Now Reading
LOKAAL is het nieuwe SEXY – Een nieuw initiatief van MY CITY FAN CLUB VZW en I LOVE NETWORK
Dark Light

LOKAAL is het nieuwe SEXY – Een nieuw initiatief van MY CITY FAN CLUB VZW en I LOVE NETWORK

LOKAAL is het nieuwe SEXY. Lokaal kopen is tegenwoordig héél belangrijk, zeker nu de lokale economie een enorme klap heeft gekregen door de huidige coronacrisis. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om lokaal te kopen als de dag van vandaag.

Als Social Media Marketeer besef ik nu pas hoe kwetsbaar onze lokale handelaars zijn. De knelpunten van lokale zaken zijn:

 1. dat ze geen webshop hebben omdat het te prijzig of te veel werk is;
 2. dat ze tijdens de coronacrisis geen online platform hebben of moeite hebben met het communiceren van hun diensten naar hun consumenten.
 3. dat ze niet veel volgers hebben omdat ze net begonnen zijn met hun zaak, geen kennis of expertise hebben, geen interesse of tijd hebben om hun sociaal platform te laten groeien;
 4. dat er geen aangepast stedelijk platform bestaat waarbij lokale zaken regelmatig geüpdatet worden. Er bestaan reeds enkele websites zoals UitinHasselt, TripAdvisor, Google Reiew, Time to Momo, New Place in Town maar hierbij gebeuren updates niet regelmatig en is er geen standaardkwaliteit van content;
 5. dat het te duur is voor de stad of klassieke media om een dagelijkse update van de zaak te maken met een fotograaf en of copywriter;

OPLOSSING:

KOOPNULOKAAL.BE (ON/OFF)

WIJ BIEDEN EEN ‘BELEVINGSPLATFORM’ AAN (nl. onze sociale media, website en alle mogelijke kanalen onder onze naam, zowel on- als offline) OP STEDELIJK NIVEAU DOOR EEN SAMENWERKING VAN LOKALE CONSTUMENTEN, DE LOKALE ONDERNEMERS en DE INWONERS VAN DE STAD.

De 3 groepen die dit platform draaiende houden:

 1. CREATIEVE & LOKALE CONSUMENTEN (Content Creators die wonen, werken, studeren en lokaal shoppen / CITYzen) die zorgen voor de content van een POST, CUSTOMERS EXPERIENCE en de beleving van een stad.
 2. LOKALE ONDERNEMERS die zorgen voor content waarin ze lokale producten en diensten aanbieden.
 3. INWONERS EN VOLGERS VAN DE STAD die het warm krijgen bij de verschillende content die we op onze on- en offline kanalen aanbieden, gaande van allerlei mooie producten, diensten, tot unieke belevenissen die de stad te bieden heeft.
 4. STERKE PUNTEN

CIRCULAIR
Ons platform inspireert de lokale inwoners van een stad om lokaal te shoppen. Deze sensibilisering plaatst de ervaring van de consument op de eerste plaats om zo het product of de dienst lokaal te laten circuleren.

DUURZAAM
Op ons platform kunnen lokale ondernemers hun producten of diensten in de kijker zetten door middel van de authentieke content van hun eigen klanten. Het is ook complementair met de content die ze zelf maken. Het feit dat we de content van de klanten ‘monetizen’ zorgt ook voor een lage prijs voor de dienst die wij leveren.

AUTHENTICITEIT EN EERLIJKHEID
De consumenten, vooral de lokale, zijn de beste ambassadeurs van de lokale ondernemers. Het zijn inwoners die in de buurt van de zaak wonen en elkaar meestal wel goed kennen. Via hen kunnen we de authenticiteit en eerlijkheid van de content behouden.

SAMENHORIGHEID
De burgerlijke samenwerking op het stedelijke niveau tussen locals en lokale ondernemers verhoogt de sociale cohesie en zorgt ervoor dat de inwoners trots zijn op hun stad.

LOKALE ECONOMIE, CITY BRANDING & STAD MARKETING
Wat dit platform zo dynamisch maakt, is dat het ervoor zorgt dat zowel de lokale economie als het toerisme van de stad sterker wordt. De stad wordt zo een bruisende plek waarin de lokale ondernemers uitgelicht worden.

Hoe gaan wij te werk gaan? We gaan…

 1. Content verzamelen over de lokale beleving ( zoals bij I LOVE HASSELT, Limburg en etc);
 2. Lokale creatievelingen (onze CITYzen) samenbrengen in een groep en brengen dit naar de next level door middel van trainingen en het geven van advies (zoals bij MY CITY FAN CLUB);
 3. Een jaarlijks pakket aanbieden aan lokale ondernemers om de samenwerking met hun klanten naar een stedelijke platform te brengen;
 4. De CITYzen vragen om content maken van hun favorieten zaken (die deel uit maken van onze netwerk);
 5. Deze content samenstellen en verwerken in verschillende vormen (kort verhaal, poëzie, presentatie of video’s, artikel in magazine, etc.);
 6. Een bepaalde look en feel geven om de logo’s en sociale kanalen van koopnulokaal.be zichtbaar te maken;
 7. Dit hierna plaatsen op onze website, die nog in de maak is, van koopnulokaal.be, samen met presentaties voor een samenwerking met lokale overheden, merken en de Vlaamse overheid.
 8. Dit ook in een papieren magazine, apps en al onze on- en offline media plaatsen om zo lokale inwoners te bereiken.
 9. Een community workshop organiseren voor de lokale inwoners om te leren hoe ze betere content moeten leveren.
 10. Een training geven over duurzame ondernemen voor scholen en organisaties.

Universum, help mij, ik heb echt zin in.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top