Now Reading
Kato van The Hive: “Het heeft me altijd geboeid om mensen hun uiterlijk mooi te maken op een unieke manier”

Kato van The Hive: “Het heeft me altijd geboeid om mensen hun uiterlijk mooi te maken op een unieke manier”

Dag lieve vrienden, mijn naam is Jesse en ik ben student aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik loop nu enkele weken stage bij I LOVE Network. Op een wisselvallige donderdagmiddag wandelde ik de The Hive: Lifestyle Shop binnen. Ik werd er warm ontvangen door eigenares Kato en haar man Niels. Kato is al jaren bekend in Hasselt en baat er nu een eigentijdse piercing- & tattoo shop uit in de Thonissenlaan 21.

Passie van een piercer

“Ik ben al elf jaar piercer en krijg er geen genoeg van”, steekt Kato enthousiast van wal. “Ik kan me niet inbeelden dat ik een andere job zou uitoefenen dan deze. Mijn werk is echt een deel van mezelf geworden. Een leven zonder kan ik me niet meer voorstellen.”

“Ik hou van body modifications. Het heeft me altijd geboeid om mensen uiterlijk mooi te maken, maar dan op een andere manier dan wat de mainstream media gewoon zijn”, vult ze aan. “Wat ik doe, kan je niet zomaar op school leren. Ik heb er anderhalf jaar over gedaan om de basis onder de knie te krijgen. En daarna ben ik verder gegroeid tot waar ik vandaag sta, elf jaar later”, vertelt Kato trots.

BVLA, Naga, Tether, The Hive en zoveel meer

Wanneer ik Kato vraag welke producten ze aanbiedt, haalt ze meteen alle boeken van haar piercing collecties boven. “Ik werk met verschillende merken; van hele dure opties zoals BVLA, tot goedkopere, waarvan ons huismerk The Hive een voorbeeld is. Er is voor ieder wat wils. Wil je voor jezelf een mooi juweel kopen waar je jaren van geniet of zoek je verschillende kleuren en vormen zodat je vaak kan wisselen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn prijzen variëren van tien tot enkele honderden euro’s. Keuze genoeg!”

BVLA, Naga, Tether, The Hive en zoveel meer

Of haar juwelen een specifieke doelgroep aanspreken? “Alles wat je hier ziet, past voor iedereen. Het maakt niet uit welke leeftijd of interesses klanten hebben, er zijn opties genoeg. Als iemand op zoek is naar een specifiek juweel van een ander merk, bestel ik dat met plezier. Of je kan er zelf eentje laten ontwerpen. In dat geval kom je best drie maanden van tevoren langs zodat ik tijdige levering kan garanderen”, licht Kato toe.

Hygiëne, professionaliteit en ervaring

Ik vraag Kato wat de belangrijkste troeven van haar zaak zijn. “Hygiëne staat heel hoog op mijn lijstje. Ik draag altijd een mondmasker en doe handschoenen aan, dat deed ik al lang voor de corona-uitbraak. Dat is vooral mijn eigen keuze om het klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Ik steriliseer al het materiaal en de juwelen in een autoclaaf, een sterilisator. Zo kan ik garanderen dat ik met de meest hygiënische materialen werk.”

Kato gaat verder: “Professionaliteit vind ik ook heel belangrijk. Ik werk samen met gastartiesten van over de hele wereld om tattoos te plaatsen en ben heel kieskeurig wie ik uitnodig. De artiesten moeten op hetzelfde niveau zitten qua professionaliteit en voldoende ervaring in het vak hebben.”

“Het doel van mijn samenwerking met gastartiesten is om zoveel mogelijk stijlen te presenteren en in te spelen op de nieuwste trends. Zo kan ik de ene maand een specifieke stijl aanbieden en de volgende iets totaal anders. Op lange termijn is het de bedoeling dat ik met twee vaste artiesten samenwerk”, legt Kato uit.

Open tot 19u

Ik merk op dat Kato gekozen heeft voor bijzondere openingsuren. “Ik wil iedereen de kans geven om een bezoekje te brengen aan mijn zaak. Daarom ben ik elke dag open van 12u tot 19u, behalve op dinsdag, zondag en feestdagen. Dat doe ik bewust zo opdat andere zelfstandigen makkelijker langs kunnen komen. De meesten sluiten hun zaak op maandag, dus blijf ik die dag open. Soms open ik wat vroeger of sluit later de deuren voor klanten die enkel buiten de uren beschikbaar zijn. Die flexibiliteit is mijn cliënteel intussen al gewoon van mij.”

Thonissenlaan 21, 3500 Hasselt. Foto: @katrien.greven.photographer

De prachtige locatie met huiselijke sfeer

Kato is in de wolken met de locatie van haar piercing- & tattoo shop. “Dit gebouw is de perfecte locatie voor mijn zaak. Mijn man en ik hebben alles zelf gerenoveerd en ingericht, omdat we onze smaak nergens anders konden vinden. Een mooi voorbeeld is de toog aan het onthaal, die we volledig zelf hebben gemaakt. Het gebouw is heel open en geeft een huiselijk en warm gevoel. Dat is precies wat ik wil overbrengen naar mijn klanten.”

Lieve vrienden, zijn jullie benieuwd naar het talent en werk van Kato? Meer informatie vinden jullie op de website van The Hive. Neem zeker ook een kijkje op de Facebook– of Instagrampagina!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top