Now Reading
Q&A met Wies Vanvoorden #CITYzen051

Q&A met Wies Vanvoorden #CITYzen051

Dag vrienden! Mijn naam is Alrik, student communicatiemanagement aan de hogeschool PXL in Hasselt en ik ben al 2 maanden stagiair bij I LOVE Network. Vandaag introduceer ik met veel plezier onze nieuwe CITYzen Wies Vanvoorden! Wies is geboren en getogen in Hasselt en vanaf zeer jonge leeftijd ontdekte ze al haar passie voor de schilderkunst. Ik ging tijdens een kort interview op zoek naar haar motivatie, inspiratie en tentoonstellingen.

De eerste keer dat ik een penseel vastnam was ik onmiddellijk verkocht, …

Hoe ben je in de wereld van de kunst terechtgekomen? 

Vroeger kon je me beschrijven als iemand die introvert was, en haar ontspanning vond in schilderen en tekenen. De eerste keer dat ik een penseel vastnam was ik onmiddellijk verkocht, ik had een manier gevonden om mijn fantasieën en emoties weer te geven op een doek. Op deze manier kon ik de mensen rondom me betrekken in mijn wereld van fantasieën en emoties. In deze passie kon ik enorm veel rust en ontspanning vinden, om deze reden heb ik dan ook besloten om hier professioneel mee verder te gaan.

Welke boodschap(pen) wil je overbrengen met jouw schilderijen? 

Net zoals vroeger zijn mijn werken vooral ontstaan tijdens een zoektocht naar rust. In mijn werken kan je een compromis vinden tussen; abstractie en figuratie; transparantie en dekkend; kleuren, vlakte en lijnen. Ze drukken een kracht van verandering, stijging, aanzuiging, doorgaan, ontstaan en vergaan uit. Als kunstenaar probeer ik steeds de toeschouwer rechtstreeks te betrekken bij de emoties die aan de basis van het kunstwerk liggen. Deze emoties leunen op de grens van het abstracte en figuratieve met een zuivere kleurencombinatie en een evenwichtige compositie.

In mijn werken kan je een compromis vinden tussen; abstractie en figuratie; transparantie en dekkend; kleuren, vlakte en lijnen.

Het streefdoel van mijn werken is het opwekken van emoties bij de toeschouwers. Om deze emoties over te brengen beschik ik over een rijk pallet en een aantal schildertechnieken. Via deze weg wil ik mijn netwerk vergroten en meer contacten leggen met kunstliefhebbers.

Hoe kunnen de stadsbewoners u helpen en ondersteunen?  

See Also

Mijn werken worden vooral tentoongesteld in mijn galerij te Wittenonnenstraat 16, Hasselt. Momenteel kan u de galerij steeds bezoeken van donderdag tot en met zaterdag van 13u tot 18u. Op de andere dagen en voormiddagen kan u er steeds terecht met een afspraak via telefoon.

Momenteel wordt er uiteraard rekening gehouden met de nodige coronamaatregelen. Verder worden mijn werken nog tentoongesteld in diverse restaurants en kantoren over heel Vlaanderen. Zij dienen enerzijds als aankleding voor de zaak maar anderzijds kunnen kunstliefhebbers weer genieten van de kunstwerken. Indien een geïnteresseerde meer informatie wenst over een tentoongesteld werk of het eventueel zou willen aankopen mogen ze mij uiteraard ook steeds contacteren.

Mijn werken worden vooral tentoongesteld in mijn galerij te Wittenonnenstraat 16, Hasselt.

Dus lieve vrienden, ben je geïnteresseerd in de prachtige kunstwerken van Wies? En kom je wel eens in Hasselt? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in haar galerij. Je kan Wies ook bereiken via e-mail, Instagram of bel haar op via 0484 90 82 50. Neem ook zeker eens een kijkje op haar website!

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
1
Not Sure
1
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top