Now Reading
Palmira Proietti van Blush Academy en Agency: “Mijn liefde voor beauty wil ik doorgeven aan anderen”
Dark Light

Palmira Proietti van Blush Academy en Agency: “Mijn liefde voor beauty wil ik doorgeven aan anderen”

Dag lieve vrienden! Zelf ben ik gepassioneerd door de laatste nieuwe make-up en modetrends. Een babbeltje slaan met hét stijlicoon van Hasselt, Palmira Proietti, was dan ook een hele eer. Palmira is een bezige bij. Zo stampte ze haar eigen bedrijf, Palmira Proietti Stylist & Make Up Artist, uit de grond en is ze mede-eigenaar van opleidingsinstituut Blush Academy & Agency. Daarnaast werkt ze als Beauty en Styling manager bij kledingwinkel La Bottega. Voor de toekomst heeft ze nog grootse plannen…

Palmira en beauty? Match made in heaven!

De beauty-microbe heeft Palmira al van jongs af aan in z’n greep. “Toen ik als klein meisje met Barbiepoppen speelde, wilde ik altijd iets aan hun uiterlijk veranderen. Ik maquilleerde hen met stiften en transformeerde hun kapsels, hoewel die poppen er eigenlijk al perfect uitzagen”, vertelt Palmira al lachend.

Haar fascinatie voor het vak nam tijdens haar tienerjaren alleen maar toe. “Als veertienjarige maakte ik voor de trouw van mijn buurmeisje mijn eigen outfit en mocht ik haar bruidsmake-up doen.” Mode en make-up zijn voor Palmira dan ook onlosmakelijk verbonden. “Kijk bijvoorbeeld naar modeshows. Daar wordt kledij altijd gecombineerd met make-up. Maquillage is de afwerking van elke outfit.”

Haar passie voor beauty deelt Palmira graag met anderen: bij haar kan je terecht voor styling op maat. Een persoonlijke maar professionele aanpak, dat is haar succesformule. “De liefde voor ons beroep willen mijn team en ik doorgeven aan anderen. Dat doen we tijdens opleidingen, workshops of make-overs. We vinden het fijn om tips te geven waar klanten later zelf mee aan de slag kunnen”, legt Palmira uit. Schoonheid is volgens haar een relatief begrip: als je je goed in je vel voelt, straal je dat ook uit. En haar advies helpt daarbij. 

Glitter is out, glow is in!

Met Kerstmis en nieuwjaar mag je look net dat tikkeltje meer zijn. Dankzij de juiste combinatie van make-up en kledij ben je de ster van de avond. Voor het feestseizoen geeft Palmira graag nog wat raad: “Vaak denken mensen dat de feestdagen gelijk staan aan glitter, maar dat idee is voorbijgestreefd. Gooi het eens over een andere boeg en ga voor een natuurlijke glow. Dat kan bijvoorbeeld met onze minerale make-up. Om je look glamoureuzer te maken, kan je een highlighter gebruiken.”

Haar advies gaat niet enkel over styling. “Neem tijdens de drukke feesten ook tijd voor jezelf”, zegt Palmira. Daar heeft ze gelijk in, vind ik: tijd is het mooiste cadeau aan jezelf. Ben je nog op zoek naar een persoonlijk geschenk voor iemand anders? Dan zijn de cadeaubonnen van Palmira Proietti of Blush Academy de perfecte optie: verwennerij gegarandeerd.

2019? The sky is the limit

Samen met haar hecht team van Palmira Proietti Stylist & Make Up Artist, zoekt Palmira voortdurend uit waar klanten nood aan hebben. Als concepten succesvol blijken, trekt ze die lijnen door. Tegelijkertijd werkt ze nieuwe ideeën uit. Vorig jaar was haar ‘make-up lab’ zo’n nieuwigheid. Daarin toonde Palmira de overgang van een niet-gemaquilleerd gelaat tot een perfect geschminkt eindresultaat, aangevuld met tips en adviezen allerhande. “We zijn met dat initiatief begonnen om beauty zo toegankelijk en menselijk mogelijk te maken”, verduidelijkt ze.

Een stralende Palmira geniet van haar werk.

Hoe ver haar ambitie ook reikt, toch blijft Hasselt Palmira’s thuishaven. Niet toevallig is het derde jaar op rij lifestyle ambassadrice van stad. “Ze waren op zoek naar iemand die alles omvat wat onder de noemer lifestyle valt. Zo zijn ze bij mij uitgekomen”, zegt ze trots, “Samen met de stad Hasselt en het Modemuseum willen mijn team en ik ons richten op een jongeren atelier. Styling is een creatieve job. We willen jong en oud laten begrijpen dat styling en make-up een creatieve job is. Ook al is het niet eenvoudig om van je creativiteit je beroep te maken. Ons advies: als je een droom hebt, doe er dan alles aan om hem na te jagen.”

Zelf vat ze haar gedrevenheid mooi samen: “Ik doe alles voor de glimlach van mijn klanten.”

Lieve vrienden, zoals jullie lezen, is Palmira de beauty-experte bij uitstek. Wil je graag zelf een workshop of opleiding volgen? Of heb je zin in stijladvies, nieuwe productjes of een cadeaubon? Surf dan snel naar dewebsiteofFacebookpaginavan Palmira en neem een kijkje opBlush Academy.Ik wens Palmira en Blush Academy alvast een stijlvol 2019 toe!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top