Now Reading
Exclusive Charms brengt een vleugje grandeur in uw interieur

Exclusive Charms brengt een vleugje grandeur in uw interieur

Dag, lieve vrienden, zodra je binnenstapt in de interieurzaak van Else Driessen, waan je je in een andere wereld. Exclusive Charms heeft zijn naam niet gestolen: alles ademt hier klasse, exclusiviteit en grandeur. De bevlogen onderneemster met een passie voor antiek en de Engelse stijl helpt haar klanten om hun interieur een elegante make-over te geven. De glimlach en het inlevingsvermogen krijg je op de koop toe.

Met de paplepel ingegeven Else heeft haar passie van geen vreemden: haar ouders hadden een antiekzaak met vooral achttiende-eeuwse Luikse meubels. Al op jonge leeftijd hielp Else haar ouders om beursstanden aan te kleden. Ze viel als een blok voor de Engelse stijl die ze op die events ontdekte. “De eenvoudige en tegelijk gesofisticeerde charme, het vakmanschap en het respect voor traditie bekoorden mij enorm. Ik ben ook een grote fan van de Regency-stijl, met zijn strakke, classicistische vormgeving. Een tijdloos genre dat nog vaak wordt gekopieerd.”

Entrepreneur in hart en nieren

Else opende haar eigen antiekzaak in Genk toen ze amper 25 was. “Ik werkte vanaf mijn achttiende in de zaak van mijn ouders – de ideale leerschool. Ik was er immers voortdurend omringd door antiek en mooie spullen. Toch ontbreekt het mij ook niet aan theoretische kennis, want ik volgde veel opleidingen in avondschool: van antiek tot kunstgeschiedenis en interieurvormgeving. Op mijn 25ste stampte ik mijn eigen zaak uit de grond – een beslissing waarvan ik nog geen seconde spijt heb gehad.”

Else Driessen

Hasselt: de perfecte biotoop

In 2016 vond ED Design een nieuw en beter onderkomen in Hasselt. “Hasselt is een aangename stad met een grote dynamiek. Je vindt hier talloze authentieke en bijzondere winkels die zich onderscheiden van de massa. Bovendien zijn de mensen hier levensgenieters en gezelligheidszoekers. Dat sluit allemaal prima aan bij mijn zaak en visie. Ook mooi meegenomen: ik heb heel fijne buren.”

Antiek en hedendaags in harmonie

Wie denkt dat Exclusive Charms een stoffig imago heeft, is eraan voor de moeite. ED Designs rijmt antiek met de Engelse stijl en hedendaagse zitmeubelen van Fylds’: artisanaal vervaardigd met een tijdloos design en prachtig textiel. En hier houdt het niet op. Want Else herstoffeert ook oude zitmeubelen. “Oude, klassevolle meubels doorstaan de tand des tijds en voelen zich evengoed thuis in een modern interieur. Het volstaat veelal om ze opnieuw te bekleden, want het meubel zelf is van ongeëvenaarde kwaliteit.”

Met Edith Gybels (Creation Carroll)

Geslaagde samenwerking Else richt haar creatieve pijlen ook op raamdecoratie. Onlangs sloeg ze de handen in elkaar met Edith Gybels (Creation Carroll) die al meer dan twintig jaar interieurs aankleedt met weelderig textiel en aaibare stoffen. “Edith en ik werken samen als een goed geoliede tandem. Terwijl ik focus op de keuze van de stoffen – kwaliteit, kleuren, materialen, … – zet Edith haar gouden handen aan het werk. We gebruiken uitsluitend textiel van superieure merken om interieurs een flinke dosis klasse te geven.”

Exclusive Charms / ED Design

 Persoonlijk advies en tomeloze inzet

De majestueuze uitstraling van Exclusive Charms gaat hand in hand met een hartelijke en huiselijke sfeer. Else staat dicht bij haar klanten, heeft een groot inlevingsvermogen in hun wensen, en werkt met hart en ziel projecten uit. “Mijn werk stopt eigenlijk nooit. Het gebeurt weleens dat ik ’s nachts een ingeving krijg, mijn bed uitspring en tussen de stoffen kruip. Als je werk je passie is, dan ga je er honderd procent voor. En daarvan plukken mijn klanten uiteindelijk ook de vruchten.”

Lieve vrienden, benieuwd naar Exclusive Charms? Ga dan gerust eens langs en dompel je onder in de luisterrijke magie. Volg Else ook op Facebook en check de website. Exclusive Charms / ED Design, Thonissenlaan 21, 3500 Hasselt

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top