Now Reading
Food & Art met VOKA Limburg

Food & Art met VOKA Limburg

Lieve vrienden, deze week vond er een netwerkevenement van VOKA Limburg plaats in Hasselt. Het evenementenbureau, Conrad Consulting, werkte samen met I LOVE Network een op maat gemaakte street art wandeling uit. Daarnaast kregen de deelnemers voor en na de wandeling hapjes, en de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.

“Voor dit ‘food & art experience’ evenement, worden de deelnemers rondgeleid door gidsen in Hasselt centrum,” vertelt Lisa Izquierdo, een van de gidsen. “Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om te praten met de kunstenaar Tom Herck, de Glimburger uit Sint-Truiden die de tweede Belg ooit was om een installatie te mogen afbranden op Burning Man, een festival in Amerika. Na de wandeling is het de bedoeling dat de mensen nog wat gezellig nakeuvelen met een hapje en een drankje.”

Tijdens de tour gaan de deelnemers in kleine groepjes op pad samen met een gids om de mooiste graffiti kunstwerken van Hasselt te bekijken. Karine Valy van La Bottega vertelt: “Ik ben toch wel verrast door de mooiheid ervan. Ik denk nu echt, ‘wauw!’, want door de dag zie je die dingen niet omdat je altijd gehaast bent. Ik vind het echt bijzonder. Ik had natuurlijk wel al eens iets horen zeggen of iets gezien, maar nog nooit echt stilgestaan bij de inhoud en wat er allemaal achter zit. Ik heb veel bijgeleerd!”

Ik sprak ook met Koen Vanhove van Conrad Consulting, het bureau achter dit evenement. Ik vroeg hem waarom deze street art wandeling interessant is voor zowel VOKA als de deelnemers. “We hebben het natuurlijk een extra dimensie gegeven door Nick Ervinck te laten afkomen van de andere kant van Vlaanderen. Hij heeft hier in Hasselt de kapel van het Clarissenklooster volledig als kunstwerk uitgewerkt,” vertelt Koen. “Dit, samen met de 25 kunstwerken van onze tour, geeft een heel mooi evenement. De kern blijft wel netwerken natuurlijk. De mensen willen met elkaar kunnen babbelen, een glaasje drinken, iets eten, … En het verhaal rond de street art is zo een mooie kapstok om alles op een originele manier te doen.”

See Also

Was het dan niet moeilijk om zo’n evenement coronaproof te organiseren? Volgens Koen niet. “We hebben de mensen verplicht te gaan zitten aan statafels, die elk meer dan 1,5e meter uit elkaar staan. We hebben genoeg oppervlakte hier. De food trucks hebben bediening aan tafel, zodat niet iedereen zomaar rondloopt. Tot slot hebben we ervoor gezorgd dat er steeds kleine groepjes deelnemers vertrekken voor de wandeling, elk met hun eigen gids. Zo kan iedereen genieten van de mooie kunst die Hasselt te bieden heeft.”

Lieve vrienden, ga zeker eens op zoek naar de verschillende graffiti kunstwerken in Hasselt. Verschillende kunstenaars hebben overal hun stempel gedrukt op Hasselt met de meest prachtige kleuren en vormen. Wat hebben wij een ongelofelijk mooie stad!

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top