Now Reading
Ann Van Cauwelaert & Glenn Baeten: beste vrienden, partners en collega’s
Dark Light

Ann Van Cauwelaert & Glenn Baeten: beste vrienden, partners en collega’s

?

Dag lieve vrienden. Tijdens een periode met grijs, miezerig weer was er één dag die er met kop en schouders boven uitstak: dinsdag 9 januari. Die dag had ik ’s ochtends afgesproken met Ann van Anthentiek en Glenn van Pictoresk. Ik kreeg een warme welkom in het huis waarin ze wonen én werken. En ik kan jullie wel vertellen dat niet alleen de zon die dag straalde.  
Glenn en Ann zijn heel gedreven en ondernemende Hasselaren, elk binnen zijn eigen domein, en samen vormen ze een bijzonder koppel.

Psychologie als rode draad

De dertigjarige Ann Van Cauwelaert is gepassioneerd door psychologie. En wat ze het liefst doet is anderen helpen hun weg te vinden in hun leven. “Als puber lag ik wat in de knoop met mezelf. Tussen mijn 16e en 21e was ik heel erg zoekende. Ik denk dat dat mij geïnspireerd heeft om psychologie te gaan studeren in Maastricht. Tijdens mijn studies heb ik Glenn leren kennen. Op een bepaald moment zocht Glenn samenvattingen, en ik had die”, herinnert Ann zich en Glenn lacht op de achtergrond, “We zijn samen nog een manama HRM gaan volgen in Antwerpen. Na mijn studies heb ik een tijd jongeren begeleid bij SBS, iets wat ik héél graag deed.” 
Ann wou iets van zichzelf. Ze wou haar eigen visie kunnen leven. En al vlug werd Anthentiek geboren. Eerst combineerde ze haar praktijk nog met een andere job. Sinds enige tijd is ze voltijds zelfstandig.

Een quote met een gouden randje, net voor je het bureel van Ann binnenstapt — by Bernadet Wehenkel

Een quote met een gouden randje, net voor je het bureel van Ann binnenstapt — by Bernadet Wehenkel

Wetenschappelijk onderbouwde technieken

Met Anthentiek wil Ann mensen dichter bij zichzelf brengen, zowel in hun functioneren op het werk als in hun privé. “Enerzijds geef ik loopbaancoaching. Hierbij ga ik bijvoorbeeld samen met mijn cliënt op zoek naar een job die bij hem of haar zou kunnen passen. Mijn loopbaancoaching is gebaseerd op mijn overtuiging dat een job die bij iemand past moet aansluiten bij zijn/haar waarden, energiegevers en kwaliteiten. Anderzijds doe ik individuele begeleidingen. Mijn specialisatie ligt hierbij vooral bij stress & burn-out, zelfvertrouwen en faalangst.” En tot slot geeft ze ook nog assertiviteitstrainingen, waarover later meer.

Ann in haar bureel… voor een keertje aan de andere kant van de tafel — by Bernadet Wehenkel

Ann in haar bureel… voor een keertje aan de andere kant van de tafel — by Bernadet Wehenkel

Ann werkt volgens de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). “In ACT zegt men dat lijden onderdeel is van het bestaan, dat je je niet voortdurend goed en happy kan voelen. ACT gaat ervan uit dat een gelukkig leven een leven is waarbij je erin slaagt die acties te ondernemen die samenhangen met je waarden. Het wil je met moeilijke gevoelens en gedachten leren leven zodat die jou niet langer kunnen tegenhouden om te doen wat jij belangrijk vindt in het leven.” 
Daarnaast werkt Ann ook met technieken uit de positieve psychologie. “Binnen deze stroming wordt er vertrokken van mogelijkheden, vanuit de positieve subjectieve ervaring, vanuit eenieders kwaliteiten.” 
En ten slotte is er zelfcompassie. Hierbinnen vind je zelfzorg, minder kritisch zijn over jezelf en eerder steunend en mild omgaan met jezelf. In beide stromingen speelt mindfulness, het onbevangen aanwezig zijn in het hier en nu, een belangrijke rol.

Een warm, kleurrijk hoekje met aan de muur een schilderij van de moeder van Ann — by Bernadet Wehenkel

Een warm, kleurrijk hoekje met aan de muur een schilderij van de moeder van Ann — by Bernadet Wehenkel

“Ik wil mezelf misbaar maken”

Ann heeft een stem die aangenaam is om naar te luisteren en ze brengt haar verhaal op een heel mooie en warme manier. Ze weet heel goed waar ze voor staat en wat ze wil. “Ik wil een actieve psycholoog zijn die niet alleen luistert naar mensen, maar ze ook laat ervaren en laat doen. Iedereen die hier binnenkomt is ook ontzettend welkom en ik ben oprecht geïnteresseerd in ieders verhaal.” 
“Een van mijn grootste waarden is willen groeien als therapeut”, gaat ze verder, “En daarnaast wil ik mezelf misbaar maken. Als ik de mensen help zichzelf te helpen, hen handvaten aanreik zodat ze zelf verder kunnen, dàn heb ik geholpen.”

Groepstrainingen en teamwork

Ann organiseert heel praktische groepstrainingen met als naam ‘Liever assertiever’. “Ik werk onder andere met acteurs die levensechte situaties naspelen zodat deelnemers heel praktisch met de theorie aan de slag kunnen en ze hem gemakkelijker kunnen toepassen in hun leven. Het is ook prachtig wat je ziet binnen dit kleine, persoonlijke en steunende groepsgebeuren”, vertelt Ann terwijl ze nog een beetje meer gaat stralen. “Ik wil graag ook meer trainingen gaan schrijven in de toekomst. En een soort van preventief therapeutisch groepsgebeuren uitwerken rond burn-out”. 
Ann mist collega’s, mensen met wie ze haar passie kan delen. Daarom is ze blij dat haar binnenkort een mooie samenwerking wacht. “Ik ga samenwerken met het psychologisch expertisecentrum Allegre, vooral voor het therapeutische, omdat zij gespecialiseerd zijn in de technieken waar ik mee werk. Bij Allegre werken heel inspirerende en gepassioneerde mensen dus ik kijk er ontzettend naar uit.”

