Now Reading
Kani Dulger: “Keep your head up and stay strong”
Dark Light

Kani Dulger: “Keep your head up and stay strong”

Dag lieve vrienden, ik ben Maria-Anna Wirix, zevenentwintig jaar en leerkracht wetenschappen. Vandaag stel ik Kani aan jullie voor: zijn verhaal is een inspiratie en een voorbeeld voor velen. Veel leesplezier!

Ellenlange operaties en revalidaties

Kani Mustafa Dulger is achtentwintig jaar en woont in Houthalen. Kani werd prematuur geboren na zes maanden. Door een zuurstoftekort gaat hij met een fysieke beperking door het leven. Zelfs het kleinste trapje bleek letterlijk een grote drempel voor hem.

Toen hij twaalf jaar oud was, onderging Kani een zware operatie. Die duurde maar liefst zeventien uur! De dokters opereerden zijn benen op veertien plaatsen om zijn spieren te verlengen. Daarna startte een zware revalidatie die twee jaar duurde. Kani verbleef toen in het ziekenhuis en kon niet vaak naar huis. “Voor een kind van twaalf jaar was dat de hel”, blikt hij terug. Ik word er zelf even stil van.

“In een rolstoel blijven zitten was geen optie”

Sporten is Kani’s passie. Zijn vrienden, La Souf en Jesseen Hasdo, lieten Kani inzien dat hij een inspiratie is voor velen. Dankzij hun steun heeft hij een Facebook– en Instagrampagina opgericht. Langs die kanalen brengt hij zijn verhaal nu naar buiten. “Ik had ervoor kunnen kiezen om in een rolstoel te blijven zitten en niet te trainen. Maar dat wilde ik niet”, steekt Kani overtuigd van wal.

Samen met zijn trainer, Enrico Poli, traint Kani maar liefst vijf keer per week bij de Empire Gym in Houthalen. “Het is een kleine fitness, iedereen kent elkaar hier. Deze plek is als een tweede thuis voor mij”, vertelt hij, “Elke dag sta ik om acht uur op. De fitness gaat open om negen uur, maar meestal sta ik hier al voordat de deuren open zijn”, zegt Kani al lachend.

Hij post dagelijks over zijn trainingen in de gym en de weg die hij aflegt. “Ik ben altijd iemand geweest met doorzettingsvermogen”, gaat hij verder, “Als je iets wil bereiken, dan moet je je doelen voor ogen houden, hard werken en ervoor gaan!”

Gemeenteraad en zaalvoetbal

Kani inspireert niet alleen via zijn sociale media: hij is ook actief bij de gemeente Houthalen. “Ik zit in de gehandicaptenraad. Samen organiseren we allerlei activiteiten, zoals rolstoelwandelingen of uitstappen naar het centrum of de kermis”, licht hij toe. 

Daarnaast is Kani ook actief in het bestuur van het zaalvoetbal. Elke wedstrijd steekt hij zijn handen uit de mouwen en helpt hij waar hij kan. Zo probeert hij overal mensen te motiveren om ook hun steentje bij te dragen. “Als ik het kan, dan kan jij het ook!”, zegt Kani zelfzeker.

Moeilijk, maar niet onmogelijk

Kani vindt het spijtig dat mensen soms snel opgeven. De confrontatie met moeilijke situaties of anderen die hem vreemd bekijken zijn soms hard. Toch wil hij tonen dat je moet doorzetten, zelfs wanneer dat niet vanzelfsprekend is. “Je kan je doelen bereiken als je hard werkt. Waar een wil is, is een weg!”

Wanneer ik Kani vraag hoe hij zichzelf elke dag weet te motiveren, wordt hij even emotioneel. “Als je weet van waar je bent gekomen en je ziet waar je nu staat, dan zet je door. Al mijn vrienden uit de wijk Meulenberg in Genk waar ik opgroeide, mijn familie, buren, mijn volgers die me berichten sturen, … Zij zijn mijn grote steun. Ze geloven in mij, dus ik mag hen en mezelf niet teleurstellen”, zegt hij.

“Ook lotgenoten motiveren mij. Als ik bijvoorbeeld een man in een rolstoel zie die een gelukkig gezinsleven leidt en een vaderfiguur kan zijn voor zijn kinderen, dan denk ik: ‘Dat wil ik ook’”, gaat Kani verder. Hij staat er vaak bij stil dat hij toch veel geluk heeft. “Er is zoveel dat ik wel wel kan doen. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg en grijp ze elke keer met beide handen.” Naast al deze mensen is ook Mo Bicepeen inspiratiebron voor Kani.

Respect en liefde zonder vooroordelen

Kani’s advies? “Heb respect voor elkaar, hou van elkaar, oordeel niet over mensen die je niet kent en probeer altijd overal het beste van te maken”, zegt hij, “Keep your head up and stay strong.” En zo sluiten we ons gesprek af. Bedankt Kani, om je inspirerende verhaal met de wereld te delen!

Lieve vrienden, willen jullie Kani’s fitnessavonturen volgen en hem steunen? Dat kan! Hij deelt dagelijks zijn verhaal via zijn Facebook– en Instagrampagina. Ik blijf hem alvast op de voet volgen!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top