Now Reading
“Ik hou van Hasselt en ik wil de mensen die Hasselt laten bruisen leren kennen”

“Ik hou van Hasselt en ik wil de mensen die Hasselt laten bruisen leren kennen”

Lieve vrienden, onlangs sprak ik af in Hasselt met Aïcha Thomis, kersverse Miss Limburg 2021. Samen met haar mama zat ze gezellig in de King Kong iets te drinken voor ik aankwam op de afgesproken plek. Wat me meteen opviel, was dat zowel Aïcha als haar mama Carina twee spontane en open mensen zijn. Fantastisch om met deze twee enthousiaste Hasselaren te praten!

Passie

“Ik studeer Personal Trainer en Sportverzorger en ben momenteel bezig met mijn ingangsproeven voor de politie” vertelt Aïcha. “Eén van mijn grootste passies is dansen. Ik dans in het Stardancers Showballet. Het is heerlijk om zelf op het podium te staan. Ik geniet er ook van om mooie choreografieën te maken en les te geven aan kinderen en jongeren. Daarnaast hou ik van shoppen, mooie kleren en fotoshoots. Ik vind het heel fijn om voor de lens te staan.”

Miss Limburg 2021

Ik vroeg Aïcha over haar parcours om tot Miss Limburg gekroond te worden. “Ik schreef mezelf vorig jaar stiekem in en vond het zo spannend dat ik het zelfs niet tegen mijn mama verteld had. Toen ik door de preselecties geraakte, veranderde er veel door corona. Alles moest plots anders georganiseerd worden en met een heel beperkt publiek” vertelt Aïcha. “Maar geloof me, het moment dat ik op het podium stond en mijn naam werd afgeroepen … dat was heel bevrijdend en een heel fijn moment. Het heeft enkele dagen geduurd voor ik goed en wel besefte dat ik 1 jaar lang de Miss van alle Limburgers mag zijn!”

“Vanwege corona zijn mijn taken heel anders. Geen grote evenementen om naar toe te gaan, geen actes de présence. Daarom is het belangrijk om andersom te denken: wat kan ik wél doen? Hoe kan ik van betekenis zijn als Miss Limburg? Ik doe ondertussen verschillende projecten. Zo deed ik een oproep om winterjassen in te zamelen voor We For Them in het kader van de Werelddag tegen Armoede. Ik leerde er veel bij. De tentoonstelling (K)ANKER, 40 portretten en verhalen van mensen die met kanker geconfronteerd zijn in hun leven, greep me bij de keel. Zo staan er de komende weken heel nog heel wat activiteiten in mijn agenda, zoals een bezoek aan de voedselbank.”

CITYzen

See Also

Aïcha werd onlangs ook CITYzen bij ons. “Ik wil verhalen vertellen van creatieve en ondernemende mensen die met passie iets te zeggen hebben over hoe zij van de wereld een mooiere plaats maken. Ik ga op zoek naar mensen waarvan ik vind dat ze meer in de schijnwerpers mogen staan. Ik hou van Hasselt en wil de mensen die Hasselt laten bruisen leren kennen, met hen iets doen en daarvan iets op het platform delen.” 

Als ik haar vraag hoe de locals haar kunnen helpen, vertelt ze dat dit op verschillende manieren kan. “Eerst en vooral is er het goede doel van Miss België. Het Comité Miss België schenkt het ingezamelde geld aan de scholenbouw in Cambodia. De Miss België mag dit project gaan bezoeken. Omdat Winterland helaas niet doorgaat, wil ik toch iets doen rond het thema Kerstmis. Dat kan je op mijn social media terugvinden. Ik wil verder ook nog acties opzetten samen met een groep enthousiaste mensen om me te helpen geld in te zamelen. Daarom doe ik hier al meteen een oproep om me te contacteren als je een idee hebt. Verder heb ik smsjes nodig. Het is belangrijk om stemmen te krijgen omdat dit voor 33% in de puntentelling meetelt. 

Een Miss moet mensen achter zich krijgen en mensen achter zich hebben staan. Hoe doe je dat? Sms MLI 09 naar 6665. Het kost 1€ per sms. Je kan onbeperkt stemmen. En dan zoek ik nog sponsors voor mezelf. Ook daarvoor mogen mensen mij altijd contacteren om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we kunnen samenwerken. Volg mijn avontuur op https://www.instagram.com/aichathomis/ en https://www.facebook.com/aicha.thomis” sluit Aïcha af.

Lieve vrienden, stay tuned, want Miss Limburg 2021 Aïcha Thomis gaat nog veel mooie verhalen maken!  

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top