Now Reading
Pasqualina van Teastation Hasselt: “Mij maakt het oprecht gelukkig wanneer ik mijn klanten iets nieuws kan aanbieden”

Pasqualina van Teastation Hasselt: “Mij maakt het oprecht gelukkig wanneer ik mijn klanten iets nieuws kan aanbieden”

Dag lieve vrienden, mijn naam is Katleen Stinkens. Voor mij geen back-to-school dit jaar … Jarenlang heb ik met veel goesting en creativiteit lesgegeven aan de kunstacademie in Maasmechelen. Maar verandering doet deugd en nu neem ik een jaartje pauze om andere horizonten te verkennen. Dankzij het loopproject RUN YOUR CITY, dat ik deze zomer in Hasselt ben opgestart, leerde ik Pasqualina Taapken kennen, de zaakvoerster van Teastation. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een plek om stil te staan bij thee. Om te proeven, te ontdekken en om verder te reizen naar allerlei smaken. Pasqualina en Béné helpen om een thee op onze maat te kiezen. Hun charisma spat er af, ook ver voorbij de winkel in de Aldestraat 13.

Verliefd op thee

Terwijl ik Pasqualina hoor vertellen over de nieuwe theesoorten, verwelkomt ze haar klanten. Ik luister aandachtig om zelf iets bij te leren over de producten in haar winkel en de eerlijke tips te horen die ze meegeeft aan de mensen.

Haar kennis heeft Pasqualina niet gewoon verworven uit een boekje. Van kleins af aan werd ze omringd door een warme familie van theedrinkers. Het was een traditie geworden om iedere week een nieuwe theesoort in huis te halen. Haar ogen stralen als ze spreekt over tot hoeveel graden je het water moet verwarmen, welke trucjes je kan toepassen om dit te meten en wanneer je thee op zijn best drinkt.
Niet alleen ik maar ook de andere klanten, leden van een familie op zoek naar een uitstekende Matcha Thee, zijn onder de indruk. En zo verspreidt Pasqualina haar liefde voor thee, van de ene familie naar de andere. 

“Teastation startte ik in 2018. Eerder was er mijn onderneming Feuille-T. Ik verkocht uitsluitend losse thee met een bio-label”, vertelt Pasqualina. 
Ze blijft zich steeds verder verdiepen in de wereld van de thee en schoolt zich ook bij tot professioneel theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen. Robin Boels, de grondlegger van deze school, begeleidt haar hierbij.

Verwelkom de herfst

Back-to-school en terug aan het werk. Pasqualina heeft aan ons en onze lunchpakketten gedacht. De verfrissende ice teas wisselen stilaan van plaats met warmere varianten. “Het vasthouden van een warme tas thee doet ons wegdromen, vind je ook niet?” vraagt Pasqualina. “Deze warme gedachten kan je lekker opbergen in een stijlvolle thermoskan of work out bottlevan het Japanse merk Kinto.” Ze toont me enthousiast de op de toonbank uitgestalde kleurrijke modelletjes.

“Hoe kouder het wordt, hoe meer je lichaam naar kruiden verlangt”, zegt Pasqualina. “Na een drukke ochtend en een weldoende lunch break, verzakken we vaak in een middagdipje.”
En ze windt er geen doekjes om: “Je wilt jezelf terug oppeppen? Dan heb je meer aan een Chai blend dan aan een mangotheetje!”

Chai thee of thee thee 

Maar wat is dat nu precies een Chai Thee?
“Wel eigenlijk is het grappig … In India betekent ‘chai’ gewoonweg thee. Dus als je hier een ‘Chai thee’ bestelt, klinkt het voor de Indiërs alsof je ‘thee thee’ zegt. Chai Latté is bijvoorbeeld een overblijfsel van de Engelse invloed waarbij vaker melk in thee wordt geschonken”, zo leert Pasqualina me. “De traditionele mengeling van Chai thee bevat onder andere kaneel, kruidnagel, kardemom, peper en gember.”

See Also

“Nu heb ik voor I LOVE HASSELT een mooie verrassing. We hebben een Limited Edition van een Chai variant”, glundert Pasqualina. 
“Met de African Safari Chai proef je bananenchips en koffiebonen. Jawel, koffiebonen in thee én zwarte bessenblaadjes … Chai is kruidig en zoet, maar het is zeker geen zoete thee!” benadrukt ze. “Mij maakt het oprecht gelukkig wanneer ik mijn klanten iets nieuws kan aanbieden.”

Huiswerk en een workshop

Pasqualina kan je haast de Theejuf noemen. Het huiswerk dat ze ons meegeeft is het volgende. “Kruip na een drukke werk-, school- of sportdag onder een zachte deken, met een kruidige warme theekop en ga op tijd je bed in. De wekker staat iets vroeger als jullie nog een lunchpakket willen klaarmaken. 

Lieve vrienden, er is goed nieuws! Op 3 oktober organiseert Pasqualina samen met Els Deboutte de workshop ‘Wek je zintuigen’. Je kan er leren hoe je op een eenvoudige manier een goede kop thee zet en hoe dit jou terug in contact zal brengen met jezelf. Mindful theedrinken en een hapje erbij eten, dat lijkt mij een ideale activiteit voor een herfstavond.

Willen jullie net als ik op de hoogte blijven van de bezigheden van Teastation? Geef dan een duimpje aan deFacebookenInstagrampagina. Of beter nog: reserveer een rit met deBabbelfietsen leer ieder hoekje van Hasselt kennen dankzij een local. De gids passeert sowieso langs Teastation om jullie een gratis staaltje van deI Love Hasselt-thee te laten proeven! 

Pasqualina, ik bedank jou voor je tijd en je glimlach. Tot binnenkort! Dan passeer ik eens om je nieuwe African Safari thee thee te proeven :-).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top