Now Reading
BOL & ORCHESTRA, De klaviermeesters: Een piano voor iedereen!

BOL & ORCHESTRA, De klaviermeesters: Een piano voor iedereen!

Dag lieve vrienden. Vorige week bezocht ik de pianozaak Bol & Orchestra. Langs buiten zie je niet zo veel maar als je er binnenstapt dan ben je, geloof me, aangenaam verrast omdat hier een 120-tal piano’s staan. Ik kreeg een warme ontvangst van het toffe duo Vanessa Novak en Stefaan Deckers, de eigenaars van deze zaak. Ze vertelden me het bijzondere verhaal van hun passie.

Vanessa en Stefaan zijn de tweede generatie in deze zaak. Voor Vanessa is pianospelen een hobby terwijl Stefaan beroepspianist is. “Mijn vader is in 1971 in dit pand begonnen met de zaak. De winkel heette toen enkel Orchestra”, zegt Stefaan die piano heeft gestudeerd aan het Lemmensinstituut en daarna pianoles is gaan geven.

Grootste aanbod in België

See Also

Ik had niet verwacht om zoveel piano’s te zien staan in hun mooie zaak. Van Vanessa weet ik dat er altijd minstens 120 instrumenten in de zaak staan. Zij hebben het grootste aanbod aan piano’s van heel België. “De laatste vijf jaar zijn wij snel gegroeid!” vertelt Vanessa. “We hebben gekozen voor Europese pianomerken. Vroeger bestonden er heel veel pianomerken. Die hebben na de wereldoorlogen rake klappen gekregen. Het gros van de Europese merken is verdwenen omwille van de massaproductie uit Azië. De Europese pianomerken die zijn overgebleven, dat zijn nu heel sterke merken. Dat wil zeggen dat het kwalitatief heel goede instrumenten zijn. En qua prijs zijn ze op dit moment vergelijkbaar met de Aziatische merken. De roots van de piano liggen eigenlijk ook in Europa. Piano is hier ontstaan. Vandaar dat wij resoluut voor de Europese merken kiezen!” legt Vanessa enthousiast uit. Meteen voel ik de passie van de eigenaars die bekendmaken dat als ze op vakantie zijn, ze na vier dagen hun piano’s al missen.

Emma zingt
Nick speelt piano

“Mensen verklaarden ons een beetje zot.” “Alle pianozaken overal ter wereld verkopen allemaal dezelfde merken van piano’s. Je vindt overal hetzelfde. Yamaha, Kawai en misschien nog een ander merk. En wij verkochten, net als alle andere winkels, ook diezelfde merken. Maar wij wilden dat niet meer. Er is zoveel meer en dat wilden wij de mensen laten zien. Wij wilden ons ook graag onderscheiden. En na veel nadenken, besloten wij om alle Europese merken onder één dak samen te brengen. Dat was zeker niet zo simpel als dat het leek, omdat de Europese merken bepaalde eisen hebben. Zo moet je gekwalificeerd zijn om die piano’s te kunnen onderhouden. Dus ging Stefaan op bijscholing in die fabrieken. En inderdaad, wij kregen toen vaak de vraag of wij zot waren. Omdat wij het vertrouwde, dat wat iedereen kende, opgaven”, zegt Vanessa die samen met Stefaan bewust de keuze maakte om diversiteit aan te bieden omdat mensen een ander geluid willen.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top