Now Reading
Grutman Home Decor: “De passie voor interieur zit in onze genen”

Grutman Home Decor: “De passie voor interieur zit in onze genen”

Lieve vrienden, op een koude dinsdagavond stapte ik samen met Aïcha Thomis, Miss Limburg 2021, de zaak Grutman Home Decor binnen. We werden er warm ontvangen door de broers Polo en Jean Claude Bormans, de drijvende krachten achter de stijlvolle en geliefde interieurzaak in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 5 in hartje Hasselt.

Drie generaties

“Wij zijn al de derde generatie Grutman-ondernemers”, vertelt Jean Claude. “Onze grootvader Aimé Grutman begon in 1936 een drogisterij in de Demerstraat. In de gouden jaren na de oorlog kende zijn bedrijf een sterke groei: op een bepaald moment runden zijn vier kinderen ieder een vestiging van ‘het Huis Grutman’ in Hasselt.”

Polo vult aan: “Er was een locatie met drogisterij en verfproducten, een met enkel behang en muurbekledingen, een unieke speciaalzaak voor Oosterse tapijten en ‘onze’ afdeling parket en vloerbekledingen.” Uit die laatste, toen al een vaste waarde in de Onze-Lieve-Vrouwstraat, is het huidige Grutman Home Decor ontsproten. “Sinds de jaren negentig is ons bedrijf geëvolueerd naar een ‘totaal’-interieurzaak. Intussen heeft de vloerenspecialiteit ‘Floor Concepts’ al een aantal jaren een eigen locatie aan de Grote Ring van Hasselt. Onze stoffeerders, ververs en parketteurs werken voor particulieren, maar ook op de projectmarkt zijn we in het hele land actief. In Hasselt hebben we onlangs nog mooie opdrachten gerealiseerd voor het nieuwe stadhuis, het Jessaziekenhuis en de Hogeschool PXL. We zijn heel trots op onze vakmensen!”

Home Decor, Floor Concepts en G7

Als ik hen vraag welke diensten Grutman aanbiedt, kijken de broers elkaar even aan. Te veel om op te noemen! “Eigenlijk kan elke klant bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met interieurinrichting”, vertelt Polo. “Naast decoratie-aspecten zoals vloer-, raam en muurbekledingen, tapijten, meubilair, slaapcomfort en huislinnen, heb je ook nog het G7-team.” 

Wat dat G7-team precies inhoudt? Jean Claude legt uit: “G7 is een hechte ploeg die bestaat uit zes onafhankelijke interieurbedrijven en het onze, met ieder z’n eigen specialisatie. Onze partners staan in voor zaken als elektrotechnieken, sanitair, interieurschrijnwerk en natuursteen. Alles wordt aangestuurd en gecoördineerd door een architecte. Voor ingrijpende totaalprojecten is zij het centrale aanspreekpunt tussen de klant en de uitvoerders.” Polo voegt toe: “Een team van specialisten – met elk dezelfde kwaliteitsfilosofie – staat de klant met raad en daad bij, zowel bij de realisatie van een volledig totaalproject als bij de keuze van een zeteltje bijvoorbeeld. Dat is het principe van G7.”


Ervaring, klasse en vakmanschap

“De belangrijkste troef lijkt me onze klantvriendelijke aanpak met advies op maat van de klant, in combinatie met ons doorgedreven vakmanschap. Binnen ons bedrijf heeft elke afdeling z’n eigen ervaren specialisten. Die staan ook onze ‘allround interieur stylisten’ bij met hun projecten. Het flexibele totaalconcept – niets moet, alles kan – is de basis waarop we het vertrouwen van onze klanten winnen”, legt Jean-Claude uit. “Verder voorzien we in onze afdelingen tapijten en raam- en vloerbekledingen een uitzonderlijk breed aanbod waarin ieder type klant z’n gading vindt, ook professionele partners…”

Ik vraag het duo waar de passie voor interieur vandaan komt. Volgens Polo bestaat daar geen twijfel over: “Meegekregen van onze ouders.” Jean Claude vertelt dat Polo interieurarchitect van opleiding is, “de estheet van de familie”, terwijl hij eerder de techneut is. “Het is vooral onze moeder die ervoor gezorgd heeft dat we met decoratie begonnen zijn. Ze had een bijzonder goede smaak en kennis van exclusieve merken. In de jaren zeventig hebben onze ouders het aanbod uitgebreid met een meubel- en stoffenafdeling. Nadien hebben wij als derde generatie het gamma geleidelijk verruimd. Onze huisstijl kan je omschrijven als ‘strak landelijk’ en ‘hedendaags klassiek’. Al zijn we thuis in vele genres.”

See Also


Ondernemerschap

“Ondernemer zijn is een avontuur, nu meer dan ooit”, vertelt Polo. “Je moet van 101 zaken op de hoogte zijn. Hard werken, en af en toe eens goed lachen, dat is het geheim. Interieur moet je passie zijn en een tevreden klant je doel – altijd. Dat was ook de visie van onze grootvader: “Ben je oprecht en werk je hard, dan loont zich dat!”

Ik peil naar de impact van de coronacrisis. Jean Claude: “Die is heel zwaar. Gelukkig is de interieursector niet dramatisch getroffen en zijn onze decoratiewerken bouwgerelateerd. De bouwsector mag min of meer doorwerken. Maar de leegte in de straten speelt iedereen parten, ook ons. We hebben wel een digitaal platform en een webshop voor onze tapijten. Maar het liefst werken we natuurlijk met advies op maat en een persoonlijke benadering. Daarom ook dat onze mensen in ‘gewone’ tijden dagelijks aan huis adviseren.”

Lieve vrienden, een bezoekje aan deze toonzaal met prachtige kijkwoning is meer dan de moeite waard. Zowel Miss Limburg als ik hebben onze ogen uitgekeken! Als ik met Polo en Jean Claude praat, is het duidelijk dat Grutman een zaak is met veel smaak en kennis. En die wordt nog steeds doorgegeven, want de vierde generatie is intussen ook al ingeschakeld in het bedrijf. Een familiezaak met een hart!

Meer informatie, zoals de openingsuren en de webshop, zijn te vinden via de website. Daarnaast kan je ook zeker een kijkje nemen op hun Facebook– of Instagrampagina!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top