Ann houdt van gezelligheid en van kaarsjes — by Bernadet Wehenkel

Ann houdt van gezelligheid en van kaarsjes — by Bernadet Wehenkel

Terwijl Ann haar verhaal vertelt, zit Glenn aandachtig mee te luisteren. Glenn Baeten is 27. Enkele maanden geleden hield hij Pictoresk boven het doopvont, een bedrijf dat zich specialiseert in fotobewerking. Omdat ik zelf graag foto’s maak en weet hoeveel tijd er kruipt in nabewerking, wil ik heel graag meer weten over Pictoresk en wat eraan vooraf ging.

Een passie voor efficiëntie en optimalisatie

“In hoofdberoep ben ik freelance technology consultant” steekt Glenn van wal, “Ik implementeer HR software bij multinationals. Daarnaast ben ik ontzettend geboeid door hoe je dingen efficiënter kan aanpakken. Vaak verliezen we kostbare tijd en geld door onze manier van werken niet in vraag te stellen.” 
In het middelbaar heeft Glenn fotografie en video gestudeerd. Sindsdien is hij altijd fotograaf in bijberoep geweest, naast zijn verdere studies en later ook naast zijn carrière als technology consultant. “Als fotograaf had ik het altijd ontzettend druk, vooral met huwelijksreportages. Foto’s bewerken en albums maken nam tot twee derde van mijn tijd in beslag. Toen ben ik gaan nadenken over hoe ik dit meer optimaal en efficiënter aan kon pakken en vervolgens ben ik die taken gaan uitbesteden aan editors, fotografen, in het buitenland.” Samen met die editors heeft Glenn twee maanden geleden Pictoresk opgestart.

Uitbesteding van tijdrovende postproductie, ook voor particulieren

“Wij willen graag andere fotografen meer tijd geven door hun postproductie (selectie en nabewerking) over te nemen, op een goedkopere manier. De fotograaf blijft natuurlijk de eindredacteur van zijn werk. Hij maakt de foto’s , onze editors maken hiervan een selectie om ze dan vervolgens volgens de afgesproken richtlijnen te bewerken. Doorheen het proces vragen we geregeld feedback aan de fotograaf om ervoor te zorgen dat het eindresultaat in lijn is met diens eigen stijl”, vertelt Glenn enthousiast. 
Pictoresk focust op professionele fotografen maar werkt ook voor particulieren. “Foto’s komen vaak in de vergetelheid terecht en dat is heel jammer. Om dit te voorkomen kunnen mensen hun foto’s naar ons doorsturen. Wij maken de selectie, eventuele bewerkingen en een albumontwerp op maat. Voor particulieren printen we ook albums, vanaf 95 euro all-in”, licht Glenn toe. 
En waar wil hij over vijf jaar staan? “Pictoresk telt nu twee vaste editors en een team van freelancers die we kunnen inzetten als het druk wordt. Over vijf jaar wil ik top of mind zijn als fotografen ondersteuning nodig hebben bij hun postproductie”, besluit hij.

Zie ze stralen… — by Bernadet Wehenkel

Zie ze stralen… — by Bernadet Wehenkel

Ann en Glenn zijn naast partners én beste vrienden ook collega’s, al werken ze niet in hetzelfde bedrijf. Glenn werkt op de benedenverdieping en Ann heeft haar praktijk boven. ’s Middags lunchen ze samen. Regelmatig maken ze heel korte wandelingetjes door Hasselt. Ze vullen elkaar mooi aan en versterken elkaar. Is dit a match made in heaven? Spontaan beginnen ze een conversatie waarin ze elkaar bestoefen.

Ann: “Jij bent een inspirerend, optimistisch iemand, Glenn. Je gelooft heel hard in wat ik doe én je bent de persoon die mij dat duwtje kan geven als ik het spannend vind om nieuwe stappen te zetten. En je bent ook het zonnetje in huis.” 
Glenn over Ann: “Ann zorgt voor rustmomenten en mindful leven waardoor ik mezelf niet vergaloppeer. Daarnaast speelt Ann vaak advocaat van de duivel en daagt ze mij uit in mijn denken. Ik heb mijn persoonlijke coach en psycholoog altijd bij me, 24/7. Ze helpt me om de prioriteiten in mijn leven duidelijk te stellen en mijn intern kompas juist te zetten.”

Na dit gesprek en een ludieke fotosessie neem ik afscheid, heel geïnspireerd, verrijkt en ook wel ontroerd. Het was een mooie ochtend. Bedankt, Ann en Glenn, voor jullie verhalen. Ik wens jullie heel veel geluk toe met jullie professionele leven en natuurlijk ook met elkaar.

Lieve vrienden, misschien denken jullie erover om Ann of Glenn in te schakelen voor dingen waar jullie tegen aanlopen? Of het nu gaat om loopbaanbegeleiding, therapie of assertiviteit, of het bewerken van foto’s… leg je oor eens te luisteren bij hen. Alle info over Anthentiek vind je op dewebsite. Je kan Ann ook volgen op Facebook. Glenn kan je contacteren via de website van Pictoresk en ook via de Facebookpagina.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top