe zaak opengaat, ben ik razend benieuwd: Wie zit erachter? Wat bieden ze aan? Ik was dan ook in mijn nopjes dat ik mocht langsgaan bij CryoStretto, waar zaakvoerder Heidi De Wit me begeesterd vertelde over haar passie, en hoe ze dankzij haar dochter in Hasselt terechtkwam.

Een druilerige grijze dag. Het water op de stoep van de Kapelstraat spat op bij elke stap. In de etage van CryoStretto prijkt een pinguïn. Hij hint, zo blijkt, alvast naar wat er in het salon gebeurt. Binnen valt mijn oog op de kleurrijke tegelvloer. De mooie inrichting en de warme ontvangst van de goedlachse Heidi doen de regen buiten meteen vergeten.

Geen traditioneel schoonheidssalon

“Wij zijn mooimakers,” vertelt Heidi. “We boosten je schoonheid naar een hoger niveau.” CryoStretto is echter geen traditioneel schoonheidssalon. Hier gebeuren alle behandelingen met machines! De toestellen van ’21 Equipment’ zijn ontwikkeld door een bio-ingenieur in Italië en worden al 40 jaar gebruikt.

“Onze populairste behandeling is cryolipolyse – vetbevriezing in de volksmond. Een koude massage bevriest je vetcellen zodat ze spontaan leeglopen. Je ziet het resultaat onmiddellijk, en mits gezonde voeding is het definitief. Da’s ne goeie, hè!” Als ik vraag of dat pijn doet, stelt Heidi me gerust. Omdat ze geen vacuümsysteem gebruiken, is de behandeling zacht voor de huid. Geen littekens of blauwe plekken, dus.

Van één toestel in de garage…

Heidi vertelt met zoveel hartstocht dat het moeilijk te geloven is dat ze pas 6 jaar geleden in de schoonheidsbranche stapte. “Ik werkte als zelfstandige in de horeca. Dat deed ik graag, maar het was fysiek ontzettend zwaar. Mijn adviseur van het ziekenfonds stelde voor om terug te gaan studeren. Ik ben haar nog altijd dankbaar.”

Het werd een opleiding medisch secretariaat. Maar Heidi moest al snel toegeven dat het werk niets voor haar was. Ze kocht één toestel van 21 Equipment en opende een zaak in de garage van haar woning in Meerhout.

Al snel werd de garage te klein. Heidi moest uitbreiden naar het aanpalende pand en dochter Joyce stapte mee in de zaak. Daarnaast is Heidi sinds 2 jaar verantwoordelijk voor de verkoop van de toestellen aan professionals in België en een deel van Nederland.

… naar een tweede zaak in Hasselt

Omdat de zaak in Meerhout goed draaide, speelde Heidi met het idee om uit te breiden. “Mijn jongste dochter studeert aan de Sportschool in Hasselt. Ze zit hier ook op internaat,” verklaart Heidi. “Als we haar komen afzetten, kuieren we graag door de stad. Keigezellig. Ik dacht stiekem: Als ik kan uitbreiden, dan doe ik het hier. En ja: sinds september zit mijn dochter hier op school, en in december had ik mijn zaak.”

De coronamaatregelen hielden de deuren helaas meteen zowat zes maanden dicht. Maar zelfs gesloten wist CryoStretto de aandacht te trekken, lacht Heidi: “Ik hing de ramen vol foto’s van vrouwen en mannen voor en na hun behandeling. Veel voorbijgangers dachten dat ik de beelden gefotoshopt had. Maar ik ken niks van Photoshop! En je kan toch geen zes jaar bestaan zonder echte resultaten?”

Binnen- en buitenkant

CryoStretto mag eindelijk klanten ontvangen, en Heidi heeft er zin in. Zelf zorgt ze voor de winkel en doet ze de intakegesprekken. Plusdochter Nelle doet de behandelingen.

“We bespreken de wensen van de klant. Op basis van een medische checklist en een bodycheck geven we dan advies,” zegt Heidi. “Er is geen verplichting. Duurder of goedkopere, één sessie of meerdere, alles kan. Ook als je besluit niets te kiezen is dat oké.”

Een volledige sessie duurt 3 tot 5 kwartier. Alles gebeurt manueel. Een basisbehandeling kan vanaf 120 euro. Een sessie met de geavanceerdere apparaten kost ongeveer 400 euro. “Die sessies zijn het efficiëntst. Voor de vetbevriezing stimuleren we de betrokken organen en verstevigen we de spieren. Het is immers de binnenkant die bepaalt hoe de buitenkant er uitziet.”

“Iedereen gaat hier content buiten!”

Een dame stapt binnen en zwaait. “Ik ben een heel tevreden klant!” joelt ze. Heidi glimlacht: “Dit is een heel leuke job, want iedereen gaat hier content buiten! Je verliest per sessie 2 tot 6 cm omtrek. Bovendien kunnen we niet alleen onderhuids vet maar ook visceraal vet tussen de organen aanpakken.”

Naast cryolipolyse kan je ook bij Heidi en Nelle terecht voor onder andere anti-rimpelbehandelingen, huidversteviging, ontharen, gezond bruinen, kleurtherapie…

“Ik heb alleen spijt dat ik er niet eerder aan begonnen ben”

“Vroeger droomde ik ervan in elke provincie een centrum te openen, maar corona heeft daar zwaar de rem op gezet,” geeft Heidi toe. “Het is wel de bedoeling dat ook de zaak in Hasselt op termijn zelfstandig kan draaien. Dat duurt nog wel even. Hasselt is veel groter dan Meerhout en veel mensen kennen onze toestellen nog niet. Maar dat was zes jaar geleden in Meerhout ook het geval, en daar is het gelukt. Als het daar kan, moet het hier ook lukken. Dat kan niet anders!”

Heidi gaat er helemaal voor. “Van die ene machine in mijn garage tot nu een tweede zaak in Hasselt… Ik heb nog geen moment spijt gehad, alleen dat ik er niet eerder aan begonnen ben. Ik ben er dag en nacht mee bezig, en ik hoop dat nog heel lang te kunnen doen!”En, lieve vrienden, zijn jullie ook benieuwd naar alles wat CryoStretto aanbiedt? Neem een kijkje op hun website, Facebookpagina en Instagram account. Heidi en Nelle ontvangen je ook graag in het salon. Wie een flyer in de brievenbus kreeg, kan zelfs langskomen voor een gratis bodycheck.

Foto’s: @alirazmkhah

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top