Now Reading
Veronique Sneyaert ontwerpt unieke juwelen met een verhaal

Veronique Sneyaert ontwerpt unieke juwelen met een verhaal

Lieve vrienden. Van gemeenteambtenaar tot succesvol juwelenontwerpster, dat is in een notendop het sprookje van Veronique Sneyaert. Veronique creëert unieke en gepersonaliseerde juwelen vol verhalen, voor ieder wat wils. En er is meer. Vorig jaar sloegen Veronique en haar dochter Ann-Sophie voor het eerst de handen in elkaar voor een nieuwe juwelencollectie. Dit jaar pakken ze uit met de speelse en krachtige collectieSee me, Read me. Ann-Sophie ontwierp een organische beeldtaal van het alfabet, haar moeder maakt er op vraag van de klant een gepersonaliseerd juweel van.

Een uniek juweel voor elk verhaal

Het label VERONIQUE is in een mum van tijd uitgegroeid tot een succesvol label met unieke en gepersonaliseerde juwelen. Veronique luistert altijd met aandacht naar de verhalen van haar klanten. Elk verhaal vertaalt ze naar een uniek juweel. “Iedereen maakt mooie en minder mooie dingen mee en wil dat belangrijke moment vastleggen en koesteren”, vertelt de juwelenontwerpster. “Het zijn vaak ontroerende verhalen over liefde en vriendschap. Maar ook over de kleine dingen in het leven. Deel worden van deze unieke verhalen is ongelooflijk mooi. Ze geven mij de energie om unieke en blijvende juwelen met een verhaal te maken.”

Collab met dochter Ann-Sophie

Vorig jaar staken Veronique en haar dochter Ann-Sophie voor het eerst de hoofden bij elkaar. ‘The all-round jewelry box’, een box die gevuld is met vier cirkelvormige basicswaarmee je eindeloos kan combineren, was een succes. Daarom besloten moeder en dochter een tweede collectie op de markt te brengen. Dat werd See me, Read me. Ann-Sophie creëerde haar grafische versie van het alfabet, Veronique maakt er oorbellen, een ketting en een broche van in drie uitvoeringen: zilver, verguld en goud. “De klant kan zelf de letters en de groottes bepalen. Wie van klein en subtiel houdt, kan voor een smalle of medium versie gaan. Vrouwen die graag grote juwelen dragen hebben de keuze tussen large of extra-large. Zo creëert de klant een eigen statement.” 

Dochter Ann-Sophie, alias ANSO, is styliste en een bron van inspiratie voor moeder Veronique in deze nieuwe collectie. “Mijn dochter heeft een natuurlijke feeling voor kleur en vorm. Door haar job als styliste pikt ze gretig de trends van morgen op en is ze zalig creatief om mee samen te werken. Meestal beïnvloeden ouders hun kinderen, bij ons is het omgekeerd.” 

De nieuwe collectie See me, Read me valt alvast in de smaak bij BV’s. Zo stond Julie Vandensteen op de eerste rij om haar J’tjes te laten maken. Barbara Sarafian ging voor een grote B. “Het is wel leuk dat bekende Vlamingen fan zijn van mijn juwelen”, lacht Veronique. “Ze uiten zich heel enthousiast op Instagram en Facebook en dat zorgt voor een aangenaam domino-effect.”

See Also

Met meer dan 8.000 volgers op Instagram en 3.000 leden op Facebook is ‘Veronique’ een sensatie geworden. “Hier had ik nooit van durven dromen”, geeft de ontwerpster toe. “Maar ik snap het ergens wel. Mensen grijpen terug naar kortbij, naar iets wat blijft, uniek en duurzaam is. Ze willen ook de maker kennen. Ik merk dat mijn klanten het contact met mij belangrijk vinden. Ze willen hun verhaal aan mij kwijt. Dat is ook de reden waarom ik niet via winkels verkoop want dat werkt simpelweg niet.”

Lieve vrienden, willen jullie meer weten over Veronique? Zijn jullie nieuwsgierig naar de nieuwe collectie See me, Read me, of willen jullie graag jullie verhaal kwijt? Bezoek Veroniques website, Facebookpagina ofInstagram.

See me, Read me is nu beschikbaar in vier uitvoeringen via haar website.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top