Now Reading
Inge Penders: “Ieder zijn Zoete Glimlach”
Dark Light

Inge Penders: “Ieder zijn Zoete Glimlach”

Dag lieve vrienden, ik ben Elisabeth en ik laat jullie graag kennismaken met Inge Penders. Bij haar mocht ik een workshop ‘Macarons bakken’ volgen, met héél lekkere macarons als resultaat. Inge is de bezielster van haar bedrijfje De Zoete Glimlach in Rekem (Lanaken). We kennen elkaar al een tijdje door onze werkervaring en bakken is een gedeelde passie. Dat Inge mooie en lekkere taarten bakt, daar was ik al van overtuigd. Ze bakt vol overgave, voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid. Dit is haar verhaal.

Omdat elk feest een glimlach verdient

Inge is psychiatrisch verpleegkundige. Ze is getrouwd met Kris en heeft twee leuke (bijna) tieners in huis: Lotte en Jelle. Haar verhaal begint bij de eerste communie van haar dochter Lotte. “Ik wilde ook wel eens zo’n leuke zelfgemaakte taart en bovendien kon ik dan meesnoepen van al dat lekkers want de taart was lactosevrij.” Opzet geslaagd! Toen Inge, door een blessure, het langeafstandswandelen aan de haak moest hangen, besloot ze om volledig voor het bakken en decoreren van taarten te gaan. Inge heeft nu meerdere workshops en diploma’s op haar palmares. “Decoreren is één ding, maar de smaak moet perfect zijn”, vertelt ze vol overtuiging. Ze ging op zoek naar oerrecepten waarin smaak centraal staat. Haar testpubliek waren haar familie en vrienden. Er kwam zoveel lof uit haar omgeving dat ze geïnspireerd raakte om verder te gaan in haar passie. En zo werd De Zoete Glimlach geboren. “Omdat elk feest een glimlach verdient.” Die naam zegt alles over hoe gepassioneerd Inge is.

Unieke themataarten

Wat Inges taarten zo bijzonder maakt, is dat ze enerzijds lactosevrij zijn en ook dat Inge rekening houdt met je wensen. “Dat de taarten lactosevrij zijn, is voor mij belangrijk. Zelf heb ik een lactose-allergie en veel klanten geven aan dat lactosevrij gebak moeilijk te vinden is,” vertelt ze. “Mij geeft het dus een extra boost om hiermee verder te gaan. Maar ik wil een ruim publiek bereiken en ook wie geen lactose-allergie heeft, is van harte welkom.” Ik wil graag weten hoe Inge te werk gaat. Ze antwoordt: “Ik overleg met de klanten over wat ze willen. Zo kunnen ze hun thema kiezen maar ook de vulling, al dan niet lactosevrij, en de decoratie. Wil je het thema prinsessen? Chocolade of in de vorm van een ijskar? Alles kan. Ik ga elke uitdaging aan! Verjaardagen, Valentijn, maar ook bruidstaarten.” “Communietaartjes vind ik geweldig om aan te werken”, zegt Inge enthousiast. “Niet lang geleden maakte ik een bruidstaart met acht lagen. Het bruidspaar was zo blij met het eindresultaat!” Inge geeft haar klanten ook de gelegenheid om een eigen boodschap of een leuke foto op hun taart te zetten. Hiervoor gebruikt ze foodprints.

Workshops

Inge geeft ook workshops want: “Wat is er nóg leuker dan zelf bakken? Dat is je passie doorgeven. En dat kan met de workshops”, glundert Inge. Ze organiseert workshops voor volwassenen en voor kinderen. Ze organiseert verjaardagsfeestjes bij de jarige aan huis. “De jarige mag een thema kiezen en de groep leert dan om hun taartje in dat thema te decoreren”, legt ze uit. “Als kers op de taart mag iedereen een zelfgedecoreerd taartje mee naar huis nemen.” Erg leuk! Mijn dochter Rosalie was na het verjaardagsfeestje van haar vriendinnetje Helena dan ook laaiend enthousiast. “Ik heb vandaag zoveel geleerd van Inge”, vertelde ze. Tijdens de workshop ‘Macarons bakken’, die ik volgde, geeft Inge je tips en tricks bij het basisrecept maar ook bij het maken van die heerlijke, zoete vulling. Je bent actief aan het leren en je kan je creativiteit helemaal los laten.

Dromen van een open atelier

“Wat zou je ultieme droom zijn?” vraag ik aan Inge. “Ik droom van een plek waar creatievelingen elkaar ontmoeten”, vertelt ze. “Hoe mooi zou dat zijn? Een open atelier waarin je creatief aan de slag kan gaan. En waar er natuurlijk plaats is voor een stukje cake, voor lekkere koffie, thee of verse soep.” Verder wil Inge zich nog meer verdiepen in het decoreren en in patisserie. “Zo kan ik nog meer kennis over het decoreren van taarten doorgeven tijdens de workshops”, besluit ze.

Lieve vrienden, Inge barst van het talent en van de ideeën! Ik wens mijn lieve vriendin nog veel bakplezier en inspiratie toe. Of jullie nu voor een taart of een workshop kiezen, die zoete glimlach van Inge krijgen jullie er sowieso bij.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top