Now Reading
BoozeBalls: winnaar van Pop Poll Bizidee tijdens Nacht van de Inspiratie in Hasselt
Dark Light

BoozeBalls: winnaar van Pop Poll Bizidee tijdens Nacht van de Inspiratie in Hasselt

Dag lieve vrienden, vandaag is ondernemen iets dat steeds meer gepromoot wordt. Als student kan je je laten begeleiden door de hogeschool en sinds september vorig jaar hoef je je basiskennis van bedrijfsbeheer niet meer aan te tonen. Ik studeer Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL en heb vorig academiejaar de kans gegrepen om het keuzevak bedrijfsbeleid op te nemen. Dat was de aanleiding voor het opstarten van mijn eigen zaak. Vandaag mag ik mezelf zelfstandig freelancer noemen. Op 21 maart was ik aanwezig tijdens Nacht van de Inspiratie in Hasselt. Ik sprak er met Philip Peeters van Bizidee, de organisator van dit event, en met de winnaars van de Pop Poll: BoozeBalls.

Onverwachte overwinning

Deelnemen aan events zoals Nacht van de Inspiratie is voor mensen met ideeën een bijzonder goede manier om te ontdekken of ondernemen iets voor hen is. Bizidee is de organisator van Nacht van de Inspiratie. Ze zijn blij dat ze weer een geslaagde editie van het event realiseerden in Hasselt.

Ik sprak met de winnaars van de Pop Poll Bizidee.  Ze noemen zichzelf BoozeBalls en met z’n vijven verdedigden ze de eer van hun start-up tijdens de Pop Poll pitches. De Hasseltse schepen van Economie, Rik Dehollogne, mocht hen aankondigen als winnaar. Ze gingen naar huis met een aardig bedrag ter waarde van 4.000 euro. “We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen”, vertellen ze.  

Na de bekendmaking van de winnaar werden de Amaretto Sour Balls en Campari Orange en Cointreaupolitan Balls getest door het publiek. Iedereen was gecharmeerd door de frisse smaken en de heerlijke combinaties van deze BoozeBalls. Een aanrader dus! 

Een passie voor cocktails 

BoozeBalls is de start-up van Louwie Achten, Filip Daenen, Marie Rommes, Kevin Wauters en Jurgen Verbist. Ze hebben een passie voor het maken van cocktails. Alles startte bij Louwie. Hij is bartender en hoort vaak dat zijn klanten een cocktail willen proeven zonder een heel glas te willen betalen. In het buitenland ging hij op zoek naar oplossingen hiervoor, waarna het idee voor de BoozeBalls ontstond, hun ‘cocktail-tapas’. Binnen het schoolproject StartMinds vonden deze vijf studenten elkaar en schreven ze de plannen voor hun idee uit. 

Deze jonge ondernemers studeren allemaal de banaba Advanced Business Management van UCLL (University College Leuven Limburg). Ze hebben allemaal een verschillende bachelor als vooropleiding. “Op die manier vullen we elkaar goed aan”, zeggen ze trots. De andere vier vinden de passie van Louwie inspirerend:  “Het is zo leuk om te kunnen meesurfen op die passie. Het zou prachtig zijn om hiervan ons beroep te maken.”

Met BoozeBalls mikken ze eerst dat mensen hun inhuren om op allerhande evenementen te gaan staan. Nadien willen ze verkopen aan regionale restaurants en bars, waarna ze hun markt willen uitbreiden naar heel België. Verder dromen ze luidop van eigen personeel, stands op events en bars, en natuurlijk een massale verkoop van hun BoozeBalls. 

Pitch je ondernemersidee

“Nacht van de Inspiratie is een prachtige opportuniteit om je pitchvaardigheid te versterken”, vertelt Jurgen. “We zijn het gewend om te pitchen vanuit de opleiding, maar dit is natuurlijk voor echt. En er was zware concurrentie. Je verliest niets door mee te doen met dit event, je wint er enkel mee. Onze docenten moedigden ons aan om mee te doen aan wedstrijden en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen.”

Naast de winnaar pitchten ook vier anderen hun geweldige ondernemersideeën. Met zijn start-up Exclusive Car Management biedt Tom Van Malcot met Vincent Bayen professioneel management aan voor exclusieve wagens van drukbezette ondernemers. Een Indische deelneemster, Sneha Mehta, stelde haar start-up Vegified voor als ‘the world’s first vegetarian friendly restaurant. Met ESCOMA willen Cédric Piette, Rob Dekleermaeker, Laurens Muyldermans en Nick Van den Zegel de online en offline voetbalwereld verbinden door een e-sportpakket aan te bieden voor voetbalclubs. De laatste pitcher was Gama Putra. Hij presenteerde zijn idee voor het oprichten van een burgerparticipatieplatform: My City Fan Club. 

Philip Peeters van Bizidee licht het doel van de Pop Poll toe: “Door te praten met anderen kan je je idee testen. Dan is een event als Nacht van de Inspiratie een ideale gelegenheid. Probeer het gewoon! We zijn blij om mensen ondernemer te helpen worden en om ideeën te helpen omzetten in concrete plannen. Als je hier rondloopt en je praat tegen wat mensen, dan merk je dat ze allemaal hetzelfde gemeen hebben: ze zijn gedreven.”

Lieve vrienden, willen jullie graag op de hoogte blijven van wat BoozeBalls nog allemaal gaat doen? Volg hen dan op Facebooken op Instagram. Of wil je zelf de stap zetten naar het ondernemerschap? Dan moet je zeker de websiteFacebookpaginaen Instagramvan Bizidee checken. De volgende Nacht van de Inspiratie vindt plaats in Mechelen op 25 april. Heb je zelf ook een goed idee? Test het via het Pop Poll-platform. Tot op 25 april tijdens de Mechelse Nacht van de Inspiratie in Thomas More Campus De Ham!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top