Now Reading
Alina Temur : “Ik wil iedereen inspireren met mijn kunstcreaties”
Dark Light

Alina Temur : “Ik wil iedereen inspireren met mijn kunstcreaties”

Dag lieve vrienden, ik ben jullie nieuwe storyteller, Rodea Manuputty. Vijf jaar geleden belandde ik in België. In Indonesië, het land waar ik vandaan kom, had ik een bloeiende carrière als HR manager uitgebouwd. Vandaag vind ik het nog altijd even boeiend om talenten te ontmoeten en met hen over hun toekomstvisie te praten. Zeker in een provincie die zo rijk is aan diversiteit als Limburg! Via HOA@work, een programma dat hoogopgeleide anderstaligen ondersteunt in hun zoektocht naar werk op hun niveau, leerde ik Alina Temur kennen. Maak kennis met een gedreven interieurarchitecte en kunstenares met een grote droom.   

Een van haar schilderijen

Rode draad

Alina groeide op in een familie die haar voortdurend aanspoort om haar creativiteit ten volle te benutten. Tijdens haar kinderjaren ontluikte haar interesse voor design en sindsdien is haar voorliefde uitgegroeid tot een echte passie. “Op zevenjarige leeftijd lieten mijn grootouders me voor het eerst kennis maken met design”, blikt ze terug, “En toen mijn zoon drie werd, ben ik begonnen met hem te leren tekenen.” Creativiteit loopt als een rode draad door Alina’s leven: eerst rondde ze een bachelor in kunst en een master in interior design af. Sinds haar opleidingen blijft ze voortdurend op de hoogte van alle nieuwtjes over kunst en vormgeving. Zelf werkt ze met canvas, gerecycleerde producten of de computer – een brede waaier aan manieren om prachtige kunst te creëren. “Ik droom ervan om iets te ontwerpen dat zich ontwikkelt tot een legende, bijvoorbeeld het logo van een bekend merk zoals Nike”, vertelt Alina ambitieus. 

Buitenlandse roem

Natuur en lokale culturen fascineren Alina enorm. Met potlood en papier verwerkt ze haar visie in tekeningen. Als kunstenares heeft ze een flinke evolutie doorgemaakt: ze begon met de verkoop van haar schilderijen en illustraties en werkte bestellingen voor ontwerpen van logo’s en brochures af. Toen ze deelnam aan verschillende lokale, internationale en online tentoonstellingen werd ze opgemerkt door de lokale overheden in Rusland en Oekraïne. Drie van die tentoonstellingen vonden plaats in Turkije, waar Alina overheidsambtenaren en de burgemeester van Kemer, een stad in de provincie Antalya, ontmoette. Intussen vonden haar kunstwerken al kopers in Australië, Zwitserland, Israël, Nederland, België, Rusland, Oekraïne en Turkije. Of ze tevreden is? “Nog niet, want ik wil zoveel meer doen! Mijn volgende tentoonstelling organiseer ik in de herfst, dit keer in Hasselt”, zegt ze met een glimlach.   

Van alle materialen thuis

In Alina’s thuiskantoor valt mijn oog op de tekeningen aan de muur en de opwerpen op doek en kleding. Wat me ook opvalt zijn een grote parfumfles en kristallen juwelen. Ik vraag of zij die gemaakt heeft. “Ja, Russen zijn dol op kristal en de kleur goud, dus ik heb die fles met een kristallen steen ontworpen voor een Russisch bedrijf”, legt Alina uit, “Geef me eender welk materiaal en ik maak er iets van.” Ze vertelt me dat een aantal van haar projecten op de Oekraïense televisie werden uitgezonden op de nationale zender Inter. Ik ben onder de indruk en bewonder haar creatieve persoonlijkheid. Geen twijfel mogelijk dat ze op een dag in de voetsporen van Coco Chanel of Zaha Hadid treedt: voor mij zit een vrouw die de wereld kan veranderen. 

Iedereen ontwerper

“Creativity is contagious, pass it on”, zei Albert Einstein. En eigenlijk doet Alina hetzelfde. Haar creativiteit deelt ze met de wereld via haar YouTube-kanaalalylendesign. Via die weg moedigt ze iedereen aan om zelf iets te creëren. “Wees niet bang: iedereen kan ontwerpen”, besluit ze bevlogen. 

Lieve vrienden, ik geloof in Alina en haar talent – dus ik verspreid haar verhaal met veel plezier. Ze is misschien nog niet overal bekend, maar ze heeft ongetwijfeld al heel wat mensen gefascineerd met haar creaties. Ik bedank Alina voor dit mooie gesprek en wens haar veel succes. Willen jullie meer weten over haar en haar kunstwerken, neem dan eens een kijkje op haar Facebookpagina. Of misschien zijn jullie potentiële werkgevers of mentoren voor HOA’s? Neem dan contact op met Hilda Martens, telefonisch (+32 (0)11 27 59 22) of per email: hilda.martens@uhasselt.beof Facebookpagina van HOAatwork.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top