Now Reading
Cosine Concept Store: Uniek in België omwille van het totaalpakket

Cosine Concept Store: Uniek in België omwille van het totaalpakket

Dag lieve vrienden, ik ben weer creatieve ondernemers tegengekomen. Ik had een gezellige babbel met het toffe duo Yasmine Reck en Bart Huysman, de bezielers van Cosine Concept Store gelegen aan de Kempische steenweg 503. Toen ik de zaak binnenstapte, zag ik Yasmine aan de kassa staan terwijl Bart een klant hielp. Ik merkte ook op hoe de mensen hier, heel op hun gemak, door de winkel wandelden. Direct wist ik dat deze zaakvoerders hun klanten écht graag willen verwennen.

Het toffe duo: Yasmine en Bart

Voordat ze aan dit avontuur begonnen, werkte Yasmine als Office Manager bij Fenego Hasselt op de Research Campus Hasselt. “Bart heeft tot wij met onze zaak begonnen altijd als uurwerkmaker en goudsmid gewerkt. Hij werkte dertien jaar lang bij een grote juwelier. Daar heeft hij geleerd hoe je een zaak runt. Bart heeft er ook veel ervaring opgedaan wat betreft de aankoop van collecties”, vertelt Yasmine. Ze leerde Bart kennen tijdens ‘Chess After Work’. Toen ze een jaar samen waren, namen ze het besluit om hun carrière over een andere boeg te gooien. “We besloten om samen met deze winkel te beginnen en vonden dit mooie pand aan de Kempische Steenweg”, zegt Yasmine. En ze voegt er aan toe: “Ik vind het persoonlijk contact met mensen enorm belangrijk. En ik hecht er ook veel belang aan om de mensen hier een warm welkom te heten.”

Cosine = Cozy (gezellig) + komen kijken

“We hadden dan wel al een pand maar vonden geen mooie naam voor de winkel. Ik heb toen aan mijn mama gevraagd of zij misschien een idee had en zij vroeg me wat ik wilde… Ik antwoordde haar dat ik wilde dat de mensen bij ons zouden komen kijken. En dat onze winkel vooral gezelligheid en warmte moest uitstralen. Zo kwamen wij tot ‘Cozy’ en ‘komen kijken’. En dat is dan Cosine geworden”, zegt Yasmine met een BIG smile.

Van publiekstrekker tot de hype merken

Cosine is een Concept Store. Je kan er terecht voor juwelen, handtassen, accessoires, … En je vindt er zelfs make-up! “Onze collecties zijn onderverdeeld in drie pijlers”, vertelt Yasmine, “Als eerste vind je bij ons de publiekstrekkers. Dat zijn de fashiontrends zoals Liu Jo. Dan heb je de merken met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding zoals Coccinelle en Seiko. En als derde pijler heb je de hype merken zoals O bag en het horlogemerk Cluse. We volgen vooral de trends die klanten ons doorgeven en die wij op de beurzen spotten. Om te weten wat hip en trendy is, volgen wij blogsters en houden wij de social media goed in het oog. Zo houden wij de vinger aan de pols”, meldt de gepassioneerde Yasmine, die samen met Bart naar Parijs, Milaan en Duitsland reist om er beurzen te bezoeken. “We gaan ook naar beurzen hier in België. Daar maken we dan kennis met de nieuwe collecties en ontdekken we de nieuwigheden”, vult Yasmine aan. “En er zijn ook de vertegenwoordigers van de nieuwe merken die onze winkel bezoeken. Wij bekijken wat zij te bieden hebben en of dat past binnen ons concept”, voegt Bart er aan toe.

Uniek in België: goudsmid met atelier, handtassen, sjaals en accessoires onder één dak

“Cosine is het samengaan van een echte juwelierszaak met een handtassen- en accessoireszaak”, benadrukt Bart die als goudsmid zelf ringen maakt. “Wij kiezen zelf onze stenen en brengen ze naar onze zetter waar we al twintig jaar mee samenwerken. We hebben ook een eigen atelier. Als een klant hier binnenkomt voor een nieuw horlogebandje of een nieuwe batterij, dan vervang ik die onmiddellijk. Dat is bij ons op vijf minuten in orde”, zegt Bart fier.

See Also

Ik was heel verbaasd toen ik hoorde welk bijzonder juweel Cosine aanbiedt. “Inderdaad, wij maken ringen waar de hartslag en de vingerafdruk van een persoon in verwerkt worden. We kunnen zo tal van persoonlijke en unieke creaties maken. Wij ontwerpen de ring samen met de klant. Via een computerprogramma worden zowel de hartslag als de vingerafdruk op de ring aangebracht. De klant kan dan in 3D op de computer bekijken hoe de ring er uit zal zien”, zegt Bart die hiervoor samenwerkt met het Nederlandse merk Insignety.

Toekomst: totaalpakket blijven aanbieden

“Onze Concept Store is uniek omdat wij een eigen atelier hebben. We bieden zowel gouden als zilveren juwelen aan, maar ook sierjuwelen. Dat we dit aanbieden in combinatie met kleding en accessoires maakt ons uniek in België. En onze focus ligt heel sterk op trendy en betaalbare artikelen”, besluit Yasmine. Lieve vrienden, tof hé! Ik ben echt heel geïnspireerd geraakt door de creativiteit van Yasmine en Bart. Ik dank dit duo voor hun mooie verhaal. Morgen is het Vaderdag… Ik weet zeker dat jullie hier een leuk cadeau zullen vinden. En je kan ook altijd een cadeaubon kopen bij COSINE, waar je iemand blij mee kan maken!

Kempische Steenweg 503, kiewit Hasselt 3500

Volg Cosine op Facebook: https://www.facebook.com/CosineConceptStore/ Op Instagram: https://www.instagram.com/cosinehasselt/ Of op hun website: http://www.cosine.be

Kempische Steenweg 503, kiewit Hasselt 3500
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top