Now Reading
Thierry en Mieke van Keurslager Geerts: “Opvallen is de boodschap. Wij blijven innoveren om onze klanten tevreden te stellen”
Dark Light

Thierry en Mieke van Keurslager Geerts: “Opvallen is de boodschap. Wij blijven innoveren om onze klanten tevreden te stellen”

Storyteller: Nele Huybrechts – Tekstvariant

Dag lieve vrienden. Als schrijver ben ik steeds op zoek naar boeiende verhalen. Omdat ik toevallig ook van lekkere vleeswaren hou, bezocht ik samen met fotograaf Laura Thierry Geerts en Mieke Vanderstraten van Keurslager Geerts

Hoe het avontuur begon

In september 1996 ging het koppel voor de eerste keer op date op de Hasseltse kermis. Thierry studeerde toen Beenhouwerij en Mieke Hotelmanagement. Al snel bleek dat ze dezelfde droom hadden en sinds 2016 runnen ze dan ook hun eigen handelszaak. 

De overname

Aan ervaring geen gebrek, want zowel Mieke als Thierry werkten al jaren in de slagerij. Ze namen de winkel over van Frans Brepoels en voeren nu hun werk uit met evenveel passie als vroeger. Thierry houdt zich bezig met het beenhouwen, terwijl Mieke instaat voor de klantenservice en het commerciële aspect. Beiden streven ernaar om de klant een unieke ervaring te bezorgen.

Vandaag: alles op zijn tijd

Terug naar ons bezoek … Na een warm onthaal steekt Mieke van wal: “Zoals jullie zien, hangt er bij ons nog geen kerstversiering. Eerst moet de Sint nog komen.” Elk jaar zorgt het koppel voor een leuke verrassing voor de kinderen. Meer zelfs, ze plaatsen een zelfgemaakte, kartonnen schouw met attributen in de winkel. Zo verblijden ze ook hun jongste klanten. 

Wanneer Sinterklaas gepasseerd is, concentreren ze zich op de feestdagen. Voor het eindejaar hebben ze een ‘feestfolder’ voorzien met speciale gerechten. Van verfijnde aperitiefhapjes tot heerlijke desserts, gevarieerde schotels en menu’s, je kan het allemaal bestellen in de zaak. Ideaal om je gasten te verwennen tijdens Kerstmis of Nieuwjaar!

Ambachtelijk en vernieuwend

Klantvriendelijkheid, maar ook creativiteit staat centraal bij Keurslager Geerts. Ze maken alles zelf en gebruiken traditionele recepten waar ze een nieuwe en verfijnde toets aan geven. Thierry creëert wekelijks een nieuwe smaak voor hun salami’s. “Het is vaak testen en proeven”, vertelt hij. “De worsten vlíegen meestal de deur uit.” Hierbij presenteert hij ons een salami met gemberkoekjessmaak. De originele combinatie is een aangename verrassing en we genieten volop van dit proevertje.

Variatie moet er zijn

Mieke en Thierry volgen doorgaans de seizoenen. Zij kopen hun producten bij de lokale handelaars en gaan enkel voor de hoogste kwaliteit. Hun recepten en bereidingen zijn tijdgebonden. Speciaal voor Thanksgiving Day maakten ze een gevulde kalkoen en de rest van het assortiment ziet er eveneens verrukkelijk uit. D

Het pronkstuk

Dé blikvanger in de toonbank is echter het speenvarken, dat 11 uur in de oven heeft gegaard. “Daar hebben we veel tijd en energie in gestoken, het is dan ook onze passie”, verklaart het koppel. Een werk van lange adem, maar het resultaat mag er zijn.

Een vooruitblik

Thierry deelt mee dat ze toekomstplannen hebben, maar welke precies wil hij nog niet verklappen. “Je moet ervoor zorgen dat je eruit springt. Dat is noodzakelijk”, zegt Mieke. “Vernieuwing is inderdaad nodig”, vult Thierry aan. “Dat merk je ook aan de omgeving. We vinden Hasselt een gezellige stad, waar een persoonlijke sfeer heerst. Uitbreiding kunnen wij alleen maar toejuichen.” 

Mieke en Thierry, bedankt voor jullie gastvrijheid en de fijne kennismaking. Wij wensen jullie nog veel succes met de zaak! 

Lieve vrienden, ga zeker eens langs bij Keurslager Geerts voor vleeswaren en lekkernijen van de beste kwaliteit. Inspiratie voor de feestdagen zullen jullie er ook ongetwijfeld vinden. Willen jullie graag iemand verrassen? Dat kan met de cadeaubon. Altijd leuk om te geven én te krijgen! Het team helpt jullie met plezier verder. Volg hen op Facebook en Instagramvoor de laatste nieuwtjes. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top