Now Reading
Frank Lambrechts van Dive4fun Duikclub: “Ik hou van het leven onder water”

Frank Lambrechts van Dive4fun Duikclub: “Ik hou van het leven onder water”

Dag lieve vrienden, graag stel ik mij even kort aan jullie voor. Ik ben Brian Vios, afkomstig uit de exotische Filipijnen. In januari 2016 ben ik naar België verhuisd en momenteel woon ik in Bilzen. Tijdens mijn eerste jaar op Belgische bodem heb ik een cursus Nederlands en inburgering gevolgd. Nadien heb ik een opleiding netwerkbeheer afgerond bij Syntra in Genk. Als hobby duik ik. Ik ben dan ook een actief lid van de duikclub Dive4fun in sportcomplex Sportoase in Tongeren.

Vijftig duiken in drie weken

In 2007 werkte ik bij een duikcentrum, Sea Explorers, in de Filipijnen. Daar ontmoette ik Frank Lambrechts, die er samen met zijn twee vrienden Willy en Tony op duikvakantie was. Frank is voorzitter van de duikclub Dive4fun. “Duiken is mijn passie, omdat ik van het leven onder water houd”, zegt Frank. Tijdens hun drie weken durende verblijf heeft het trio samen meer dan vijftig duiken gedaan. Voor Frank was het meteen zijn mooiste vakantie ooit. De ervaring met de plaatselijke bevolking heeft hij in zijn hart gesloten. De Visayas regio in de Filipijnen is hem zo goed bevallen, dat hij ieder jaar terugkeert. Duiken is voor iedereen In 2001, toen Frank vijfenveertig jaar was, leerde hij duiken bij een duikclub in Bilzen. Nadien besloot hij om zelf een duikclub uit de grond te stampen. Hij koos voor Tongeren als uitvalsbasis. “

Duiken is voor iedereen, groot en klein. Je moet enkel gezond en fit zijn, maar je hoeft geen topconditie te hebben”, legt Frank uit. Zijn eigen favoriete duikplek in België ligt in Esneux. Onder water bewondert hij de fauna en flora. Zijn passie reikt verder dan zijn thuisland, want Frank reist de hele wereld rond om het onderwaterleven beter te leren kennen. “Natuurlijk geniet ik ook van de verschillende culturen in die landen”, voegt hij enthousiast toe.

Duikclub

See Also

Het grootste deel van mijn vrije tijd steek ik in Dive4fun”, vertelt Frank met een glimlach. In de duikclub wil hij een gezellige en familiale sfeer laten heersen. Hij doelt niet op een grote organisatie , maar een gezellige vereniging die verschillende leeftijden samenbrengt. Het huiselijk gevoel is voor hem belangrijk, net als de vele duiken en feestjes.

Iedereen welkom

Lieve vrienden, wil je graag lid worden van deze toffe duikclub in Tongeren? Vanaf veertien jaar is iedereen er welkom. Na een medische keuring kan je aan je duikavontuur beginnen. Je kan kiezen voor een initiatie, zodat je kan proberen of duiken iets voor jou is. Daarna krijg je begeleiding van ervaren instructeurs die je leren duiken. Je kan ook zelf opleidingen volgen, van één-ster duiker tot instructeur. De trainingen van Dive4fun beginnen elk jaar in oktober en lopen tot eind mei. De lessen duren van 20u tot 21u. In het voorjaar start de club met buitenduiken, wanneer het weer dat toelaat. Verder organiseert de duikclub verschillende duikreizen naar onder meer Spanje, Kroatië en Egypte. Frank ontvangt jullie met open armen bij Dive4fun. Graag wil ik hem bedanken voor dit fijne interview.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top