Now Reading
Gergana Mineva van HOA: “Bij EVERON krijg ik de kans om nieuwe competenties te ontwikkelen”
Dark Light

Gergana Mineva van HOA: “Bij EVERON krijg ik de kans om nieuwe competenties te ontwikkelen”


Dag lieve vrienden. Ik ben Jeffrey Gorissen, 22 jaar en student aan PXL Tech. Voor dit artikel nam ik contact op met een ondernemend koppel, Elisa Veronesi en Ruben Eevers, zaakvoerders van EVERON Lighting Technologies. Zij stellen Gergana Mineva, een hoogopgeleide anderstalige oftewel HOA, te werk. Hun verhaal inspireerde mij en hopelijk ook jullie

Een passende job dankzij HOA@work

HOA@work heeft als doel hoogopgeleide anderstaligen (HOA’s) een job op niveau te bezorgen door maatgerichte jobcoaching, studiebegeleiding en de hulp van vrijwillige mentoren. Het project wordt gesubsidieerd door Provincie Limburg en uitgevoerd door een partnerschap van VDAB, Agentschap Integratie en Inburgering, Prof. Dr. Hilda Martens, RiseSmart en Hogeschool PXL. Dankzij mijn gesprek met Elisa, Ruben en Gergana heb ik ontdekt welke mooie kansen er gecreëerd worden voor HOA’s. Gergana is een HOA afkomstig uit Bulgarije. Ze heeft een masterdiploma publieke administratie. “Ik heb elf jaar als project expert in een Bulgaarse gemeente gewerkt”, vertelt Gergana, “en later ook nog als administratief directeur van een opleidingscentrum”.

Gergana, HOA bij EVERON

Deel van het EVERON-team

Gergana heeft deelgenomen aan de Hogerop-opleiding van VDAB en werd uitgenodigd voor het werkgeversevent @level2work in Hasselt. “Daar ontmoette ik Hilda Martens en Ilse Janssenswillen en kreeg ik informatie over het HOA@work-project”, zegt Gergana. “Ilse heeft me aangespoord om te solliciteren bij EVERON Lighting Technologies.”

LED verlichting op maat!

Ik bewonder Gergana omdat ze deze uitdaging aanging, ook al is Nederlands niet haar moedertaal. Afgelopen zomer begon ze bij EVERON Lighting Technologies. “EVERON is een innovatief bedrijf in de verlichtingssector. Ik zorg ervoor dat bestellingen van klanten nog sneller bevestigd en verwerkt worden, zodat klanten binnen de 24 uur hun goederen geleverd krijgen”, licht Gergana toe. “Ik vind het een uitdagende job en heb veel dingen bijgeleerd op het gebied van ledverlichting.”

Ruben Eevers en Elisa Veronesi, zaakvoerders van EVERON

Ik laat ook Elisa en Ruben graag aan het woord over hun bedrijf. “EVERON werd zes jaar geleden opgericht aan onze keukentafel. Intussen zijn wij met een team van acht medewerkers, waarvan Gergana er één is. Wij ontwikkelen en fabriceren duurzame verlichting op maat van een bepaald project of naar de wensen van een specifieke klant (B2B). Onze klanten zijn verlichtingswinkels en -groothandels die hun eigen productgamma willen ontwerpen of projectaannemers die, vaak op vraag van een creatieve architect, lichtarmaturen op maat willen laten maken.” We onderscheiden ons van onze concullega’s door onze gepersonaliseerde productontwikkeling, technische expertise en duurzame bedrijfsstrategie.

Ruben laat ons graag de producten zien

Diversiteit als drive voor innovatie en prestatie

Als ik Elisa vraag wat een HOA speciaal maakt als werknemer binnen hun bedrijf vertelt ze het volgende: “Voor mij is een HOA gewoon een collega zoals een andere, die we ondersteuning bieden waar nodig en net als iedereen gaandeweg meer verantwoordelijkheden laten opnemen.” Ruben gelooft sterk in de meerwaarde van een HOA: “Wij merken dat de diversiteit van ons team innovatie en out-of-the-box-ideeën met zich meebrengt.” Dit blijkt ook uit Gergana’s ervaring. “Ik heb echt fijne collega’s”, vertelt ze enthousiast. “Dat heeft een positieve impact op mijn motivatie. Ik geniet van een fijne werksfeer, van de collegialiteit, de tolerantie en de flexibele bedrijfscultuur. Ik waardeer het geduld en de hulp van mijn collega’s enorm.” “We hebben afgelopen december een multicultureel kerstfeestje georganiseerd waarbij iedereen een gerechtje meebracht uit een ander land. Gergana had voor heerlijke Bulgaarse hapjes gezorgd en ook de Bulgaarse jenever gaan we ons nog lang herinneren”, vertelt Elisa nog met een knipoog.

Een product start bij het ontwerp

Wat zegt de glazen bol?

Gergana kijkt positief naar haar toekomst en die van EVERON. “De zaakvoerders investeren in het verhogen van de competenties van het personeel. Ik geloof in een mooie groei van dit bedrijf. Ik zou binnen vijf jaar heel graag mijn verantwoordelijkheden uitbreiden en instaan voor de organisatie van interne producttrainingen voor onze klanten. Verder hoop ik tegen dan perfect Nederlands te kunnen spreken”, zegt Gergana met een grote glimlach. Grootse plannen! Dankzij haar doorzettingskracht en haar wil om te groeien zal Gergana zeker in haar doelen slagen.

Klaar voor de groei dankzij een eigen magazijn

Tips & tricks voor bedrijven en HOA’s

Afsluiten doen we met waardevol advies voor zowel HOA’s als de bedrijven die hen willen aanwerven. Als je, net als Elisa en Ruben, een HOA in dienst neemt die nog maar recent in België is “dan kan het soms wel een uitdaging zijn om communicatief op een lijn te zitten. Maar door daar heel open over te zijn naar de HOA en naar de andere teamleden toe, heeft dat nooit voor onaangename ervaringen gezorgd.” Gergana vindt het HOA@work-project “een heel goed initiatief dat de hoogopgeleide Anderstaligen aanmoedigt en ondersteunt om werk op niveau te vinden.” Verder heeft ze nog een aantal tips voor andere HOA’s die werk zoeken: “Geloof in de waardevolle bijdrage van dit project en maak gebruik van de professionele hulp. Wees volhardend en optimistisch tijdens jouw zoektocht naar werk.” Elisa vult nog aan: “Ik kan me voorstellen dat het als anderstalige niet makkelijk is om hier op de Vlaamse arbeidsmarkt direct een kans te krijgen. Mijn boodschap is dus: Geef niet op. Houd de moed erin. Er zijn echt wel heel veel toffe kmo’s in België die openstaan voor diversiteit. Stel je positief en leergierig op en dan komen de kansen er wel.” Dank jullie wel, Gergana, Elisa en Ruben voor de tijd die jullie vrij maakten om dit verhaal te kunnen vertellen. Ik wil jullie nog veel succes wensen met jullie mooie bedrijf en met Gergana als waardevolle aanwinst.

Lieve vrienden, is jullie interesse gewerkt dankzij het verhaal van Gergana en EVERON? HOA@work zoekt nog mentoren en werkplekken voor hoogopgeleide anderstaligen. Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met Hilda Martens hilda.martens@uhasselt.be of Ilse Janssenswillen ilse.janssenswillen@risesmart-randstad.be of via de facebookpagina HOA@work voor info over alle partners. Tot binnenkort!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top