Now Reading
Eveline van All about Eve: “Ik wil de wereld een beetje beter maken”
Dark Light

Eveline van All about Eve: “Ik wil de wereld een beetje beter maken”


Dag lieve vrienden, Ik ben Laura, studente communicatiemanagement aan de PXL Hogeschool. Als stagiaire bij I love Hasselt mocht ik de unieke concept store All about Eve gaan ontdekken, samen met Daisy en Philip van Bizidee.

Van idee tot uitwerking

Nieuwsgierig naar Bizidee? “Wij bieden begeleiding voor starters over heel Vlaanderen, van een goed idee tot een ondernemingsplan”, vertelt community manager Daisy Baeten. Twee jaar geleden deed Eveline Indeherberge, vandaag de eigenaar van All about Eve, mee aan Pop Poll van Bizidee. “Voor de aanvang van de Nacht van de Inspiratie, een gratis startersevent, krijgen idee-bedenkers de kans om deel te nemen aan een online publieke ideeënwedstrijd. De vijf meest gestemde ideeën krijgen een podium om te pitchen”, licht Daisy toe. Eveline was een van de personen die dankzij de vele stemmen op het Pop Poll platform mocht pitchen. Wanneer we aankomen aan haar concept store aan de Ridderstraat nummer vijf, begeleiden de hondjes Julie en Pieke mij meteen richting Eveline, die druk in de weer is in de keuken. Tussen de natuurlijke cosmeticaproducten, theekopjes en veganistische gerechten praat ze honderduit over All about Eve.

Eveline en Giuseppe, samen met hun mascottes Julie en Pieke.

 Wereldverbeteraar

Eveline ondernemersavontuur nam een vliegende start toen ze besefte hoe beperkt het aanbod aan natuurlijke cosmetica is. Een eigen zaak leek haar de oplossing. Er schuilt trouwens een bevlogen wereldverbeteraar in deze gedreven onderneemster. “Tien jaar geleden ben ik vegetariër geworden omdat ik mijn ecologische voetafdruk wilde verminderen. Door contacten met dierenrechtenorganisaties begon ik pas echt te begrijpen welke impact vleesconsumptie heeft op de wereld en dieren. Sinds anderhalf jaar ben ik ook veganist. Daarom combineer ik plantaardige gerechten en cosmetica in het aanbod van All about Eve. Ik hoop zo de wereld een beetje beter te maken”, legt Eveline gepassioneerd uit.

Gezellig samen lachen.
Het terras van All about Eve

Supporters tijdens de Leuvense Pop Poll van Bizidee

“Gama Putra, oprichter van I Love Hasselt en een hele goede vriend van mij, introduceerde mij aan Bizidee”, vertelt Eveline enthousiast, “Ik had een idee en deelde dat met Gama. Ik besefte niet dat het een wedstrijd was, tot ik een mail kreeg van Daisy. Die vierduizend euro aan prijzen wilde ik natuurlijk graag winnen. Daarom startte ik meteen met een campagne op Facebook en Instagram om een community uit te bouwen.” Een goed idee, want All about Eve haalde de top vijf van meest populaire ideeën. “Een maand later mocht ik al pitchen. Ik was heel zenuwachtig, maar gelukkig stond er een hele bende familie en vrienden klaar om mij te steunen. Mijn pitch deed ik eigenlijk zonder nadenken en veel te snel, omdat mijn idee toen nog niet zo concreet was. Dat is een heel verschil met vandaag. Na mijn optreden heb ik in ieder geval veel kansen gekregen. Verschillende ondernemers en experten nodigden me uit om eens samen te zitten en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Samen eten.
Een smakelijk vegan bordje bij All about Eve.

Lang leve lokale producenten

Eveline werkt samen met lokale producenten zoals Marleen Maras, de zaakvoerster van natuurlijk cosmeticamerk Enfleur. Zen Jair is dan weer het creatieve talent achter de keramische borden en glazen die in de rekken liggen. En ook voor haar eigen branding koos Eveline lokaal: stadgenoot Karel Robert van Art is’t ontwierp haar logo. “Sinds onze opening hebben we aantal veranderingen doorgevoerd”, vertelt ze al multitaskend achter haar kookpotten, “Onze openingsuren hebben we bijvoorbeeld verschillende keren gewijzigd. Maar na een jaar heb ik het gevoel dat de zaak op punt staat. Mijn man maakt nu de gerechten en zo zit de balans helemaal goed.”

Enfleur, de natuurlijke productlijn van Marleen Maras.

Haar droom verwezenlijkt?

“Mensen vragen me regelmatig of dit nu mijn droom is. Op dit moment wel, maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Sinds de opkomst van de veganistische levensstijl en de klimaatmarsen krijgen we meer klanten over de vloer. Veel mensen leven vandaag milieubewuster en staan ervoor open om andere dingen uit te testen. Zelf denk ik dat veganisme de toekomst is. De hele wereld moet niet vegan worden, maar je kan je steentje bijdragen door je bewust te zijn van wat je koopt en eet.”

Het fleurige logo van All about Eve.
Cosmeticaproducten bij All about Eve.

Pop Poll als marketingplatform voor beginnende ideeën

“Als tip voor toekomstige ondernemers zou ik zeggen: blijf trouw aan je idee, maar weet wel dat je hard moet werken. Rijk word je er misschien niet van, maar dat moet ook niet. Tenminste, zo denk ik erover. Het concept dat erachter zit, is voor mij veel belangrijker.” Eveline ziet de Pop Poll van Bizidee als een waardevol marketingplatform voor beginnende ideeën. “Ik heb zelfs al Hasselaren die willen ondernemen aangemoedigd om mee te doen. Advies voor de pitch? Zorg ervoor dat hij goed uitgewerkt is. Besteed er gerust een aantal uren tijd aan”, zegt Eveline met een aanstekelijke lach op haar gezicht. De founders van Recy-Call, een initiatief dat de elektronische afvalberg van mobiele telefoons reduceert, hebben haar raad alvast opgevolgd. Zij wonnen de wedstrijd vorig jaar en konden meteen aan de slag. Heb je zelf ook een goed idee? Test het via het Pop Poll-platform.

Recy-Call, de winnaars van de vorige editie van Pop Poll.
Screenshot website Bizidee Pop Poll

Lieve vrienden, zijn jullie geprikkeld door Evelines verhaal en willen jullie zelf meedoen aan de Pop Poll van Bizidee? Meer info vinden jullie op de website en de Facebook– en Instagrampagina van Bizidee. Benieuwd naar All about Eve? Volg de droom van Eveline via haar Facebook– en Instagrampagina. Tot 21 maart op de Hasseltse Nacht van de Inspiratie in PXL-Congress!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top