Now Reading
Pasqualina van TEASTATION: “Mijn grote passie voor thee delen met onze klanten, daar word ik oprecht gelukkig van”

Pasqualina van TEASTATION: “Mijn grote passie voor thee delen met onze klanten, daar word ik oprecht gelukkig van”

Lieve vrienden, mijn naam is Alrik en ik ben student aan de Hogeschool PXL in Hasselt. Ik studeer er communicatiemanagement en ik loop sinds een week stage bij I LOVE Network als content/community manager. Het leuke aan mijn stage is dat ik wekelijks lokale handelszaken in Hasselt mag interviewen. Nadat ik tijdens mijn eerste stageweek veel input moest verwerken is mijn keuze snel gemaakt: ik besluit Teastation in de Aldestraat 13 in Hasselt te bezoeken. Want als er iets is wat thee met mensen doet, dan is het tot rust brengen. Ik word meteen warm onthaald door eigenares Pasqualina en medewerkster Elien.

De dames geven me een flesje Gimber cadeau, een organisch drankje van gember en kruiden, ideaal om je thee mee op smaak te brengen – of je gin tonic. Als levensgenietende student ben ik direct verkocht! 😉

Teastation biedt maar liefst ruim tweehonderd soorten thee en infusies aan.

Pasqualina’s passie voor thee

Ik vraag Pasqualina hoe haar passie voor thee ontstaan is: “Ik ben opgegroeid met een voorliefde voor thee, dus ik wist al snel in welke richting ik moest zoeken voor een nieuwe uitdaging. Als kind ging ik vaak mee naar een kruiden- en theewinkel in Nederland. Ik ontdekte er losse thee en had al gauw mijn favorietjes. Doorheen de jaren is het mijn passie geworden. Het maakt me gelukkig dat ik die, samen met het team, kan delen met onze klanten. We hebben meer dan tweehonderd soorten thee en infusies, dus er is voor ieder wat wils.”

Meer omzet sinds eerste lockdown 

Teastation stond in februari vorig jaar met een artikel in ons magazine: ’Sssht… Hasselt Vertelt’. Sinds die tijd is er heel wat veranderd voor handelszaken. Pasqualina vertelt me dat mensen sinds de lockdown massaal thee zijn beginnen drinken. Wereldwijd is de verkoop van thee het voorbije jaar gestegen met maar liefst dertig procent! Ik vraag haar hoe ze is omgegaan met de plotse stijging in populariteit. Wat volgt is een uitgebreide lofzang aan het adres van het Teastation-team.

Tea(m)work makes the dream work

“Ik kan rekenen op Elien en Immig, mijn twee fantastische sidekicks! De creativiteit in de etalage, dat is het werk van Elien. Zij is onze creatieve bezige bij. Immig heeft op haar beurt dezelfde opleiding gevolgd als ik. Ze kan klanten dus altijd informeren over premium producten en accessoires. Wij drie, wij kennen elkaars sterktes en zwaktes. Dankzij het uitstekende werk van Elien en Immig kan ik me richten op andere zaken, zoals strategische ontwikkeling, het begeleiden van horeca-klanten, lesgeven en workshops organiseren; alhoewel ik er voor zorg dat ik vaak genoeg zelf in de winkel aanwezig kan zijn om gepersonaliseerd advies te geven aan de klanten die nét dat beetje extra uitleg zoeken”

Elien zit er zichtbaar trots bij: de lovende woorden van haar tevreden werkneemster doen haar blozen. 😊

Premium thee

Teastation biedt maar liefst ruim tweehonderd soorten thee en infusies aan. Voor ieder wat wils dus! Steeds vaker laat Pasqualina premium tea rechtstreeks overkomen uit China en Taiwan. Wat die thee zo speciaal maakt, is dat de theeblaadjes met de hand worden geplukt. Vervolgens worden ze meteen ter plaatse verwerkt tot de beste kwaliteit van groene, witte, zwarte en oolong thee.

“Typisch aan oolong thee is dat die blaadjes geroosterd worden, waardoor je een beetje een toast-achtige smaak krijgt. Als je ze precies lang genoeg roostert, bereikt de thee z’n optimale smaakbalans”, legt Pasqualina bevlogen uit.

Aldestraat 13, 3500 Hasselt

Meer dan thee

See Also

Mijn oog valt op de vele mooie accessoires, versnaperingen en toebehoren. Pasqualina vertelt dat vooral de vegan koekjes van Basta Sia Buono de laatste maanden vlot over de toonbank gaan. “Basta Sia Buono” is een oud Toscaans gezegde dat betekent: “Als het maar lekker is.” De koekjes worden volgens een familietraditie honderd procent plantaardig en lactosevrij gemaakt, terwijl de producenten trouw blijven aan de originele smaak en textuur. 

“Ook matcha thee is een echte hype geworden sinds meer en meer mensen aan intermittent fasting doen. Vaak wordt aangeraden om matcha thee te drinken vlak voordat je begint te eten, dat helpt om het dieet vol te houden. Wij bieden, naast traditionele matcha in verschillende kwaliteiten, ook toegankelijkere blends met diverse smaken aan. Zeker als beginnende matcha-drinker maakt dat de stap naar een dagelijkse portie van deze gezonde superbooster wat gemakkelijker”, zegt Pasqualina al lachend.

Naast thee verkoopt ze ook allerlei toebehoren, zoals theepotten en -tassen, kannetjes, flessen en glazen. Ze werkt daarvoor onder meer samen met de merken Bredemeijer en Teaclassix. Voor klanten die geïnteresseerd zijn in gespecialiseerd servies raadt Pasqualina de Japanse merken Hario en Kinto aan. Verder wijst ze trots naar het assortiment hippe drinkflessen en thermosflessen van het Hasseltse merk Kambukka.

 Zo, mijn bezoekje aan Teastation zit erop. Ik onthoud vooral dat je naast de honderden soorten thee, accessoires en versnaperingen ook bij Pasqualina terecht kan voor een warm gesprek. En geloof me, ze weet echt álles over thee!

Dus lieve vrienden, zijn jullie benieuwd naar wat Teastation nog meer te bieden heeft? Bezoek dan zeker de website en surf naar de Facebook– of Instagrampagina!

Foto’s: Anthony Auwerx, @storychaser.be

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top