Now Reading
Anthony Mestré van Quetin: “We werken nog altijd met recepten van mijn overgrootvader”

Anthony Mestré van Quetin: “We werken nog altijd met recepten van mijn overgrootvader”

Dag lieve vrienden! Ik ben Ellen Kimps, student Bedrijfsvertaler-Tolk aan de UCLL en sinds een maand stagiaire bij I LOVE Network. Op een zonnige vrijdag had ik een interview met Anthony Mestré die samen met zijn broer Fréderic de vierde generatie vormt van Slagerij-Traiteur Quetin. Deze slagerij is gelegen in de Maastrichterstraat 14 in Hasselt. Anthony staat zelf in de winkel en zorgt voor de klanten en de bestellingen, terwijl Fréderic al de huisbereide gerechten maakt. Ze leveren ook aan verschillende handelszaken in Hasselt.

Vroeger verkocht Quetin alleen vlees, maar ondertussen verkopen ze elke dag ook huisbereide gerechten en kaas.

Bijna 100 jaar aan geschiedenis

Slagerij Quetin heeft een bijzondere geschiedenis waarover Anthony graag vertelt: “In 1923 startte Gustaaf Quetin, onze overgrootvader, met ‘Beenhouwerij Quetin’. Daarna neemt zijn zoon Joseph de winkel over in 1953. Na 22 jaar geeft Joseph de zaak over aan zijn petekind Jean-Marie Mestré. In 2009 nemen ik en mijn broer de zaak over.” Quetin is een van de meest toonaangevende en bekendste slagerijen in Limburg. Vroeger verkocht Quetin alleen vlees, maar ondertussen verkopen ze elke dag ook huisbereide gerechten en kaas. Doorheen de jaren is er natuurlijk qua infrastructuur veel veranderd, maar ze zijn nog altijd op dezelfde plaats in het centrum van Hasselt gevestigd.

Gespecialiseerd in dry-aged vlees

Met veel trots vermelde Anthony dat Quetin een van de weinige slagers is in Hasselt die gespecialiseerd is in dry-aged vlees. “We werken met een tiental rassen die bijvoorbeeld uit Oostenrijk, Zwitserland, Spanje of Frankrijk komen. Het vlees wordt niet vacuüm getrokken en wordt in zijn geheel naar België gebracht. We laten dit vlees dan drie weken in een koelcel liggen totdat het vocht eruit getrokken is. Dit proces verslapt de spieren waardoor het vlees malser wordt en de smaak sterker.”

“We werken met een tiental rassen die bijvoorbeeld uit Oostenrijk, Zwitserland, Spanje of Frankrijk komen. …”

Samenwerking met lokale leveranciers

Al het vlees en producten van hun versbereide gerechten komen van lokale leveranciers. Anthony vertelt enthousiast het volgende: “Ik vind het heel belangrijk dat het vlees van lokale boerderijen komt, ons rundsvlees komt bijvoorbeeld van Kermt. De kippen hebben de ‘La Belle Flamande’ naam en zijn qua prijs-kwaliteit zeer goed. We verkopen ook de ‘Duroc d’Olives’-varkens die zonder stress geleefd hebben met voeder zonder antibiotica. Het vlees is duurder, maar het verschil proef je. De mensen gaan minder vlees eten, maar ze zijn wel op zoek naar beter vlees. We willen het betere vlees verkopen aan onze klanten.”

“Vooral tijdens de eerste lockdown merkten we dat klanten gemiddeld voor veel meer geld kopen. Het vlees mag wat meer kosten voor de klant.”

Samenwerking met ‘supervers.be’

Ik vroeg me ook af of er veranderingen zijn door COVID-19. Anthony vertelt het volgende: “Vooral tijdens de eerste lockdown merkten we dat klanten gemiddeld voor veel meer geld kopen. Het vlees mag wat meer kosten voor de klant.” Ze hebben hun eigen webshop en ze werken ook samen met ‘supervers.be’. “Onze eigen webshop biedt een groot gamma aan vlees, kaas en versbereide gerechten. Deze producten leveren wij zelf aan de klant in de buurt van Hasselt. Bij supervers.be kan de klant hetzelfde bestellen, maar zij leveren in heel Limburg. Klanten gaan alleen maar meer en meer online kopen. Het is wel de bedoeling dat de webshop na corona blijft.”

See Also

Hasseltse paté is een van Anthony zijn favorieten

“Ik heb meerdere favorieten, een daarvan is onze Hasseltse paté. Deze paté maken we al ongeveer 30 jaar en wordt gemaakt met jenever en hazelnoten. Daarnaast hebben we ook nog zelfbereide kipkap volgens het recept van mijn overgrootvader.” Quetin werkt nog met recepten van vroeger, maar natuurlijk wel aangepast aan de tijdsgeest van vandaag.

Maastrichterstraat 14, 3500 Hasselt

Lieve vrienden, wij worden in deze mooie stad echt verwend met de lekkernijen van Anthony en Fréderic. Als u geen tijd heeft om naar de winkel te gaan, kan u heel vlot online bestellen. Als je toch naar de winkel komt, ontvangen de broers jou met veel plezier in de Maastrichterstraat 14 in Hasselt. Meer informatie op www.quetin.be/, op de Facebookpagina of Instagram account, of bestel via supervers.be.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top