Now Reading
Ann Depooter van Juwelier Depoorter: “Soms brengen klanten een horloge binnen die mijn vader vijftig jaar geleden verkocht heeft”

Ann Depooter van Juwelier Depoorter: “Soms brengen klanten een horloge binnen die mijn vader vijftig jaar geleden verkocht heeft”


Dag lieve vrienden, wie vaak in Hasselt rondwandelt is ongetwijfeld al eens blijven stilstaan voor de mooie etalages van Ann Depooter om er alles wat blinkt te bewonderen. De luxe horloges en prachtige juwelen zijn een streling voor het oog. Ik heb er in ieder geval al regelmatig met verwondering naar staan kijken. Daarom voelde ik me ook zo vereerd om een gesprek aan te knopen met Ann Depooter, de boeiende dame die de familiezaak vandaag runt. 

De fascinatie voor horloges zat er dus al vroeg in. Niet verwonderlijk dus dat Ann de winkel heeft overgenomen, en dat met veel plezier. “Op mijn twaalfde wist ik al dat ik dit de rest van mijn leven wilde doen. Echt alles aan dit werk doe ik graag”, legt ze uit, “Maar ik hou het meest van de omgang met klanten.”

Met behulp van de Hasseltse architect Bart Lens, een goede vriend, heeft Ann onlangs verbouwingswerken laten uitvoeren. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat de geschiedenis van de winkel bewaard gebleven is. In het interieur ontdek je elementen uit het prille begin, zoals gaten waar de originele etalages stonden en authentieke kastjes om horloge-onderdelen in te bewaren. 

Troeven van het huis

De grootste troef van Depooter is de betrokkenheid van Ann zelf. Ze heeft een olifantengeheugen als het over de aankopen van haar klanten gaat. “Als er vaste klanten binnenkomen, begint er automatisch een filmpje te spelen in mijn hoofd. Dan zie ik voor me wat die klanten gekocht hebben en wat ze mooi vinden. Zo probeer ik altijd een geschikt stuk te vinden”, legt ze uit, “Je merkt dat mensen die betrokkenheid echt appreciëren. Dat mis je wanneer je online shopt.”

Ook het feit dat je in de winkel herstellingen kan laten uitvoeren is een meerwaarde. Daar heeft Ann twee horlogemakers voor in dienst. “Soms brengen klanten een horloge binnen die mijn vader vijftig jaar geleden verkocht heeft”, zegt ze lachend, “Hij organiseerde vaak acties met herstellingen, omdat die dienst altijd een groot pluspunt geweest is. Zijn acties waren dan ook een schot in de roos. Papa heeft vele drukke dagen gekend.”

En óf het goede horloges zijn

Het horlogemerk Omega is een van de belangrijkste partners: al sinds het prille begin werkt Depooter samen met het Zwitserse horlogemerk. Ann is zelfs ambassadrice van Omega. Ook Longines, Tissot en Balmain liggen in de etalages. Zo is iedere prijscategorie vertegenwoordigd. “Op 6 en 7 oktober houd ik een opendeurdag in de winkel. Centraal staat de nieuwe Longines Record collectie. Deze exclusieve horloges worden verkocht met een COSC certificaat.”, vertelt Ann. COSC staat voor Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres en is een bewijs dat het horloge van hoge kwaliteit is. Om zo’n certificaat te verkrijgen, wordt ieder stuk apart getest door onafhankelijke experts. Deze prachtexemplaren van de Longines Record collectie staan dus garant voor een goede kwaliteit en doorstaan de tand des tijds met glans.

Meer pracht en praal

See Also

Niet alleen horloges, maar ook juwelen sieren de etalages. In het begin zat er ook zilverwerk in het aanbod, maar door de jaren heen heeft Depooter zich toegespitst op juwelen en horloges. Die niche draagt bij aan het voortbestaan van de zaak. “Juwelen zijn voor mij even belangrijk als horloges”, zegt Ann. Door haar bijzonder grondige kennis wordt ze zelfs door notarissen gevraagd om stukken naar waarde te schatten.

Depooter is sinds jaar en dag een gevestigde waarde in Hasselt en Ann kiest persoonlijk de mooiste stukken en collecties uit om aan te bieden. Dat ze een goede smaak en klassevolle uitstraling heeft, ontgaat niemand die bij Depooter binnenstapt!

Iedereen welkom op de opendeurdag

Lieve vrienden, wie gaat er mee naar de opendeurdagen op 6 en 7 oktober? Je komt ogen tekort, niet alleen voor de voorstelling van de nieuwe Longines collectie, maar ook voor kijkjes achter de schermen. In het atelier van de winkel toont een horlogemaker je hoe de herstelling van een horloge in z’n werk gaat. Ik heb er alvast zin in!

Meer info over Depooter (Botermarkt 16 in Hasselt) vinden jullie op de website of Facebookpagina

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top