Now Reading
Katrien Kerkstoel van 2X Kadet: “De tijden zijn veranderd, maar wij houden vast aan een persoonlijke benadering. Daar kunnen onze klanten op rekenen.”
Dark Light

Katrien Kerkstoel van 2X Kadet: “De tijden zijn veranderd, maar wij houden vast aan een persoonlijke benadering. Daar kunnen onze klanten op rekenen.”

Storyteller: Nele Huybrechts- Tekstvariant

Fotograaf: Jeffrey Gorissen – JEGO Photography en Shadia Brys van Brys Fotografie & Video

Dag lieve vrienden, een paar weken geleden waren fotograaf Jeffrey en ik te gast bij 2X Kadet. Zo ontdekte ik de Kadettensteeg, die leidt naar het prachtige pand van de befaamde kledingzaak. Het was fris en druilerig die dag, maar de warme ontvangst van medewerkster Mireille en zaakvoerster Katrien maakte dat ruimschoots goed. Er heerste al meteen een gemoedelijke sfeer en terwijl ik mijn pen en notitieboek nam, ving Katrien haar verhaal aan.

De tweede generatie

De familiezaak werd bijna 40 jaar geleden opgericht door Katriens moeder. Het eerste pand lag in de Koning Albertstraat. Later verhuisden zij naar de Maastrichterstraat, waar nu Dille & Kamille gevestigd is. Katrien heeft altijd graag gewerkt in de zaak en nam deze met plezier over. Omdat 2X Kadet zo gedijde, besloot het team een nieuwe uitdaging aan te gaan en namen ze hun intrek in een gebouw aan het Kadetjesplein. Dankzij de renovatie oogt de winkel zeer ruim, het rijkelijke glaswerk zorgt dan weer voor veel lichtinval. 

Naast het brede en gevarieerde aanbod van kledij, valt ook de leuke inkleding me op. Ik vraag de dames waar de kleurrijke maskers die bovenaan de muur prijken vandaan komen. “Ja, knap hè! Die hebben we ooit eens op de kop kunnen tikken bij een uitverkoop”, vertelt Katrien al lachend. Ze passen perfect bij het trendy assortiment. Vanuit de winkel heb je zicht op de gezellige privétuin met kunstwerken. Een ideale plek om tot rust te komen.

Postcard van 2XKADET door Graphic Design Ulysse voor campagne van @babbelfiets

Moeders raad is goud waard!

Katrien heeft alles geleerd van haar moeder. Zij is haar grote voorbeeld. De klanten en kinderen kenden haar als Koekemoeke omdat ze koekjes uitdeelde aan de kinderen. De trotse dame ging pas op haar 80stemet pensioen. En nog kan ze de zaak niet helemaal loslaten. Terwijl Katrien haar mama gaat halen voor de foto’s, bevestigt Mireille: “Ze houdt graag een oogje in het zeil. De winkel is altijd haar passie geweest, dus dat is normaal. Vroeger werkten we met 10 personen en iedereen had respect voor haar. Ze was strikt, maar bracht ons veel bij. Zelfs nu noemen we haar nog steeds ‘mevrouw’!” Wanneer we haar ontmoeten, begrijp ik wat Mireille bedoelt. Katriens moeder is een stijlvolle en charismatische vrouw. Na een kleine aarzeling wil ze toch poseren voor de foto.

Katrien, Mireille en Katrien haar mama

Het huidige team bestaat uit drie personeelsleden: Katrien, Mireille en Chantal, die halftijds in de winkel werkt. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen zich welkom voelt en goed gekleed gaat, met de richtlijnen van ‘mevrouw’ in het achterhoofd.

Persoonlijke aanpak

Bij 2X Kadet vind je een mix van merken, die gecombineerd worden. Zo creëer je een unieke outfit, die bovendien duurzaam en betaalbaar is. Dit concept noemt men mix and match. De klemtoon ligt voornamelijk op Belgische merken zoals Bellerose, Maan en Tricot Pop. “We gaan regelmatig naar beurzen, in Parijs bijvoorbeeld. Daar kijken we goed rond en vaak met een bepaalde klant in gedachten. Op die manier selecteren we de collecties”, aldus Katrien. 

Een individuele dienstverlening staat hier duidelijk centraal. Het is belangrijk dat klanten zich thuis voelen en advies op maat krijgen. “Elk kind is anders en heeft een eigen stijl. Soms weten klanten echt niet wat ze willen, dan zijn wij er om hen te begeleiden. Door jarenlange ervaring hebben we voldoende mensenkennis vergaard. We zullen altijd openhartig onze mening geven”, zegt Katrien erbij. Inmiddels is Mireille een moeder met haar zoon aan het verderhelpen en staat Katrien alweer een andere klant te woord. 

Blijven groeien 

Beide dames zijn het erover eens dat de branche erg veranderd is gedurende de jaren. Ook het koopgedrag van de klanten kende een evolutie. Mensen bestellen meer online omdat het gemakkelijk en snel is. Het vormt voor fysieke winkels een uitdaging om in de running te blijven. Daarom werd het gamma van 2X Kadet onlangs uitgebreid met een aanbod voor jongvolwassenen en dames. Nog een leuk nieuwtje: binnenkort zal de winkel ook elke eerste zondag van de maand geopend zijn van 13 tot 18 uur! Tot slot geeft Katrien nog mee wat zij wenst voor de toekomst. “Ik hoop vooral dat we onze groei kunnen voortzetten, dat zou geweldig zijn!”  

Lieve vrienden, kom zeker eens langs bij 2X Kadet op de Maastrichterstraat 38. Jullie kunnen er genieten van de gastvrijheid en inspiratie opdoen voor een originele outfit. Tussen de kleding voor kinderen vanaf 6 jaar, jongvolwassenen en dames vinden jullie beslist iets van jullie gading. Volg hen op Facebooken Instagram, zo missen jullie geen enkele mededeling. Wie een ritje maakt met de Babbelfiets, ontvangt een bijzondere postkaart van 2X Kadet. Katrien en Mireille, dank je wel voor de fijne kennismaking en nog veel succes met jullie zaak! Ook bedankt aan Maria-Anna Wirix voor het schrijven van het eerste verhaal.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top