Now Reading
Samenwerking I LOVE Network met Focus op Hasselt

Samenwerking I LOVE Network met Focus op Hasselt

Lieve vrienden, twee weken geleden sprak ik samen met Gama Putra van I LOVE Hasselt af voor een drankje met Lutje Bex van de blog Focus op Hasselt. Als Hasselaar kende ik haar platform al langer: ik kom er vaak op terecht als ik zoek naar informatie over Hasselt. Ik was dan ook bijzonder benieuwd naar de persoon achter de website. Met z’n drieën hadden we een interessant gesprek over de werking van onze platformen, de verschillen en gelijkenissen, en over hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Positief kritisch, maar idealistisch

Lutje omschrijft zichzelf als positief kritisch. Of nog: realistisch, maar toch idealistisch. Wat heel belangrijk voor haar is, is dat ze alles met passie doet. “Het doel van mijn blog is informatie verspreiden die ik zelf een meerwaarde vind. Ik heb een brede interessesfeer, dus schrijf ik over de vele zaken in Hasselt die me aanspreken”, vertelt ze enthousiast. Als we haar vragen waarover ze het liefst schrijft, kiest ze resoluut voor teksten waarin ze zich creatief kan uitleven, en waaraan ze op haar eigen unieke manier een meerwaarde kan bieden.

Veel ervaring

Lutje begon in 1983 te werken voor radio Noordzee/HIT FM Limburg, waar ze informatie verzamelde en verwerkte. Ze heeft veel ervaring in de schrijfwereld, dus wij kunnen veel van haar leren. “Ik heb gewerkt voor JET Magazine, de Nieuwe Koerier, en deed zelfs copywriting voor reclamebladen. Op een gegeven moment kwam ik in contact met Hasselt Lokaal, wat nu de buurtkrant van Het Belang van Limburg is. Zo ben ik zelf een blog begonnen”, legt Lutje uit. Die blog groeide uit tot Focus op Hasselt, een unieke website met interessante artikels over het reilen en zeilen van Hasselt.

Samenwerking

I LOVE Hasselt werkt samen met creatieve stadsbewoners, echte locals, om communicatieproducten te ontwikkelen voor lokale ondernemers, bedrijven en de stad zelf. Ons netwerk om Hasselt te promoten behelst Limburg (I LOVE Limburg), Vlaanderen (I LOVE Flanders) en België in het algemeen (I LOVE Belgium).

Als oprichters van twee platformen uit liefde voor hun stad, is een samenwerking tussen Gama en Lutje haast onvermijdelijk. Gama van I LOVE Hasselt: “Ik heb alleen maar bewondering voor Lutje en wat ze doet. Met I LOVE Hasselt bouwen wij bruggen met stadsbewoners. Focus op Hasselt is een mooi initiatief om Hasselt in de kijker te zetten. Het kritische oog van Lutje is complementair met onze werkwijze. Ik zie het als een verrijking van ons platform.” 

See Also

40.000 unieke bezoekers extra

Om Hasselt nog meer te promoten slaan Focus op Hasselt, met zo’n 40.000 unieke bezoekers per maand, en I LOVE Hasselt nu de handen in elkaar. Op de blog van Lutje komen samenvattingen van artikels, inclusief foto’s, van I LOVE Hasselt. “Bovendien gaan we haar ook als een referentie voor een feelgood story aanbevelen”, gaat Gama verder, “Met al haar ervaring willen we haar advies zoveel mogelijk volgen. We staan open voor Lutjes input en zijn klaar om te leren.”

Lieve vrienden, ik ben dankbaar om dankzij I LOVE Hasselt in contact te komen met zoveel inspirerende mensen. Bedankt ook Lutje, voor al je tips en feedback, en het aangename gesprek! Ik kijk uit naar onze samenwerking.

Volg Focus op Hasselt via https://focusophasselt.wordpress.com of op Facebook via @focusophasselt.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top