Now Reading
Pasqualina van Teastation Hasselt: “Iedere tas thee is voor mij een moment van klein geluk”
Dark Light

Pasqualina van Teastation Hasselt: “Iedere tas thee is voor mij een moment van klein geluk”

Dag lieve vrienden, mijn naam is Hanne Dupas. Ik ben gepassioneerd door gezondheid en besloot er daarom mijn beroep van te maken. Dagelijks begeleid ik als fysiotherapeute mensen tijdens hun herstelproces. Vorige week maakte ik met plezier kennis met Pasqualina, de eigenares. Haar bijzondere thee(speciaal)zaak ligt in de Aldenstraat 13 in Hasselt. Dankzij onze gezamenlijke voorliefde voor thee, gezondheid en welzijn zaten we meteen op dezelfde golflengte. Het werd een gezellige ontmoeting bij een heerlijk kopje thee (of twee).

Theetradities

Met een achtergrond in de bankwereld was de theesector geen evidente keuze. Of toch? Pasqualina stamt uit een familie van theeliefhebbers, zo blijkt. “Iedere zaterdag, na ons marktbezoek, mocht ieder gezinslid een eigen ‘thee van de week’ uitkiezen bij de lokale thee- en kruidenzaak”, vertelt ze enthousiast, “Door die diep gekoesterde traditie herinnert een zakje of kopje me altijd een beetje aan thuis.” Haar passie voor het product geeft Pasqualina sinds oktober 2018 door aan de klanten van Teastation. Al startte het verhaal achter haar zaak veel eerder. “Het begon allemaal met de oprichting van Feuille-T, een merk waaronder ik uitsluitend losse thee met een bio-label verkocht”, zegt Pasqualina, “Dat concept bleef maar groeien en valt vandaag onder de noemer van Teastation.”

Theesommelier in spe

“Over thee valt veel meer te vertellen dan enkel de smaak. Het is gezond, natuurlijk en, wat veel mensen niet weten, afkomstig van de camellia sinensisplant. Daarvan bestaan er drie soorten”, legt Pasqualina uit. We kunnen allemaal verschillende theesmaken opnoemen, maar hoe rijmt dat dan met het feit dat er maar drie soorten theeplanten bestaan? Pasqualina licht toe: “De smaak wordt mede bepaald door de locatie van de theeplantages, het klimaat, maar ook het tijdstip waarop de bladeren geplukt worden en hoe die verder verwerkt worden.” Iedereen kent wel iets van thee, maar slechts weinigen hebben er hun specialiteit van gemaakt. Pasqualina schoolt zich intussen verder bij tot professioneel theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen, onder begeleiding van grondlegger Robin Boels. De gespecialiseerde kennis die Pasqualina daar opdoet, is dan ook een heuse troef voor de klanten van Teastation. 

Dromen en doen
En er is meer: Pasqualina bouwt voortdurend aan haar toekomstvisie, dus aan plannen geen gebrek. “Binnenkort deel ik de kennis van mijn opleiding tijdens verschillende theeworkshops. Verder breid ik het assortiment van de winkel uit met exclusieve premium variaties. Die komen rechtstreeks uit China en selecteerde ik met veel aandacht en liefde voor mijn vak”, vertelt Pasqualina met een glimlach. Met de zomer in aantocht staat ook de lancering van een échte ice tea op de agenda. “Eentje waarbij de thee getrokken wordt uit bladeren van de theeplant. Een unieke versie, dus niet gewoon een koud geworden thee”, gaat ze verder. De zoektocht naar geschikte theesoorten voor de ice teais bijna afgerond, dus binnenkort kun je van die gezonde en verfrissende optie genieten.

Advies voor starters 
Een winkel succesvol (blijven) runnen is een hele onderneming, ook voor Pasqualina. “Of je nu een kledingwinkel runt, een theezaak of een koffiebar, het blijft een uitdaging om mee te blijven met snel veranderende en nieuw opkomende trends. Daarom geloof ik erin dat het écht kennen van je klanten en je stad het verschil maakt”, adviseert ze, “De theeworkshops en de lancering van een gezonde en echte ice tea bijvoorbeeld, die zijn er gekomen op vraag van de Hasselaren. Lees tussen de regels door om hun vraag te ontdekken en creëer dan een passend antwoord. Mij maakt het oprecht gelukkig wanneer ik mijn klanten iets nieuws kan aanbieden.” 

Tijdens ons gesprek bedenk ik me dat ik zelden iemand zo enthousiast en gepassioneerd over haar vak heb horen praten. Pasqualina is iemand die de balans weet te houden tussen ondernemen, creëren en het succesvol uitwerken van haar ideeën. 

Pasqualina, bedankt voor het interview en heel veel succes en plezier met je aanstormende projecten! Ik beloof dat ik snel nog eens langskom om mijn theevoorraad aan te vullen!

Lieve vrienden, willen jullie net als ik op de hoogte blijven van de bezigheden van Teastation? Geef dan een duimpje aan de Facebook– en Instagrampagina. Of beter nog: reserveer een rit met de Babbelfiets en leer ieder hoekje van Hasselt kennen dankzij een local. De gids passeert sowieso langs Teastation om jullie een gratis staaltje van de I Love Hasselt-thee te laten proeven! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top