Now Reading
Q&A met Ilse Fabré, CITYzen#053

Q&A met Ilse Fabré, CITYzen#053

Dag lieve vrienden! Ik ben Ellen, student Bedrijfsvertaler-Tolk aan de UCLL in Leuven en sinds een maand stagiaire bij I LOVE Network. Zoals jullie al weten, wil Startup I LOVE Network samen met vzw My City Fan Club creatievelingen in de steden laten groeien via reclame en workshops. Wij zijn blij dat we met veel trots onze nieuwe CITYzen Ilse Fabré mogen introduceren. Zij woont in Diest en geeft les aan kinderen in een school in Leuven. Een paar jaar geleden is ze terug begonnen met schilderen en ondertussen heeft ze digital art ontdekt.

Hoe bent u begonnen met digital art?

Ongeveer 2 jaar geleden begon ik opnieuw met schilderen van landschappen en portretten. Het was een fantastisch gevoel om deze vroegere hobby opnieuw op te pakken. Ik wilde wel eens weten of ik mijn tekentechnieken van toen op de tekenacademie nog in mijn vingers had. Ik haalde mijn schetsboek terug naar boven waar ik af en toe nog wel eens in tekende met potlood of met mijn aquarelle krijtjes. Ik trok foto’s van uit mijn omgeving en schilderde ze na. Ik maakte portretten en tekende of schilderde familieleden. Maar mijn woonkamer werd al gauw te klein met verf en schildersezels en ik besloot om op een andere manier creatief bezig te zijn. Tot ik plots digital art ontdekte. Ik kocht me een Ipad met pencil en leerde me zelf het digitaal tekenen aan. Stap voor stap ontdekte ik via YouTube filmpjes hoe de app Procreate werkte. Ik schreef een blog over deze app en ik krijg regelmatig vragen hoe deze  tekenapp werkt. Mijn interesse groeide en ik zocht ook andere tekenapps op. Zoals alle kunstenaars besloot ik ook om mijn werk te laten zien aan het publiek. Ik nam ook mijn Ipad mee naar een beurs en toonde hoe het in zijn werk gaat. Er was veel belangstelling voor omdat velen dit niet kenden. En dan is alles heel snel gegaan.

Hoe beïnvloedde de pandemie uw werk?

De lockdown heeft alles eigenlijk versneld. Met de eerste lockdown stond alles klaar om naar een volgende beurs te gaan. En toen deze niet door ging besloot ik om een website te maken en daar mijn werken op te tonen. Ik volg ook andere kunstenaars en fotografen. Zo heb ik nu een project lopen samen met Yves Rivière, een fotograaf uit Leuven. Het project heet: ‘Walls of Art’. Ik bracht zijn foto’s en mijn digitaal werk samen wat mooie fotowanden oplevert.

Welke boodschap wilt u met uw tekeningen overbrengen?

Mijn gevoelens en indrukken die ik opdoe in mijn omgeving van op het moment zelf wil ik een plaats geven op een blad.  Ik wil tonen dat anders zijn en anders denken mag en dat je je dan eens helemaal mag laten gaan.  Zeg maar je eigen zin doen.

Ik wil ook mijn creatieve leefstijl graag overbrengen naar anderen, anderen inspireren. Ik wil laten zien dat het nooit te laat is om je droom te laten uitkomen. Je kan jezelf iets aanleren, stap voor stap, als je iets echt wil. En omdat deze digitale wereld voortdurend verandert blijf je gefocust en verveelt het niet.

Ik zet ook zelf gemaakte kleurplaten op mijn website om de mensen op deze manier te laten ontspannen.

Zoals ik in de ‘Verbeke foundation’ onlangs las ‘Art macht Frei’. Het maakt je hoofd leeg. Het houdt je geest alert en je bekijkt alles rondom je op een andere manier. Het creatieve kan je trouwens doortrekken in alles wat je doet. En dan is tijdens de corona nog meer gebleken hoe belangrijk kunst is.

Hoe ziet u uw toekomst?

Dat ik elke dag verder mag leren en evolueren op creatief vlak. In mijn blog ‘Ik leef dus ik verander’ lees je hier meer over. Mijn werken verder tentoonstellen op beurzen en workshops geven over digital art staan ook op mijn verlanglijstje. Een eigen atelier/winkel openen zijn verre dromen. Samenwerken met kunstenaars zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar blijven inspireren. Het verder lesgeven aan kinderen in Leuven brengt afwisseling in mijn dagelijkse werk. Zij laten je de wereld door een andere bril zien. Zij leven in het nu! En die bril heb je als kunstenaar nodig.

See Also

Welke projecten staan nog op de planning?

Ik apprecieer reacties en ik word graag uitgedaagd voor nieuwe projecten. Helemaal in het begin vroeg men mij ook of ik portretten met digital art wilde maken en dat heb ik toen geweigerd omdat ik er toen nog niet klaar voor was. Ik zou graag full-time artiest worden en zo nog meer tijd hebben om me te verdiepen in digital art.

Ik waardeer dat sommige gemeenten zoveel investeren in kunstmarkten en lokale kunstroutes die je brengt tot bij de kunstenaars. Deze projecten zouden mogen doorgetrokken worden naar andere gemeentes. Ik zou ook nog willen samenwerken met meubelwinkels.

In mei sta ik op de Art & Craft beurs in Paal-Beringen en in december sta ik in de kunstcorner in vrijetijdscentrum ‘de Mena’ in Rotselaar.

Dus lieve vrienden, neem zeker eens een kijkje op Ilse haar blog. Daar kunnen jullie lezen met wat ze op dat moment bezig is. Daarnaast geeft ze ook tips over hoe je je huis kan inrichten en hoe zij het zelf toepast in haar interieur. Via de webshop op haar website kunnen jullie onder andere wenskaarten, T-shirts en posters kopen. Jullie kunnen haar ook bereiken via e-mail, Instagram, Facebook of via haar website www.ilsefabre.be

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top