Now Reading
Mieke en Thierry van Keurslager Geerts: “We werken enkel met lokale producten en altijd zo vers mogelijk.”

Mieke en Thierry van Keurslager Geerts: “We werken enkel met lokale producten en altijd zo vers mogelijk.”

Dag lieve vrienden, eerst en vooral beste wensen! Ik wens jullie een schitterend 2021. Als Miss Limburg 2021 en kandidaat Miss België 2021 vind ik het steeds boeiend om de lokale ondernemers te interviewen. Zij zijn vooral de mensen die onze economie doen draaien, ook tijdens deze coronatijden. Chapeau! Een paar weken geleden bezocht ik samen met fotograaf Lauren Philtjens een van de beste beenhouwers van Hasselt, Keurslager Geerts, op de Zuivelmarkt 15. 

Het begin van het avontuur

De zaakvoerders, Mieke en Thierry, hebben allebei Hotelschool gedaan en op een of andere manier zijn zij de zaak ingerold door de jaren heen. Na haar eerste sollicitatie, ondertussen 18 jaar geleden, mocht Mieke hier meteen beginnen. 8 jaar later is ook Thierry gestart in de slagerij. Ze hebben dus beiden tonnen ervaring en nog steeds evenveel liefde voor het vak. “Als iets je passie is en je het werk graag doet, is dat gemakkelijk”, vertelt Mieke. De zaak bestaat al 4 generaties lang. Eerst was het Schepers, daarna Petermans, vervolgens Brepoels en nu is het Geerts. Sinds 3 jaar runnen Mieke en Thierry de slagerij, waarbij ze voornamelijk vers vlees en huisgemaakte charcuterie aanbieden. Daarnaast is Keurslager Geerts ook traiteur.

Altijd zo vers mogelijk

Het koppel werkt uitsluitend met lokale en verse producten. Ze hebben een goed contact met de boeren die het vlees leveren en kennen hen allemaal persoonlijk. “Onze klanten weten dat alles kleinschalig is bij ons. Sommige vleeswaren zijn misschien iets duurder, maar het is dan ook kwaliteitsvlees dat we niet zomaar bij de groothandel halen. Dat verschil proef je! Daarvoor komen de mensen graag terug. Ook onze zelfbereide producten zijn erg in trek, net als onze jaarlijkse blikvanger: een traag gegaard en gevuld speenvarken. We zullen altijd zo veel mogelijk zelf blijven maken, een beetje zoals het vroeger ging”, verklaart Thierry. Bovendien houdt hij ervan om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren met verschillende smaken. De combinaties zijn vaak zeer verrassend.

Milieubewust en toekomstgericht

See Also

Er is merkbaar verjonging bij het cliënteel van de slagerij. Veel jonge gezinnen hechten belang aan het milieu en een ecologische manier van werken. Mieke en Thierry zijn meteen overgeschakeld van plastic zakken naar papieren zakken en hebben gebleekt inpakpapier ingeruild voor de chloor- en zuurvrije variant. Binnenkort zullen ze ook gebruikmaken van groene energie.
“Doordat we met lokale en Belgische producten werken, dragen we sowieso bij aan het milieu. In tegenstelling tot lamsvlees dat bijvoorbeeld uit Nieuw-Zeeland moet komen, wat dan weer milieuonvriendelijk is”, zeggen ze erbij.
Verderzien ze de toekomst rooskleurig in: “We hebben een team dat hier graag werkt en zijn goed bezig. Het is niet de bedoeling dat we gaan uitbreiden, we doen gewoon door zoals nu en blijven met onze twee voeten op de grond.”

Mieke en Thierry, bedankt voor jullie tijd en het inspirerende gesprek. We wensen jullie nog veel succes toe met de zaak.

Lieve vrienden, kom zeker eens langs bij Keurslager Geerts voor hun heerlijke zelfgemaakte vleeswaren én de extra vriendelijke bediening.
Volg hen zeker ook op
Facebook en Instagram. En zoals altijd, shop lokaal, in Hasselt natuurlijk! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top