Now Reading
Sincha Vandistel (Het Stoffenhuis): “Van dromen naar doen in zes maanden.”

Sincha Vandistel (Het Stoffenhuis): “Van dromen naar doen in zes maanden.”

Lieve vrienden, vorige week bracht ik een bezoekje aan Sincha Vandistel van Het Stoffenhuis in Bree. Ik heb haar altijd bewonderd omwille van haar enthousiasme, behulpzaamheid en mooie, inspirerende, zelfgemaakte outfits! Na ons gesprek was ik helemaal onder de indruk: haar passie en gedrevenheid zijn de rode draad doorheen haar verhaal én haar zaak! Geen wonder dat zij het bordje ‘I don’t do fashion, I am fashion’ van de collega-handelaars uit de omgeving kreeg.

Sincha Vandistel is geboren en getogen in Bree. Na haar opleiding tot sociaal assistente begon zij te werken als uitzendconsulente. Daarna was ze actief in HR tot ze fulltime huismoeder werd. Op dat moment is zij ook begonnen met haar nieuwe hobby: naaien. Ze volgde tien losse naailessen en youtube werd haar beste vriend. Er was toen nog geen aanbod van ‘bakstenen’ stoffenwinkels en dus dacht Sincha: ‘En waarom zou ik zelf geen stoffenzaak beginnen?’

En waarom niet?

“En waarom niet?” was de reactie van Sincha’s vader toen ze hem erover vertelde. “Hier kon ik geen antwoord op bedenken, ook al had ik geen achtergrond, kende ik niets van stoffen en zou ik een financieel risico lopen. Het ‘had ik maar’-gevoel zou erger zijn dan het proberen en mislukken,” legt Sincha uit.

Van dromen naar doen in zes maanden

“Ik ben blij dat we gesprongen zijn!” vertelt Sincha met een BIG SMILE! Ze begon te zoeken naar leveranciers, groothandelaars en een huurpand. En zo werd dromen al snel doen: “Mijn moeder vertelde me over een klein pand dat uitverkoop hield wegens stopzetting en ‘s anderendaags ben ik onmiddellijk gaan vragen of ze het dan niet aan mij wilden verhuren. En zes maanden later was Het Stoffenhuis een feit!” Al gauw bleek dat gezellige pand in de Opitterstraat te klein. Lachend zegt Sincha: “Als er drie klanten in de winkel stonden, moesten we al afspreken wie er het eerst naar de deur ging!”

Met de knieën in het stof

Toen bleek dat het pand dat ze vijf jaar geleden al had gezien, nog steeds te koop stond, moest Sincha geen twee keer nadenken. “Op 4 januari 2016 waren we om 9 uur nog bij de notaris en om 11 uur zaten mijn man en mijn vader al met de knieën in het stof. En op 22 mei was de opening van mijn zaak in het huidige pand in de Gerdingerstraat!”

Snoepjeswinkel

“De klant moet hier binnenkomen en het moet voor hem een snoepjeswinkel zijn! Hij moet geprikkeld worden. Bovendien nemen de stoffen veel plaats in en vind ik flexibiliteit en gebruiksgemak heel belangrijk. Mijn man en ik hebben vele avonden samen getekend, geteld en nagedacht over hoe we dit allemaal konden samenvoegen tot één geheel!” Ik ben onder de indruk hoe ze dit pand eigenhandig hebben omgetoverd tot wat het nu is!

Sincha’s Stoffenhuis

See Also

Sincha`s grote troef? Zijzelf! “Ik probeer in alles wat ik doe, bij elke klant die ik help, een deeltje van mijzelf mee te geven. Daarom werk ik enkel samen met leveranciers waar ik volledig achtersta qua kwaliteit en visie. Ook luister ik goed naar wat de klant wil maken en help ik mee zoeken naar de beste stof voor dat project. Klanten vertrouwen echt op me. Zo gebeurt het dat ze bij een online bestelling schrijven: ‘Het is voor bij die stof, dus kies jij de kleur maar!’”

Vlaamse driehoek

Waar droomt Sincha nog van? “Als we echt heel enthousiast mogen zijn, dan droom ik van een ‘Vlaamse driehoek’ van Het Stoffenhuis: Leuven – Hasselt – Bree”, glundert Sincha. “Maar eerst en vooral wil ik dat Het Stoffenhuis een vaste waarde wordt die staat voor een degelijke service en degelijke producten en waar mensen met een gerust hart naartoe komen”, besluit Sincha.

Het Stoffenhuis ligt in hartje Bree (Gerdingerstraat 17). Je kan er terecht voor stoffen en Bernina-naaimachines. En Sincha geeft er ook workshops! Ze staat met raad en daad klaar om jou te helpen om jouw naaiproject tot een mooi einde te brengen.

Lieve vrienden, we gaan toch zeker eens bij Sincha binnenspringen voor ons volgende naaiproject? Ik bedank haar voor de vriendelijke en warme ontvangst en de inspirerende babbel. Hou zeker haar Facebookpagina in het oog!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top