Now Reading
Helena Vanleeuw en Nele Verheyden: “We halen vooral veel inspiratie uit ons eigen leven”
Dark Light

Helena Vanleeuw en Nele Verheyden: “We halen vooral veel inspiratie uit ons eigen leven”

Helena Vanleeuw en Nele Verheyden: “We halen vooral veel inspiratie uit ons eigen leven”

Dag lieve vrienden, blogposten schrijven en vlogs maken wordt steeds populairder. Ook in Limburg barst het van talent. Zo creëerden Helena Vanleeuw en Nele Verheyden de blog ‘Five More Minutes’. “Geef me nog vijf minuutjes en ik ben klaar”, we zeggen het allemaal wel eens. Helena en Nele kiezen voor die extra 5 minuutjes in het leven om bijvoorbeeld nog snel even hun make-up bij te werken of nog snel even te kiezen welke schoenen ze zullen aandoen. Deze blog is dan ook voornamelijk gericht op vrouwen die houden van beauty en fashion, maar die ook graag genieten van het leven en dat af en toe doen met een dosis gekkigheid.

Hun passies volgen

“Een jaar geleden kwam ik met het idee om een blog op te starten die vooral beauty, lifestyle en fashion topics brengt”, vertelt Helena. “Ik dacht er al jaren over om met een blog te beginnen omwille van het creatieve aspect. Door mijn voormalige job als project manager in content advertising, is die goesting alleen maar meer gegroeid. Op een gegeven moment heb ik gewoon voor mezelf de knoop doorgehakt: ik start een blog, vandaag nog. In dat plan was ik er vanaf dag één ook van overtuigd dat ik dit niet alleen wilde aanpakken, maar met iemand die dezelfde passie deelde, om die drive nog extra kracht bij te zetten.” En daar heeft Helena nog geen moment spijt van gehad. “Nele en ik zijn zo ontzettend goed op elkaar ingespeeld intussen. We hebben ook gewoon ongelooflijk veel fun, en dat is voor mij het allerbelangrijkste!’, vertelt Helena met een _big sm_ile.

Nele wilde als kind graag modeontwerpster worden en dat kwam tot uiting in de vele animé figuren die ze tekende tijdens de lessen op school. Om toch voor zekerheid te gaan koos ze voor haar andere passie: op een creatieve en persoonlijke manier voor mensen zorgen, als ergotherapeute. Sinds de komst van hun blog kan Nele haar beide passies uitoefenen. Een supergoede combinatie dus. “In tegenstelling tot Helena ben ik eigenlijk geen schrijfwonder, iets waar ik wat angstig voor was in het begin. Maar ik heb ontdekt dat als een onderwerp je echt boeit én als je kan schrijven vanuit je eigen ervaring, een tekst al heel snel vorm krijgt.”

Bezige bijen

Helena en Nele zijn twee bezige bijen die naast hun job en hun vele hobby’s nog veel tijd vrijmaken voor hun blog. “Voor mij dient de blog net als een uitlaatklep”, zegt Helena enthousiast. “Al van kleins af aan was ik geïnteresseerd in beauty, make-up en kleding, de topics waarover we schrijven. Het is dus geen ‘opgave’, maar net een passie waar ik energie uit haal.” “Ik leer qua beauty producten erg veel van Helena die daar een kei in is. Alle puzzelstukjes vallen gewoon op zijn plaats. Het is ongelooflijk fijn en wat fijn is, daar heb je wel wat voor over”, vult Nele aan.

De dames halen ook energie uit hun blog dankzij de leuke reacties van hun volgers en de unieke ervaringen die bloggen hen biedt. En ze putten energie uit hun vriendschap, uit de dingen die ze van elkaar en van andere bloggers leren en uit het feit dat bloggen gewoon ongelooflijk leuk is.

Unieke blogposten

Nele legt uit waarom ‘Five More Minutes’ zo uniek is: “Jezelf onderscheiden op de traditionele manier (door goede foto’s en goede teksten) is vrij moeilijk. Maar dit gaat wel op een vernieuwende manier. Zo proberen wij ons telkens te onderscheiden door nieuwe technieken en ideeën uit te proberen. Denk aan een stopmotion film, een uitgebreide video. Zo kunnen we onze volgers triggeren en nieuwsgierig maken op een unieke manier. Natuurlijk horen kwalitatieve blogposten en foto’s hier ook nog steeds bij.” ‘Bij een artikel over bijvoorbeeld ‘een wandeling met alpaca’s’ vinden wij het vanzelfsprekend een vlog te maken omdat de beleving dan veel sterker wordt. Dit geeft veel kracht aan de blogpost”, vertelt Helena.

Inspiratie voor nieuwe blogposten halen de meisjes uit producten die ze kopen of leuk vinden en onderwerpen die ze graag willen belichten. Ook brainstormen ze vaker samen over hot topics op dat moment. “We halen vooral veel inspiratie uit ons eigen leven”, klinkt het bij beiden. Ze promoten dan ook alleen producten die ze zelf leuk vinden en waar ze zelf volledig achter staan.

Toekomstmuziek en tips & tricks

De toekomst van de ‘Five More Minutes’ blog is voor Nele en Helena vrij moeilijk in te schatten. Stiekem dromen ze er wel van om hier deels hun job van te maken, al beseffen ze dat dit nog verre toekomstmuziek is. “Toch blijven we nu elke dag streven naar content die onze lezers, en ook onszelf, blijft triggeren om zo nog meer te kunnen groeien. En ondertussen: genieten!” zeggen ze glimlachend.

Het afgelopen jaar hebben de dames op heel wat vlakken veel geleerd en zij hebben dan ook enkele tips voor nieuwe bloggers. “Ga voor kwaliteit. Als je er niet 100% tevreden over bent, post het dan niet. Dit geldt voor alle communicatie zoals een blogpost, een foto op Instagram, een bericht op Facebook, enzovoort. Interactie is ook van belang. Een blog is geen eenrichtingsverkeer, maar een wisselwerking met je lezers en volgers. Blijf ten slotte vooral jezelf. Wij blijven bij onze waarden en willen ons never nooit voordoen als iemand anders die alleen maar leeft in the perfect picture. We blijven ons gekke zelf.’

Lieve vrienden, Helena en Nele zijn twee getalenteerde en gedreven meiden die weten wat ze willen en die er in slagen om telkens weer mooie en eerlijke content te creëren. Neem zeker een kijkje op hun blog en laat jullie inspireren door de unieke verhalen. Bedankt Helena en Nele voor het inspirerende interview.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top