Now Reading
Garage Peusens: verkozen tot beste dealer van België
Dark Light

Garage Peusens: verkozen tot beste dealer van België


Dag lieve vrienden, Skoda Garage Peusens, gelegen op de Kempische Steenweg 285 in Hasselt, draait al jaren mee op topniveau in België. Het moderne gebouw, waarin de toonzaal ondergebracht is, valt op, dus was ik vlug ter plaatse voor mijn gesprek met zaakvoerder Eddy Peusens. Hij is een man met meer dan dertig jaar ervaring en een krak in zijn vak. Een team, gaande van een ervaren verkoper over handige mecaniciens tot zijn echtgenote, staat aan zijn zijde.

Evi, de vrouw van Eddy

Van vroeger en nu

Garage Peusens bestaat al bijna veertig jaar. In 1980 werd de zaak opgericht door de vader van Eddy Peusens. Het werd al vlug een succesverhaal. Eddy zelf werkte eerst op leercontract in de garage van zijn vader. “Mijn passie lag in de garage”, vertelt hij. “Ik sleutel graag aan auto’s maar ga ook graag met de klanten om. Daarom heb ik op een zeker moment de stap gezet om de werkplaats nog op te volgen en meer op de voorgrond te treden.” In 1998 nam Eddy de zaak over van zijn vader. “Sindsdien sta ik hier aan het roer en verloopt alles heel vlot.”

Kwaliteitsvolle auto’s

Garage Peusens is een verzorgde zaak met een ruim aanbod in nieuwe en tweedehandswagens. Dat het een goede onderneming is, wordt snel duidelijk als we naar de verkoopcijfers kijken. Er worden jaarlijks ongeveer 300 nieuwe wagens verkocht. En daarnaast ook 150 tweedehandswagens. Lange tijd heeft Eddy de verkoop van de wagens op zich genomen maar ondertussen is er een ervaren verkoper aan het team toegevoegd. “Bij de verkoop komt ook zoveel meer kijken: financiering, verzekering, leasing, enz.”, stelt Eddy.

Eddy aan het werk in zijn garage

Van persoonlijke service tot beste Skoda dealer van België

De persoonlijke service, hierin onderscheidt Garage Peusens zich van de anderen. Samen met zijn vrouw Evi runt Eddy de zaak al ruim 25 jaar. Die persoonlijke aanpak maakt toch wel het verschil.” Zes dagen op zeven staan Eddy en zijn team ten dienste van de klant. Hier is de klant duidelijk koning! Enkele jaren geleden werd Garage Peusens verkozen tot beste Skoda dealer van België. Een uitstekend resultaat als je weet dat ze met 66 Skoda dealers meedongen naar deze titel. Eddy werd daarop, samen met de andere beste dealers wereldwijd, uitgenodigd in Monaco. Daar had hij de eer om ook de directeur van Skoda te ontmoeten. “Dat was toch wel een geweldige ervaring!” herinnert Eddy zich. Eerder mocht Garage Peusens ook al de service voor België op het WK rally verzorgen. Over indrukwekkend gesproken!

Garage Peusens in Hasselt

Toekomstplannen

In de automobielsector is het momenteel moeilijk naar de toekomst kijken. Eddy licht dit toe: “Er is de opkomst van de elektrische auto’s. Het is nodig dat we bekijken op welke manier we de wagens gaan aanbieden in de toekomst. In plaats van een wagen aan te kopen, zal er eerder voor een vaste maandkost gekozen worden, met onderhoud en alles inbegrepen. 250 euro per maand bijvoorbeeld voor een wagen uit segment A, 350 euro bijvoorbeeld voor eentje uit segment B, enzovoort. Daar zal een investering voor nodig zijn en ook daar zullen wij klaar voor staan.” “Ik denk altijd twee of drie passen vooruit. Als we dan kijken naar 2019, denk ik dat we een mooi jaar tegemoet gaan”, vertelt Eddy. “We zitten in de aanloop naar die elektrische wagens en kunnen nu een goede brug maken. Als in 2020 de elektrische wagens van Skoda verkrijgbaar zijn, gaat die lijn meteen helemaal operationeel zijn, zonder foutjes.”

De meest verkochte break in België.

Familiezaak

Dat de liefde voor auto’s in Eddy’s familie zit, dat is overduidelijk. Na Eddy’s vader, zijn echtgenote en hijzelf, hebben ook Eddy’s kinderen interesse om in het verhaal van Garage Peusens te stappen. “Ik heb een dochter, Davina, die zeker de drive ervoor heeft en de verkoop op zich wil nemen. Ze studeert nu zelfs business management in New York. En mijn zoon Max wil de werkplaats runnen”, vertelt Eddy. Ik vind het altijd hartverwarmend om te zien hoe een passie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zowel de invoerder van Skoda als Garage Peusens blijven geloven in een grote toekomst voor het merk Skoda. De inzet en de technische knowhow van Eddy en zijn team zorgen ervoor dat zijn zaak mee kan blijven draaien aan de top in België. De liefde en het respect voor het merk en voor hen die ermee rijden, draagt deze garage ook hoog in het vaandel.

Skoda

Tijdens mijn bezoek heb ik kunnen vaststellen dat Garage Peusens gerund wordt door een team met een hart voor mensen. Ik wil hen hartelijk bedanken voor het warme welkom dat ze mij gaven en wens hen nog een mooie toekomst toe. Lieve vrienden, ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehandswagen? Heb je al aan Skoda gedacht? Spring zeker eens binnen bij de nummer 1 van dit merk in Limburg. De openingsuren en andere informatie kan je vinden op de website van Garage Peusens en op hun Facebookpagina. Of wil je de gloednieuwe Skoda Scala al eens bezichtigen? Dat kan nog tot en met 27 januari op het Autosalon in Brussels Expo! Je kan alvast een prijs laten opmaken en half maart zal de auto dan ook beschikbaar zijn in Hasselt.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top