Now Reading
Helena Olewicz van kunst op maat: “Met mijn penseel breng ik verhalen tot leven die iedereen anders leest”

Helena Olewicz van kunst op maat: “Met mijn penseel breng ik verhalen tot leven die iedereen anders leest”

Lieve vrienden, laatst ging ik op bezoek bij Helena Olewicz. Helena is één van onze CITYzens, dit zijn creatieve stadsbewoners die content maken voor onze platformen. We spraken af in haar galerij, de eleven11 artgallery aan de Koerselsesteenweg nummer 110 in Beringen. Het is een uniek pand tegenover het treinstation van Beringen. Makkelijk bereikbaar dus!

In de maak: kunst op maat

Enthousiast vertelt Helena hoe ze in het creatieve wereldje gerold is. “Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een schilderij. Ik besloot om zelf wat te experimenteren en daar kwamen heel wat positieve reacties uit voort. Meermaals kreeg ik de vraag om dingen te creëren voor anderen”, legt Helena uit. Die verzoeken luidden de start in van haar project kunst op maat. Ze biedt een formule aan met persoonlijk en deskundig advies, zodat je zelf de kleuren, het formaat en de stijl kan kiezen aan de hand van verschillende voorbeelden. Sombere kleuren met subtiele nuances of een explosie van kleuren, een enkel compact doek of een triptiek: you name it! In 2013 opende Helena eleven11 artgallery, waar ze ook het werk van andere artiesten tentoon stelt. 

Ze schildert vooral emoties en haalt er energie uit om de juiste kleur, het juiste beeld en het juiste gevoel weer te geven. De compositie, de structuur, het reliëf; soms sombere tinten, soms een ware kleurenexplosie… “Voor mij is schilderen een zoektocht naar evenwicht. Het is een groeiproces waarin ik streef naar perfectie. Elk schilderij heeft z’n eigen verhaal, maar iedereen beleeft dat op zijn eigen manier”, zegt Helena. 

Lichtpuntje in chaos

Voor Helena is de toekomst, zoals voor velen, onzeker. “Ik geloof er sterk in dat mijn kunstwerken iets te bieden hebben en dat ze een meerwaarde creëren voor een werk- of leefruimte”, gaat Helena verder. De corona-crisis is voor haar een beetje dubbel. Ze beschrijft zichzelf als een einzelgänger en sluit zich dus makkelijk af van alles en iedereen. Als kunstenaar kan ze zichzelf gelukkig terugtrekken in haar atelier. 

See Also

“Toch voel ik me de laatste tijd een beetje rusteloos, onzeker en zelfs bang om wat er gaande is in de wereld”, vertelt Helena bezorgd, “Ik mis de evenementen en de sociale contacten met andere kunstliefhebbers.” Gelukkig heeft ze nog heel wat opdrachten waarop ze zich volledig kan concentreren. De pandemie heeft gelukkig één voordeel voor Helena: meer tijd om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen.  

Lieve vrienden, Helena steunen kan door haar meer (online) zichtbaarheid te geven – bijvoorbeeld door haar werk te delen of te liken. Mond-tot-mondreclame is en blijft de beste reclame. “Tevreden klanten, daar doe ik het voor”, besluit Helena. Meer info over haar en haar werk op www.helena-olewicz.be. Mocht je zelf interesse hebben in het CITYzen initiatief, aarzel dan niet om je te registreren via https://www.ilovenetwork.city/meetup.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top