Now Reading
Vernieuwde Kapermolenpark krijgt van mij een verdiende 9/10!

Vernieuwde Kapermolenpark krijgt van mij een verdiende 9/10!

Dag lieve vrienden! Ik ben Nadine en ben geboren met de zeer zeldzame spieraandoening Nemaline Myopathie. Hierdoor ben ik semi-afhankelijk van mijn manuele flashy rolstoel of mijn zeer compacte scootmobieltje. Als Hasselaar ben ik veel op pad om toegankelijke locaties te ontdekken, en daarom stond het vernieuwde Kapermolenpark dan ook op mijn to do-lijstje. 

Zalig tijdens zomeravonden

Tijdens mijn laatste middelbare schooljaren in de Vildersstraat heb ik de bouw hiervan nog meegemaakt. Ook mijn zoon heeft er in zijn schooljaren uren versleten. Mensen van alle leeftijden kwamen hier ontspannen. Jonge gezinnen met kleuters die op de speeltuin speelden, jongeren die kwamen skaten of gewoon ‘hangen met vrienden’. Zelfs ouderen kwamen tijdens een rustige wandeling genieten van de rust en het groen vlakbij het stadscentrum. 

Zelf heb ik er enkele keren met een bende vrienden Kapermolenpark-concerten beleefd. Zalig tijdens zomeravonden!

Een volledige heraanleg is een nood

Oorspronkelijk is het Kapermolenpark met 30 hectare een geschenk van het toenmalige stadsbestuur aan de Hasselaren, naar aanleiding van 750 jaar stadsrechten. Deze omvangrijke groene ruimte was meteen belangrijk voor Hasselaren, jong en oud, van sporters tot recreatieve activiteiten tot evenementen die hier werden georganiseerd. 

Ik herinner me het park vooral als een groene oase, met veel bomen en een grote vijver in het midden, waar ook een kiosk stond waar je heerlijk kon gaan zitten. Qua toegankelijkheid was het niet ideaal, vooral wanneer het enkele dagen na elkaar geregend had. De wandelpaden vertoonden hier en daar hobbels en kuilen en dat kon dan wel eens een modderpoeltje worden.

Maar de afgelopen jaren veranderde er veel in het park. Hoe divers het park ook was, er miste een samenhang. Daarom werd er beslist het park volledig te heraanleggen om opnieuw overzicht en uniformiteit in het park te brengen, zodat het ook meer aangepast is aan de noden en wensen van de bezoekers. Hiervoor heeft de stad een participatietraject uitgevoerd om de ideeën van Hasselaren over het Kapermolenpark te verzamelen. 

Een positieve metamorfose! 

Naar mijn mening is de heraanleg een positieve metamorfose! Er zijn twee (gratis) blauwe parkeerplaatsen vlak aan de ingang en via het skatepark wandel je over een goed bereidbaar grindpad naar het park. 

Het eerste wat me daar opvalt is het weidse uitzicht, de openheid en ruimtelijkheid in tegenstelling tot hoe het vroeger was. Dit is even wennen maar geeft wel een goed gevoel. En nog meer als ik zie hoe toegankelijkheid geïntegreerd werd! Wow!  

Vanaf de ‘afdaling’ kan je over een brug, die breed genoeg is om ook een elektrische rolstoel over het water te laten rijden. Heerlijk gewoon! 

See Also

In het midden van het park heb je een uitkijkpunt waar je ook als roller heel makkelijk op kunt via het licht hellend pad.  De ondergrond is hier grijze fijne grind maar goed bereidbaar. Hierboven heb je een heel mooi uitzicht en er is ook een zitplaats voor niet-rollers om samen te genieten. 🙂

10/10! Een aanrader! 

Ik vind de vernieuwing zeer positief. Een pluspunt is ook dat het park naast het vernieuwde zwembad ligt, waardoor je in de Bermudas Beach wat kan gaan drinken en/of knabbelen op het erg uitnodigende terras. Over enkele jaren, als de begroeiing wat meer voltooid is, krijgt dit van mij hoogst waarschijnlijk een 10/10! Een aanrader om te bezoeken als je in Hasselt bent! 

Bekijk hier het promotiefilmpje van Stad Hasselt over het Kapermolenpark, en geniet mee! 🙂  https://www.youtube.com/watch?v=BpXAckqZoTM

Lieve vrienden, doe tijdens een mooie dag je wandelschoenen aan en ga zéker ook eens genieten van het erg mooi vernieuwde Kapermolenpark! Wil je meer verhalen over mijn ervaringen lezen? Neem dan zeker een kijkje op mijn reisblog. Tot in het Kapermolenpark! 

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top