Now Reading
Q&A met Jean-Luc Maton #CITYzen042

Q&A met Jean-Luc Maton #CITYzen042

Dag lieve vrienden! Ik ben Ellen, student Bedrijfsvertaler-Tolk aan de UCLL in Leuven en sinds een maand stagiaire bij I LOVE Network. Zoals jullie al weten, wil Startup I LOVE Network samen met vzw My City Fan Club creatievelingen in de steden laten groeien door meer visibiliteit aan te beiden voor hun creatieve werk. Daarnaast bieden ze ook verzekeringen aan voor kleine projecten en workshops. Wij zijn blij dat we met veel trots onze nieuwe CITYzen Jean-Luc Maton introduceren. Hij is gepassioneerd door fotografie!

Ik heb altijd in Brussel gewoond, zoals mijn ouders en grootouders, en toch heb ik met mijn wandelingen regelmatig straten of wijken ontdekt die ik nog niet kende. …

Hoe begin je jouw creatieve project?

Sinds 2018 heb ik beslist elke avond te gaan wandelen, met of zonder fiets, en zeer snel heb ik zin gehad om foto’s te nemen. Een paar elke dag in het begin, met mijn smartphone, en dan meer en meer. Een jaar later was ik elke dag een tiental foto’s aan het publiceren op sociale media’s en ik had complimenten van vrienden. Minder dan een jaar geleden ben ik op Instagram gekomen en in september vorig jaar heb ik een serieus fototoestel gekocht en met de smartphone gestopt.

Ik heb altijd in Brussel gewoond, zoals mijn ouders en grootouders, en toch heb ik met mijn wandelingen regelmatig straten of wijken ontdekt die ik nog niet kende. Ik doe veel nachtfoto’s van de stad, met haar lichten. Ik denk dat een lelijke wijk zijn mooie aspecten verbergt en het is mijn rol die mooiheid te vinden. En een mooi wijk verbergt ook veel interessante dingen!

Recentelijk heeft de voetgangerszone in het centrum veel interessante onderwerpen ‘s nachts getoond, het sfeer bij de terrassen, gekleurde verlichting, …

Ik hou ook van natuurfoto’s en architectuur. In het Brusselse gewest vind jij veel groene zones: mooie parken, ter Kamerenbos en de Zonieënwoud.

Hoe zie jij de toekomst?
Mijn droom is een tentoonstelling te organiseren, niet alleen maar met mijn foto’s, maar ook met schilderijen die over bepaalde foto’s gebaseerd zijn. Ik heb recentelijk aquarellessen gevolgen maar mijn niveau is onvoldoend om die droom zelf te realiseren. Ik reken op de goede wil van… een citiZen misschien? Ik wou graag dat mijn foto’s deel van en concept zijn.

Maar op een foto tonen al deze mensen een gezicht met interessante uitdrukkingen, gebouwen met hun ramen geven mooie spiegeleffecten van wolken in de hemel, en de wagens, met hun lichten en hun gloed kunnen ook ‘s nachts naar kunst leiden.

Hoe kunnen wij als locals jou ondersteunen?

Als je over Brussel praat zien de meeste mensen onmiddellijk files van wagens, lelijke gebouwen en een massa mensen op het voetpad opgejaagd door elkaar. Maar op een foto tonen al deze mensen een gezicht met interessante uitdrukkingen, gebouwen met hun ramen geven mooie spiegeleffecten van wolken in de hemel, en de wagens, met hun lichten en hun gloed kunnen ook ‘s nachts naar kunst leiden.

Dus lieve vrienden, neem zeker eens een kijkje op de Instagram pagina van Jean-Luc Maton. Daar kunnen jullie al zijn mooie foto’s bewonderen!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top