Now Reading
Steven van bloemenwinkel Vinca: “In deze zaak en stad voelt werken elke dag als thuiskomen”

Steven van bloemenwinkel Vinca: “In deze zaak en stad voelt werken elke dag als thuiskomen”

Dag lieve vrienden, mijn naam is Jesse en ik ben student aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik loop nu enkele weken stage bij I LOVE Network. Op een zonnige donderdagmiddag wandel ik samen met mijn collega Alrik bloemenwinkel Vinca binnen. In de Kapelstraat 48 worden we warm ontvangen door Steven, een van de werknemers. Hij werkt nu bijna een jaar in de bloemenwinkel in Hasselt en vindt het een zalige stad. 

Trends in de bloemensector

Ik vraag aan Steven wat zoal de trends in de bloemensector zijn. “Die variëren van seizoen tot seizoen”, vertelt hij enthousiast. “In het begin van het jaar zijn het vooral droog-, bruids- en veldboeketten die populair zijn. Qua tinten werken we dan vooral met zachte pastelkleuren.”

“Per seizoen staat telkens een andere bloem centraal”, gaat hij verder. “Nu zijn vooral tulpen veelgevraagde opties. Ook veldboeketten en gewone bossen bloemen doen het heel goed hier in Hasselt. Welke smaak de klant ook heeft, wij passen ons aan.”  

Komen er eigenlijk veel bloemen uit België? Steven deelt graag zijn kennis: “Van alle bloemen die hier in de winkel staan, is zowat 75 procent Belgisch. De rest komt vooral uit Nederland, denk aan tulpen, of uit andere hoeken van de wereld.” 

“Van alle bloemen die hier in de winkel staan, is zowat 75 procent Belgisch. …”

Nieuwe vestiging in Hasselt

Deze nieuwe, tweede vestiging van Vinca bestaat nog net geen jaar. Hoe kijkt Steven terug op de afgelopen tijd? “We zijn open sinds begin mei”, legt hij uit. “We wilden eerst openen in maart, maar dat lukte niet door corona. 

Steven voelt zich hier intussen helemaal thuis. “Ik werk intussen al zes maanden hier in Hasselt en dat voelt altijd als thuiskomen. In de bloemenzaak ontmoet ik zoveel verschillende mensen. Dat maakt het net leuk, want hun vragen en voorkeuren zijn ook anders. In ons assortiment bieden we sowieso voor elk wat wils”, zegt Steven. “De band met onze klanten is trouwens sterk, zeker in deze coronatijden. Mensen zoeken contact en ik vind het fijn om een kort babbeltje met hen te slaan.”

Meer dan bloemen

“Hier in de winkel verkopen we niet alleen bloemstukken, maar ook aarde- en glaswerk, kaarsen en nog meer decoratie. Een belangrijke voorwaarde voor ons is dat de producten Belgisch zijn. Zo werken we voor de meeste decoratie samen met het merk Menza, Sempre Life en Serax licht Steven toe. 

See Also

Er zijn ook een aantal veranderingen op til, zo gaat hij verder. “Binnenkort komen er extra verdiepingen bij hier in de zaak. Zo zijn we ook partner geworden met Sempre Life uit Herentals, het tweede verdiep gaan we volledig in “Sempre”sfeer inrichten met als klap op de vuurpijl onze VincaBottega op ons Rooftopterras..

Kapelstraat 48, 3500 Hasselt

Niet zomaar een passie

Ik merk op dat Steven een grote passie heeft voor bloemen. Hij beaamt dat meteen: “Die passie heeft er altijd ingezeten. Ik ben ermee begonnen en nadien altijd verder in gegroeid. Mijn voorliefde voor bloemen is als een microbe: ik krijg er nooit genoeg van. Elke bloemsoort draagt ook een emotie met zich mee. Van verjaardagen tot geboortes en overlijdens; elke gelegenheid roept een emotie op, die ik dan met plezier verwerk in een bloemstuk”, besluit Steven opgetogen.

Lieve vrienden, benieuwd naar het talent en werk van Steven? Meer informatie vinden jullie op de website van Vinca. Neem zeker ook een kijkje op de Facebook– of Instagrampagina!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top