Now Reading
Danny De Baets: “Betrouwbare Aziatische topmerken zoals Suzuki en SSangYong doen het goed op het Autosalon”
Dark Light

Danny De Baets: “Betrouwbare Aziatische topmerken zoals Suzuki en SSangYong doen het goed op het Autosalon”

Dag lieve vrienden, zijn jullie al bij Garage De Baets geweest? Deze Suzuki- en SsangYong-verdeler bevindt zich aan de Diepenbekerweg 20, net naast de Grote Ring van Hasselt. Aan de gevel springt de poster met saloncondities tijdens het Brusselse Autosalon van 19 tot en met 27 januari meteen in het oog. Aan de receptie word ik warm verwelkomd door Wendy, de vrouw van eigenaar Danny De Baets. Even later komt ook Danny zelf me begroeten. Trots leidt hij me doorheen zijn spiksplinternieuwe showroom, die in totaal 800 vierkante meter oppervlakte telt en drie keer groter is dan het vorige gebouw.

Van motorcrosser naar autoverkoper

Toen Danny drie jaar oud was, kreeg hij een kleine motorfiets voor zijn verjaardag. Op zijn zesde deed hij mee aan zijn eerste competitie en op zijn zeventiende reed hij op wereldniveau. Toen hij drie jaar later een pauze inlaste, vond hij werk bij een LPG-garage. Hij legt uit: “Toen ik daar begon, kende ik helemaal niets van LPG. De eigenaar van die garage was destijds een van mijn sponsoren. Hij is een goede leermeester geweest, op alle vlakken.” Door een samenloop van toevalligheden botste Danny in 2003 op een leegstaande Daewoo-garage. Daar besloot hij zijn eigen zaak te starten, al stond dat niet in de sterren geschreven: “Ik wilde altijd professioneel motorcrosser worden en daar mijn geld mee verdienen. Ik had nooit gedacht dat ik een garage zou beginnen.”

Ondernemende duizendpoot

Je vindt Danny terug op alle afdelingen van zijn garage. Hij managet het bedrijf en helpt mee in de verkoop, in de werkplaats en aan de receptie. Als een echte duizendpoot vormt Danny samen met zijn vrouw en werknemers een dynamisch team. “Een auto kopen is een belevenis”, vertelt hij, “Met onze nieuwe showroom willen we die beleving perfectioneren. Het wauw-gevoel moet er bij binnenkomst meteen zijn. De aangename lichtinval, het steentapijt en de ruime indruk trekken meteen de aandacht. We openden onze nieuwe showroom op 6 december en zijn heel tevreden met het resultaat.”

Sinds de start in 2003 veranderde de garage twee keer van merk. Eerst was er Daewoo, dat al snel plaats ruimde voor Chevrolet. In december 2013 kondigde Chevrolet aan een einde te maken aan de invoer van auto’s naar Europa. Garage De Baets kreeg toen amper zes maanden de tijd om een nieuw merk te zoeken, maar dat lukte verrassend snel. Op 2 januari 2014 pronkten de eerste auto’s van SsangYong in de garage en op 1 juli van dat jaar ging de samenwerking met Suzuki van start. Sindsdien schitteren die twee merken in de toonzaal, al bieden Danny en zijn team nog altijd onderhoudswerken aan voor Chevrolets. 

Troeven op tafel

Garage De Baets heeft een heleboel troeven achter de hand. Zo zien klanten de meerwaarde in van het kleine team en de persoonlijke aanpak. Dat menselijke contact is volgens Danny het grootste pluspunt van de zaak. Zelf is hij heel open en vertelt honderduit over het belang van een klik met iedere klant die over de vloer komt. Voor hem is dat een voorwaarde: zonder klik geen verkoop. Als ik opmerk dat hij veel waarde hecht aan relaties schiet hij in de lach. “Het is niet voor niets dat ik al drieëntwintig jaar bij mijn vrouw ben”, zegt hij met een knipoog.

Danny denkt trouwens ook aan de portemonnee van zijn klanten, onder meer dankzij zijn specialisaties in LPG en CNG. Dat zijn twee milieuvriendelijke en goedkopere brandstoffen waar hij al meer dan twintig jaar ervaring mee heeft.

Autosalon

19 januari schoot het Autosalon in Brussel uit de startblokken. Nog tot en met 27 januari kan je het auto-evenement van het jaar bezoeken in Brussels Expo. In de nieuwe toonzaal van Garage De Baets wandel je tussen wagens met saloncondities van het Koreaanse merk SsangYong en Japanse Suzuki. “Allebei Aziatische topmerken”, legt Danny uit, “En je merkt dat klanten vandaag kiezen voor degelijkheid. Suzuki is een naam die er staat, een merk dat trots is op haar roots en kwaliteit – en terecht.” Voor Danny stopt zijn werk trouwens niet bij een aankoop: hij en zijn team garanderen een betrouwbare wagen met uitstekende service na verkoop.

Blik op de toekomst

“2019 wordt een interessant overgangsjaar”, gaat Danny enthousiast verder, “Intussen zijn er nieuwe emissienormen van kracht en is er een overstock. Dat komt goed uit, want klanten willen een groot aanbod zien in de toonzaal.” Danny z’n ervaring leert dat een model in verschillende kleuren een verschil kan maken. “Als autodealer zijn we volledig afhankelijk van de innovaties die de merken waarmee we samenwerken invoeren”, vertelt hij nog, “Maar ik ben gemotiveerd om snel op de trends in te spelen. De autosector is immers voortdurend in verandering.” Gepassioneerd kijkt hij naar de toekomst. Ik bedank Danny voor het fijne gesprek en wens hem en zijn team veel geluk toe.

Zijn jullie op zoek naar een wagen? Spring dan eens binnen bij Garage De Baets. Je kan er rekenen op een geweldige service en een persoonlijke aanpak. Bezoek zeker ook hun websiteen Facebookpagina, want online krijg je alvast een voorsmaakje van de klantvriendelijkheid en de kwaliteit die Danny en zijn team aanbieden. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top