Now Reading
Bert Corsius: “Everything that sparks joy and makes your soul smile: doe dat!”
Dark Light

Bert Corsius: “Everything that sparks joy and makes your soul smile: doe dat!”

https://www.youtube.com/embed/bmI__QfofZ4

Dag lieve vrienden, mijn naam is Liesbeth Deckers. Ik ben de ‘partner in love’ van Bert Corsius, levenskunstenaar, mentor, filmmaker en naar eigen zeggen de gelukkigste mens ter wereld. In de vijf jaar dat ik met hem samen ben, is mijn leven helemaal op z’n kop gezet en heb ik mezelf meerdere keren binnenstebuiten gekeerd. Non-stop ben ik bezig met bewustzijn en geluk. Bert heeft daar alles mee te maken: hij is voor mij het boegbeeld van levensvreugde en vertrouwen. Een goede reden om hem eens in beeld te brengen.

Het inzicht

Bert is eenenveertig, (hoewel hij daar zelf nog niet van overtuigd is), Hasselaar en wereldburger. Hij groeide op in een liefdevol, muzikaal gezin waar humor hoog in het vaandel werd gedragen. Op zijn vijftiende kreeg hij een plotse wake-up call: toen moest hij een zware hersenoperatie ondergaan en kwam oog in oog te staan met zijn sterfelijkheid. De inzichten die hij toen kreeg, hadden zo’n grote impact dat niets ooit nog hetzelfde zou zijn. Sindsdien staat zijn leven in het teken van het delen van die inzichten. “Mijn wens is dat iedereen ontdekt hoe fantastisch dit bestaan wel is, zodat elke mens vol vertrouwen met dezelfde vreugde en verbazing door het leven mag gaan”, vertelt Bert.

Overvloed aan mirakels

Wanneer ik Bert vraag wat hij eigenlijk doet, antwoordt hij: “Dat is een hele goeie vraag. Ik heb niet het gevoel dat ik bewust veel doe, ik bén vooral. En dan gebeuren er dingen. Ik beschouw mezelf als een instrument voor en van het leven, bewustzijn, God, het bestaan–of welk woord je er ook op wil plakken. Mijn levensloop en mijn handelen zijn niet zo beredeneerd, maar zitten vol met spontaniteit en creativiteit. Alles is in constante flow. Overal waar ik kom, ervaar ik opportuniteiten en omstandigheden die zo vervuld zijn van mirakels, dat mijn logisch denken er niet bij kan.”

Benieuwd vraag ik Bert welke mirakels zich zoal hebben voorgedaan. “Oneindig veel”, zegt hij al lachend, “Telkens wanneer ik een droom heb, lijkt het universum er alles aan te doen om die voor mij werkelijkheid te maken. Zo heb ik mijn favoriete spirituele leiders persoonlijk ontmoet, mocht ik op TEDx spreken en ben ik zeven jaar na elkaar uitgenodigd in Zuid-Afrika. Ik begon samen met Juul Vanleysen I Am Friday–waar ik de vrouw van m’n leven ben tegengekomen–en heb verschillende mystieke ervaringen gehad. Mochten er geen getuigen geweest zijn, zou ik zelf denken dat ik knettergek ben.”

“Ik heb nog nooit iemand ontmoet die morgen heeft meegemaakt. Gisteren ook niet, nu ik erover nadenk. Het is altijd nu.”

Als ik Bert vraag naar zijn toekomstdromen, krijg ik weer een bijzonder antwoord. “Ik slaag er amper in om alles uit het nu-moment te halen, laat staan dat ik bezig ben met mijn toekomst. Die bestaat volgens mij enkel in mijn gedachten. Maar omdat je zo lief aandringt, zal ik eens kijken wat mijn agenda zegt: workshops en satsang op het Mannenfestival in Sint-Joris-Weert, de lancering van een online leerplatform en gelukswandelingen in Hasselt. Ook coaching van mensen met een burn-out i.s.m. met PRR, met de bedoeling hen terug in contact te brengen met hun innerlijk vuur, een komische theatershow en de organisatie van belevingsreizen zitten in de pijplijn.”

Eerst geloven, dan zien

Berts advies: “Vind uit wie of wat je in essentie bent. Die ‘ik’ in jou, die zich bewust is van al je gevoelens, gedachten en verhalen. Ga voorbij je ego, al je verschillende zelfportretten en kom thuis bij dat wat hier, nu, tijd- en moeiteloos en altijd is. Volg je dromen en geloof niets van je eigen gedachten, vooral niet als die je tegenhouden. Meer nog: jouw eigen idee van de realiteit is het enige wat je kan begrenzen. De meeste mensen zeggen, ‘Eerst zien, dan geloven’, maar zo’n houding levert eeuwig dezelfde resultaten op. Wil je je leven transformeren, dan moet je eerst geloven en daarna zal je zien. Maar geloof vooral niet wat ik zeg: vind zelf uit wat werkt in jouw leven”, moedigt Bert aan.  

Dat die ontdekking binnen handbereik ligt, heb ik zelf ook ervaren. “Ik wil trouwens mensen blijven motiveren om zichzelf het geschenk van ‘Creative Consciousness’ te gunnen, iets wat in mijn leven en dat van zoveel anderen een belangrijke shift betekend heeft.” Dat kan ik alleen maar beamen. Halleluja! 

Bedankt Bert, voor dit gesprek en je aanwezigheid. Ik wens jou en ons van harte nog meer mirakels toe, in alle toekomstige nu-momenten.

Lieve vrienden, zijn jullie ook geprikkeld door het verhaal van Bert? Hebben jullie het gevoel dat er meer uit het leven te halen is en hij iets voor jullie kan betekenen? Iedere laatste vrijdag van de maand vinden jullie hem live op de I Am Friday bijeenkomst, waar iedereen welkom is. Online kunnen jullie hem volgen op Facebook en Youtube.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top