Now Reading
Gitte van Vinca Bloemen: “Hier in Hasselt zijn de hippe droogboeketjes heel erg in trek”

Gitte van Vinca Bloemen: “Hier in Hasselt zijn de hippe droogboeketjes heel erg in trek”

Lieve vrienden, samen met fotograaf Jeffrey, CITYzen en fotografiestudent aan PIKOH, ging ik vorige week op bezoek bij Vinca Bloemen, sinds begin dit jaar te vinden in Kapelstraat 48 in Hasselt. Ik was meteen onder de indruk toen ik de winkel binnenstapte… Wat een prachtig pand! En wat voor een bijzondere beleving hebben de gezichten achter Vinca Bloemen ervan gemaakt! Overal waar je kijkt, zie je een en al kleurenpracht. Ik sprak met winkelverantwoordelijken Steven en Gitte.

Liefde voor groen

“Vinca Bloemen is eigenlijk ontstaan dankzij Vinca Tuinen, een tuinonderhoudbedrijf”, legt Gitte uit, “De liefde die eigenaar Kristof voor groen en natuur heeft, is verder uitgebreid naar bloemen. Vandaar zijn stap naar de opening van een bloemenwinkel. We hebben niet alleen in Hasselt een winkel, maar ook in Kampenhout.”

Als ik haar vraag of er plannen zijn voor een uitbreiding, begint Gitte, winkelverantwoordelijke in Kampenhout, meteen enthousiast te knikken. “Die zijn er zeker. Nu we onze winkel in Hasselt hebben geopend, merken we dat er in iedere stad een ander publiek zit. Daarom willen we zeker verder blijven investeren. Hier in Hasselt hebben we echt geluk met het mooie pand”, vertelt Gitte, “In deze stad trekken we veel jonge mensen aan die van hippe droogboeketjes houden. Die worden hier opvallend meer verkocht dan in Kampenhout.”

Van Belgische makelij

“Hier in Hasselt staan we met z’n tweeën in de winkel”, vult Steven aan, “Gwen is verantwoordelijk voor de planten en ik voor de snijbloemen. Ik zorg dus voor de boeketten, bloemstukken en droogboeketten. Iedereen heeft z’n eigen verantwoordelijkheid. We verkopen hier ook decoratiemateriaal. Daarbij vinden we het belangrijk dat alles uit België komt. Zo helpen we de nationale collega’s ook! En die Belgische kwaliteit is super.” Of ze altijd al decoratiemateriaal verkochten? “In principe zijn we eerst in Kampenhout gestart met bloemen en planten, maar het aanbod daar breidde zich al snel uit met kaarsen. En later kwam dan al de rest erbij. De opzet hier in Hasselt is dezelfde”, legt Gitte uit.

See Also

Persoonlijk advies

“Hier in Hasselt zijn we voornamelijk gericht op planten, maar we hebben ook een heel ruim aanbod aan snijbloemen. Steven maakt hele mooie, bijzondere stukken. We krijgen meerdere keren per week verse snijbloemen binnen, dus klanten zijn altijd zeker van een vers bloemetje. En voor persoonlijk advies! We zijn hier allemaal gepassioneerd door bloemen en planten, dus we weten waarover we spreken”, vertelt Gitte.

Lieve vrienden, Vinca Bloemen levert gratis aan huis in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Neem zeker een kijkje op de webshop en volg Vinca Bloemen op Facebook en Instagram. Of breng een bezoekje aan dit prachtig pand – de moeite meer dan waard! 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top