Jirky Thijs en Annouk Simons van PrintCity: “Geef nooit op: probeer je droom waar te maken”

Dag lieve vrienden, ik ben Gama Putra, de oprichter van I Love Magazine. Twee jaar geleden ontmoette ik een jonge gedreven ondernemer, Jirky Thijs. Op dat moment had hij net PrintCity opgericht, samen met zijn vennoot Annouk Simons. Ondertussen hebben de twee een tweede vestiging geopend in Genk. Vandaag spreek ik met hen af om meer over hun verhaal te weten te komen. In Ekkelgarden 6D2 word ik hartelijk ontvangen. Wauw… wat een open atelier!, denk ik wanneer ik binnenstap. Mijn oog valt meteen op het duo, druk in de weer met een van hun opdrachten. “Zoals je ziet, hebben wij niets te verbergen hier”, zegt Jirky al lachend. 

Van liefde voor muziek tot textielbedrukking  

Jirky is negenentwintig  en geboren in Genk. Vroeger studeerde hij elektriciteit aan het Technisch Instituut Sint-Jozef (TISJ) in Bilzen. Daarnaast hield hij zich bezig met muziek – hij speelde basgitaar –en maakte deel uit van enkele rock- en metalbands. Zo kwam hij in aanraking met merchandising en rolde nadien in de wereld van textielbedrukking. Hij begon als zelfstandige in bijberoep en ontmoette vier jaar geleden Annouk, zijn vennoot. Zij heeft jarenlange ervaring in de wereld van offsetpersen.

Service en kwaliteit boven alles

Het duo wilde hun creativiteit omzetten in een eigen project. Die droom werd werkelijkheid: in oktober 2016 richtten ze PrintCity op. Een halfjaar later ontvingen ze de eerste machines en begonnen aan hun avontuur. “Elke opdracht is een nieuwe uitdaging. We printen voor lokale particulieren, jeugdverenigingen en muziekgroepen, maar ook voor bekende Vlamingen die hun eigen kledinglijn willen lanceren”, legt Jirky uit.

“Service en kwaliteit staan bovenaan”, luidt het bij de zaakvoerders. Zo zorgen de twee altijd voor een goed klantencontact. Voordat het ontwerp in productie gaat, krijgt de klant een digitaal voorbeeld te zien. Verder kan hij of zij kiezen uit een selectie van duurzaam textiel, zoals ecologisch katoen van het merk Stanley & Stella. Doordat PrintCity z’n eigen machinepark heeft, gebeurt de productie snel.

Workshops in PrintCity Genk

Eind vorig jaar openden Jirky en Annouk samen met Jasmien Aendekerk hun nieuwe winkel in Genk, in de Molenstraat nummer 5. “We zagen een groot potentieel in de stad, vandaar”, licht Jirky toe. Met PrintCity willen ze zo dicht mogelijk bij klanten staan; daarom hebben ze in de Genkse vestiging een grote showroom voorzien waarin alle artikelen tentoongesteld staan. 

Jasmien Aendekerk
Leuke workshop

De shop wordt gerund door Jasmien. Ook in Genk word je als klant nauw betrokken bij hetproces door het open karakter van de showroom. De productie gebeurt wel in Hasselt.“In Genk organiseren we bovendien leuke workshops: deelnemers kunnen hun eigen T-shirt maken of een sweater decoreren. Leuke ideeën voor bijvoorbeeld een verjaardags- of vrijgezellenfeest”, zegt Jirky met een glimlach. Jasmien zorgt voor de nodige begeleiding en creatieve inspiratie. Op vraag van de klant werkt ze ook speciale formats uit. Zo kreeg zeonlangs een grote groep over de vloer voor een teambuildingevent. 

Award winnaars

PrintCity won recent de Voka-award voor beste stageplaats en -mentor. “We zijn bijzonder trots dat we die award in ontvangst mochten nemen, zeker als jong bedrijf”, vertelt Jirky, “We krijgen hier veel stagiairs over de vloer waar we met het hele team veel energie aan besteden. Hier leren ze alles, fouten mogen ze maken.” 

PrintCity won recent de Voka-award voor beste stageplaats en -mentor

Restaurant met open keuken

Bijna alle klanten komen uit Limburg; zij waarderen de diensten van PrintCity enorm. Dat ze bij de textieldrukkerij ook duurzame producten vinden, is een extra troef. “Mensen voelen dat we gepassioneerd bezig zijn met onze creaties”, vertelt medezaakvoersterAnnouk, “Niemand weet bijvoorbeeld echt hoe een T-shirt bedrukt wordt. Onze klanten mogen eens mee kijken hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Daardoor hangt er hier altijd een gemoedelijke sfeer. Je kan ons een beetje vergelijken met een restaurant met een open keuken.”

Een sterk duo

See Also

Ik ben nieuwsgierig naar hoe de samenwerking tussen het duo verloopt. Het leeftijdsverschil van twintig jaar heeft volgens hen alleen maar voordelen: ze vullen elkaar heel goed aan. “Van ons twee schakelik sneller, Annouk kijkt de zaken eerder rustig aan. We kunnen alles samen doen: Annouk heeft kennis over bepaalde zaken en vice versa. Dat werkt goed”, legt de drukker uit.

De zaakvoerdersvolgenook het Plato-traject van Voka. De opzet: je werkt in team met een vijftiental andere ondernemers uit diverse sectoren. Samen bekijk je onderwerpen en wissel je ervaringen uit. Zo bouw je jaar na jaar een vertrouwensband op en kun je problemen bespreken en advies vragen.

“Binnen vijf jaar zien we ons team zeker verdubbeld. We willen ook mensen met een lichte beperking een job bij ons aanbieden. Momenteel bekijken we hoe we hen zo goed mogelijk kunnen integreren in ons team”, vertelt Jirky. 

De focus van het ondernemersduo zal altijd textiel blijven. Zo komen er in de toekomst bijvoorbeeld nieuwe prints aan. Over tien jaar hopen ze uitgebreid te zijn naar vijf vestigingen doorheen Limburg om zo dicht mogelijk bij hun klanten te staan.

De toffe team in hun eerste winkel, Ekkelgarden 6D2, Hasselt

Durf te vragen

Tips voor jonge ondernemers? “Probeer altijd je droom waar te maken”, moedigt Jirky aan, “En wees niet bang om advies te vragen aan andere ondernemers. Praat over je ideeën. Maar bekijk zeker of ze haalbaar zijn en weet waaraan je begint. In principe is alles mogelijk, al blijft het hard werken.” Met die inspirerende woorden sluiten we ons gesprek af. Ik bedank Jirky en Annouk voor hun tijd en hun indrukwekkend ondernemersverhaal.

Hun nieuwe winkel in Genk, in de Molenstraat nummer 5

Lieve vrienden, PrintCity organiseert binnenkort een wedstrijd met relatiegeschenken waaronder drinkflessen, zonnebrillen en koffietassen. Willen jullie meedoen? Hou dan zeker de websiteInstagram-en Facebookpaginavan PrintCity in de gaten! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top