Now Reading
Oksana Grochocki, kandidate Miss Limburg voor Miss België: “Mijn blik verruimen, dat is mijn doel“

Oksana Grochocki, kandidate Miss Limburg voor Miss België: “Mijn blik verruimen, dat is mijn doel“

Dag lieve vrienden, ik ben Maria-Anna Wirix, zevenentwintig en leerkracht wetenschappen. In mijn vrije tijd inspireer ik mijn omgeving graag door mijn belevenissen als mama te delen via mijn Instagrampagina @morethanaglow. Maar vandaag breng ik jullie het inspirerende verhaal van Oksana, een van de twintig kandidaten voor Miss Limburg!

Creatieve en spontane Miss

Oksana is negentien jaar en afkomstig uit Oudsbergen. Ze studeerde net als ik af aan Kunstschool Genk. Momenteel zit ze op kot in Hasselt. Oksana heeft aan Syntra de opleiding juwelier-goudsmid afgerond en wil nu graag haar talenten verder ontplooien met de studie juweelontwerp of winkelmanagement aan de Hogeschool PXL. Intussen heeft ze zich volop op een nieuw doel gestort: Miss Limburg worden! 

“Mijn mama zei vroeger al dat ik moest meedoen”, vertelt Oksana enthousiast. Al stond ze er toen nooit bij stil. Totdat ze enkele maanden geleden op internet een oproep voor inschrijvingen voor Miss België zag. “Ik dacht: laten we dat eens proberen!”, blikt ze terug. En dus schreef ze zichzelf in voor Miss Limburg, met de bedoeling nadien door te stromen naar de finale van Miss België. 

Na de casting en de fotoshoot ontdekte Oksana dat ze één van de twintig geselecteerde kandidaten voor Miss Limburg is. “Toen ik de boodschap kreeg, had ik het niet meteen door”, geeft Oksana al lachend toe, “Ik dacht eerst dat het zo’n standaard email voor iedereen was.” En zo dingt ze vandaag mee naar het kroontje!

Niet verlegen

Een missverkiezing is een indrukwekkend gebeuren. “Er komt veel meer bij kijken dan je zou denken”, bevestigt Oksana, “Ik krijg ook heel uiteenlopende reacties over mijn deelname. Sommigen vinden zo’n wedstrijd maar niets, maar heel wat mensen steunen mijn ambitie en enthousiasme wel. Vooral mijn ouders. Zij komen mee naar activiteiten en bieden morele steun. Aan hen heb ik echt heel veel.” 

Oksana’s spontane en sociale houding zijn grote troeven tijdens de wedstrijd. “Wanneer ik op zoek ga naar sponsors, dan neem ik mijn formulieren mee en stap ik gewoon een zaak binnen”, vertelt ze, “Ik ben niet verlegen en dat helpt natuurlijk wel.” Haar uiteenlopende stijl bevestigt dat: van stoer tot glamour, je vindt bijna alles in haar kledingkast. Maar voor haar outfits voor Miss Limburg klopt ze aan bij Hotspot Hasselt, een trendy zaak met stijlvolle kleding voor elke gelegenheid. 

See Also

Dromen voor de toekomst

Oksana droomt niet alleen van een misskroontje, maar ook van een toekomst in juweelontwerp. “Ik maak nu al mijn eigen juwelen en zou later graag een eigen zaak runnen”, vertelt Oksana, “De connecties die ik nu maak dankzij Miss Limburg kunnen later goed van pas komen,” gaat ze verder. Oksana kijkt er ook naar uit om meer fotoshoots te doen, het liefst van al modereportages.

“Gewoon doen”

Oksana heeft nog een tip voor alle meisjes die dromen om mee te doen aan een missverkiezing: “Gewoon doen! Je leert eruit en beleeft er veel plezier aan.” Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en connecties leggen: dat zijn volgens Oksana de voordelen van haar deelname aan de missverkiezing. “Mijn blik verruimen, dat is mijn doel”, sluit ze af. We klinken samen op haar dromen en ik wens haar nog veel succes met de verkiezing!

Lieve vrienden, op 15 september vindt de finale van Miss Limburg plaats. Willen jullie net als ik Oksana blijven volgen en haar steunen in haar avontuur? Like dan zeker haar Facebookpagina, volg haar op Instagram (@oksana.grochocki) of stem voor Oksana door MLI05 te sms’en naar 6665.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top