Now Reading
VenaVino: “Wij gaan voor 100% Italiaanse producten, exclusief en natuurlijk”

VenaVino: “Wij gaan voor 100% Italiaanse producten, exclusief en natuurlijk”

De rode draad in hun leven

VenaVino werd in december 2017 opgestart als stenen winkel, maar het idee om met wijn en ambachtelijke producten te werken ontstond een vijftal jaren geleden. Walter is opgeleid tot ingenieur in de thermodynamica en “Master in Business Administration” en werkte als general manager. Hij startte in Nederland en Litouwen een filiaal op voor een internationale groep en reisde heel wat af binnen Europa.

“Het moment dat ik op pensioen kon gaan, wou ik actief blijven. Wijnen hebben me steeds geïnteresseerd en zijn een rode draad doorheen mijn leven”, glimlacht Walter. “Toen ik twaalf jaar was, ging mijn spreekbeurt over het maken van wijn. Ik haalde de informatie bij mijn ouders. Zij produceerden wijn voor eigen gebruik”, vertelt Walter geamuseerd. Walter heeft Italiaanse roots. “Mijn ouders zijn afkomstig uit het noorden van Italië, de provincie Treviso. Ze komen uit een regio waar wijn verbouwd wordt.”

Ook bij verpleegkundige Svetlana speelt wijn een belangrijke rol in haar leven. In haar geboorteland, de vroegere Sovjet-Unie, werkte ze als studente in wijngaarden. Het snoeien en oogsten van druiven zijn haar niet vreemd. Toen Walter en Svetlana elkaar leerden kennen, bleek dat ze de interesse in wijn deelden. “Alleen dronk ik graag zoete wijn en Walter droge wijn, wat dikwijls voor hilariteit zorgde”, lacht Svetlana. “Wat Walter lekker vond, vond ik niet lekker en omgekeerd. Onze smaken zijn, door het vele proeven, naar elkaar toegegroeid.”

Ambassadeurs

Walter heeft een hele zoektocht naar de juiste producenten achter de rug. “We hebben van elke Italiaanse regio een mooi aanbod aan exclusieve wijnen.” Producenten moeten voldoen aan de vereisten van Walter en Svetlana. “Naast wijn is kwaliteit een rode draad doorheen ons leven. Eén van onze vereisten is dat het product heel goed gemaakt moet zijn. En we willen een direct contact met de producent.” Omdat ze persoonlijk contact heel belangrijk vinden, bezoeken ze de wijnkelders en wijngaarden ook. “We hebben een passie voor wijn en we willen die passie ook terugvinden bij de producenten”, vertelt Walter. “Wij voelen ons de ambassadeurs van het product.”

Persoonlijk advies, huiselijkheid en ontdekkingen

“We hebben een kleine winkel en het voordeel hiervan is dat je tijd kunt maken voor de mensen”, vertelt Svetlana. Op vrijdag en zaterdag openen ze enkele flessen wijn zodat klanten kunnen kennismaken met nieuwe smaken. “Het is hier steeds gezellig. Mensen blijven zitten voor een praatje. Onze lange tafel leent zich voor degustaties. We willen anders zijn. Persoonlijk advies en huiselijkheid is belangrijk”, glimlacht Svetlana.

“We leveren ook aan winkels en restaurants en iedereen heeft er een eigen kijk op. Heel prettig om hierin de nodige begeleiding te geven”, vertelt Walter gemotiveerd. Bij bestellingen wordt er altijd een flesje wijn cadeau gegeven, zodat klanten ook andere smaken kunnen ontdekken. VenaVino biedt nu zelfs een leverservice aan bedrijven en particulieren omdat de werken in de binnenstad voor hinder kunnen zorgen.

Eerlijke en ambachtelijke producten

See Also

Naast wijnen en schuimwijnen verkopen ze bij VenaVino ook sterke dranken. “Aan onze alcoholische, sterke dranken zijn geen kunstmatige aroma’s toegevoegd”, vertelt Walter. “We hoeven geen tien verschillende leveranciers, alleen maar één die zeer goed is.” En Svetlana vult aan: “De grappa’s die we verkopen, wonnen goud en zilver.”

Tijdens ons gesprek ontdek ik nog andere lekkere producten die ik kan gebruiken voor mijn diner: rijst voor risotto, pasta en passata. Welk verhaal schuilt hierachter? Svetlana en Walter vinden het gebruik van eerlijke en ambachtelijke producten heel belangrijk. “Ons winkeltje verkoopt de beste risottorijst van Europa”, glundert Svetlana trots. De pasta’s worden op bestelling bereid. Geen industriële pasta hier, maar alleen ambachtelijke pasta die op 37°C, gedurende 72 uur gedroogd werd. De passata is gemaakt van zoete, Zuiderse tomaten en er werden geen bewaarmiddelen aan toegevoegd.

Geheimzinnige toekomstdromen

“We hebben ons hierin geworpen en we doen dit met liefde en passie”, vertelt Walter. Hij en Svetlana willen samenwerken met vaste partners om zo verschillende afzetpunten in België op te starten. Op termijn willen ze een aanspreekpunt zijn voor hun partners, een ontmoetingsplaats. “Hoe we dit gaan doen? Daar gaan we nog niets over vertellen”, lacht Walter geheimzinnig. “Wat vast staat is dat ons winkeltje in de binnenstad blijft bestaan.”

Lieve vrienden, wat een gepassioneerd koppel is dit! Ik wens Svetlana en Walter alle succes toe en ben benieuwd naar hun toekomstdromen. Zijn jullie op zoek naar een lekker en eerlijk product? Ga dan zeker eens langs bij VenaVino in de Lombaardstraat. Jullie vinden hen ook terug op de website, Facebook en op Instagram.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top