Now Reading
Heleen van Bakkersdochter: “Het is niet meer vanzelfsprekend dat alles nog ambachtelijk en vers wordt gemaakt en dat maakt ons juist uniek”

Heleen van Bakkersdochter: “Het is niet meer vanzelfsprekend dat alles nog ambachtelijk en vers wordt gemaakt en dat maakt ons juist uniek”

Dag lieve vrienden, vandaag had ik de gelegenheid om een interview af te nemen van de sympathieke Heleen Vanderstraeten. Het hartverwarmende gesprek in de sfeervolle winkel bracht heel wat nostalgische gedachten terug naar boven. Vooral de geur van vers gebakken brood die op mij afkwam bij het betreden van de bakkerij deed me terug wegdromen naar de tijden dat mijn vader vol passie ambachtelijk brood bakte in onze keuken. Zelf ben ik heel dankbaar voor de wonderlijke relatie die ik heb met mijn papa, net zoals Heleen. Bakkersdochter is gelegen in de Minderbroedersstraat 28. 

Vader en dochter: Een speciale band

De keuze om met haar vader samen een bakkerij te openen was voor Heleen Vanderstraeten heel vanzelfsprekend. Haar vader Jacques kreeg namelijk de bakkersgenen over van zijn moeder, waarmee hij samen ook nog in een bakkerij stond. Heleen vertelt, “Ondanks dat mijn vader leraar is bleef het bij hem kriebelen om te bakken. Nu hij bijna op pensioen is als leerkracht heeft hij steeds meer tijd om mij bij te staan in de bakkerij.”

“Mijn papa en ik zien elkaar niet veel buiten de zaak, maar we zijn wel elke dag samen in de bakkerij. Zelf ben ik zo blij dat hij destijds deze zaak samen met mij heeft willen opstarten. Ik denk dat het niet gemakkelijk zou zijn om het met iemand anders te doen.  Papa weet wanneer hij wat moet doen en ik moet bijna niets meer vragen of zeggen aan hem of hij is er al mee bezig,” zegt Heleen verder. 

Positieve gevolgen van deze nare periode

Dat de lockdown positieve gevolgen had voor Bakkersdochter durfde Heleen bijna niet hardop te vertellen. “Het is drukker geworden tijdens de eerste lockdown. We waren namelijk één van de enigste zaken die open mochten blijven. De mensen hadden niet veel andere keuze. Iedereen haalde dus van alle lekkers uit om thuis gezelligheid te creëren. We merkten ook tijdens de mooiere weer periodes dat mensen vaker in het centrum van Hasselt kwamen wandelen. Doordat de mensen massaal aan het wandelen gingen en wij toch open mochten blijven, hebben veel mensen ook onze bakkerij ontdekt. Het is een beetje raar om dit te zeggen, maar wij ervaren deze nare periode eigenlijk ook als iets positief,” legt Heleen uit.

De waarheid komt uit een kindermond       

De positieve commentaren die Bakkersdochter regelmatig krijgt van consumenten blijven de drijfkracht om door te zetten. Toch zijn de complimenten door kinderen gegeven voor Heleen net een tikkeltje specialer. “Kinderen zijn heel eerlijk en het is dan ook fijn te horen dat ze iets superlekker vinden. De ouders komen dan ook vaker terug. . Dat ze het verschil proeven in kwaliteit is bijzonder. Het is namelijk belangrijk dat ze dit leren appreciëren, voor de toekomst van de ambachtelijke bakkers! Ook hoorde ik verhalen dat sommige kinderen graag lopen te pronken met onze producten op school. Die mond aan mond reclame uit een kindermond is mooi meegenomen,” zegt Heleen trots.


Een échte lokale winkel, ook bij Kerst

See Also

Dat alles bij Bakkersdochter op en top vers is, is geen geheim meer. Heleen vertelt dan ook vol trots over de volledig zelfgemaakte kerststronken die ze nu verkopen. “Tijdens de feestdagen kan je bij ons kerststronken kopen in alle maten.  Van kleine eenpersoons kerstgebakjes tot grote stronken. Allemaal gemaakt met goede boter en eieren en onder anderen  versierd met marsepeinen rozen. In tegenstelling tot de vorige jaren komen er vooral kleinere bestellingen binnen, maar je hoort ons niet klagen. We zijn zelfs blij dat de mensen de eindejaarsfeesten kleinschalig houden, zoals het ook opgedragen is door de overheid.”

“Consumenten kunnen bij ons voor veel producten terecht met Kerst. Van artisanaal brood, verschillende soorten broodjes tot lekkere zoetigheden zoals gebakjes, koekjes en kleine taartjes. Mensen komen ook bij ons langs voor geschenkpakketjes, denk maar aan  koekjes, chocoladen producten en nog meer kleine verwennerijen,” vertelt zij met glimlach.

Lieve vrienden, zijn jullie nog op zoek naar een kerststronk of een last minute lekkernij, ga dan zeker eens langs! Meer informatie over het verse assortiment en de openingsuren, vind je op www.bakkersdochter.be. Er zijn geen aangepaste openingstijden tijdens de coronacrisis!

Daarnaast is er een Facebookpagina en een Instagramaccount, allebei te vinden via @bakkersdochter. Bestellingen kunnen tijdens de openingsuren ook telefonisch geplaatst worden op het nummer 011/66 34 62

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
1
Silly
1

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top