Now Reading
Grutman Home Decor: “Steeds innoveren is een must ! Ons interieuraanbod is de laatste jaren dan ook behoorlijk uitgebreid”

Grutman Home Decor: “Steeds innoveren is een must ! Ons interieuraanbod is de laatste jaren dan ook behoorlijk uitgebreid”

Lieve vrienden, op een regenachtige donderdagmiddag stap ik, Alrik Arkesteyn, samen met collega-stagiair en fotograaf Jesse Wevers de winkel van Grutman Home Decor binnen. De interieurzaak bevindt zich in de Onze-Lieve-Vrouwstraat  in Hasselt. Een blik in de toonzaal en we voelen ons er meteen thuis! We maken eerst enkele stijlvolle foto’s en beginnen daarna aan een warm interview met de broers Polo en Jean Claude Bormans. Ze vertellen met plezier over de nieuwste trends in de interieurwereld en hun sterke troeven. We krijgen zelfs een voorsmaakje van hun plannen voor het najaar van 2021.

Grootste troef

Ik vraag Polo en Jean Claude meteen wat de pijlers van het bedrijf  Grutman Home Decor zijn. In koor: “Dat is ongetwijfeld ons totaaldecoratie-concept in combinatie met ons maatwerk advies!  We bieden onze klanten het totaalplaatje.” Jean Claude gaat enthousiast verder: “ Je kan ons zien als een interieurbureel in combinatie met een grote interieurwinkel. Incluis ‘n bijzonder breed aanbod aan artikelen en service. Wij adviseren onze klanten evengoed  in onze showroom als bij hen ‘aan huis’. Een zeer belangrijk onderdeel van onze firma is ook de afdeling Floor Concepts: onze specialisatie in vloerbekledingen en parketvloeren gelegen aan de grote ring van Hasselt”.

“Onder één dak kan je dus terecht voor begeleiding  ‘van bouwaanvraag tot fotokader’, als je dat zou wensen”, voegt Polo toe met een glimlach.

Bovendien werkt de firma Grutman, voor ingrijpende renovatieprojecten, met een team van externe partners, waaronder een coördinerend architect, die het ruwbouw aspect van onze interieurprojecten realiseren. “Onder één dak kan je dus terecht voor begeleiding  ‘van bouwaanvraag tot fotokader’, als je dat zou wensen”, voegt Polo toe met een glimlach.

What’s trending?

Graag wil ik wat meer weten over de actuele interieurtrends. Welke stijlen en combinaties raden de broers aan? Of wat is absoluut not done? Polo en Jean Claude delen graag hun inzichten en tips. “Wit blijft het goed doen, vooral voor de wanden. Ook al willen mensen steeds vaker accenten toevoegen in actuele trendkleuren. Zo krijgt wandtextiel momenteel behoorlijk wat aandacht. Poefs en tafelsetjes bij de zithoek zijn zeker ‘hot’, net zoals ronde tapijten en het gebruik van (namaak) natuursteen en ‘fifties’ elementen.

Jean Claude gaat verder over de vloeren: “Op de vloer zijn vooral bleek naturel en licht gekleurde houttinten opvallend, alsook de toepassing van grote tegelformaten. Het visgraatmotief in parket is helemaal terug van weg geweest. Verder zien we ook opvallend veel technologische innovaties zowel wat gebruiksgemak betreft, als bijvoorbeeld de ecologische problematiek.”

“Ook het aanbod van onderhoudsvriendelijke stoffen groeit sterk. Dat zie je zeker bij meubelstoffen. Vlekken zijn veel gemakkelijker te verwijderen dan bij de traditionele stoffen. De evolutie van lederen naar stoffen bekledingen bij zetels is ook zeer uitgesproken.  

 “Gordijnen krijgen alsmaar vaker een luchtige, transparante karakter aangevuld met jaloeziën in witte of zwarte kleuren. Koper blijft ‘hot’, zowel de kleur als het materiaal zelf, terwijl de meesten drie jaar geleden dachten dat dat snel weer uit de mode zou zijn”, zegt Polo.

Zijn er ook korte commerciële hypes? “Uiteraard, ieder jaar heeft zo zijn eigen hypes. Denk maar aan de prints met het thema ananas of flamingo van enkele jaren geleden. Deze verdwijnen vaak even snel als ze gekomen zijn, dus wij gaan in onze interieurinrichtingen daar maar beperkt in mee. Maar een leuk, trendy cadeau misstaat natuurlijk nooit.”  knipoogt Jean Claude.

Drukke lockdown

Ik had al zo’n vermoeden dat veel mensen hun lockdown-tijd besteden aan de herinrichting van hun huis. De broers bevestigen dat: “Natuurlijk prikkelt deze periode mensen om na te denken over een nieuw interieur. Onze sector mocht het afgelopen jaar dan ook niet echt klagen.”

See Also

Nu ervaart Grutman Home Decor een drukke periode, maar wat na corona? “Misschien dat het dan weer even stiller wordt, maar dat is koffiedik kijken. Alleszins weten we momenteel echt wel wat doen. Te meer in combinatie met de realisatie van onze nieuwe showroom.

Onze-Lieve-Vrouwstraat 5, 3500 Hasselt

Uitbreidingsplannen

Ik informeer naar hun toekomst plannen. “Op dit moment zijn we bezig met de uitbreiding van onze etalage doordat we een klein, aangelegen winkelpand met onze showroom gaan betrekken. We hopen in mei te kunnen openen. Later dit jaar volgt de opening van een nieuwe, kleinere kijkwoning, op het verdiep erboven”, legt Polo uit. Ons concept van ‘totaal projecten’ willen we daarbij nog meer visueel maken. “Niets inspireert de klanten meer dan een mooi harmonieus geheel. En die beleving willen we hen niet ontzeggen. Ook onze huidige grote kijkwoning op de tweede verdieping is aan een ‘nieuw kleedje’ toe. Werk genoeg aan de winkel. Letterlijk dus… ”, lacht Jean-Claude. 

Lieve vrienden, ik raad jullie zeker aan om eens een kijkje te nemen in de stijlvolle toonzaal van Grutman Home Decor. De broers Polo en Jean Claude Bormans, samen met hun uitgebreid team van vakmensen, kunnen jullie zeker en vast inspireren met hun enthousiasme en uitgebreide kennis. Van ‘vloer tot fotokader’ zoals ik hen nog zelf hoor zeggen.

Voor meer informatie, ga naar de website of bezoek de Facebook– of Instagrampagina!

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
1
Silly
1

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top