Now Reading
Amir Khuzhaev: van The National Mobile Photography Workshop tot Silicon Valley
Dark Light

Amir Khuzhaev: van The National Mobile Photography Workshop tot Silicon Valley

Dag lieve vrienden. Ik ontmoette weer een bijzonder persoon. Deze keer sprak ik met een jonge gast uit Leuven. Zijn naam is Amir Khuzhaev en hij heeft een grote passie voor fotografie en het maken van games. Zijn Instagramfoto’s zijn werkelijk prachtig! Mijn verbazing was groot toen ik ontdekte hoeveel knappe foto’s hij maakte met zijn gsm! Dankzij enkele apps en een paar slimme tricks maakt Amir echt unieke foto’s. Wat nog fijner is, is dat deze jonge gast zijn kennis wil delen tijdens The National Mobile Photography Workshop.

Tajikistan, Rusland en België

Amir komt uit Tajikistan. Voor het werk van zijn vader verhuisde hij naar Rusland. Nadat hij afstudeerde aan de militaire school van Moskou, verhuisde hij samen met zijn familie naar België. Amir belandde met zijn familie in Leuven. Hij zat op drie Belgische scholen. “In het Sint-Albertuscollege (OKAN) zat ik één jaar, om Nederlands te leren. De school heeft ook een grote invloed gehad op mij. In Rusland was ik altijd agressief door ruzies op school. Op straat moest ik vaak vechten om respect te krijgen. Hier heb ik nooit gevochten omdat ik hier meer rust heb”, vertelt Amir.

Van De Wijnpers naar Sint-Lukas

Daarna genoot Amir één jaar middelbaar onderwijs bij De Wijnpers in Leuven. “Dat is een goede school”, herinnert Amir zich, “Ik heb er veel vrienden ontmoet. Eén van mijn leerkrachten daar, Mieke Vanden Eynde, was een geweldige leerkracht die veel invloed gehad heeft op mij. Dankzij haar heb ik meer zelf vertrouwen en twijfel ik nooit meer over wat ik ga doen.” Hij trok daarna naar Brussel om er aan Sint-Lukas te studeren omdat hij daar meer praktijk dan theorie kreeg. “Deze school heeft mij meer geleerd over kunst. Zowel in De Wijnpers als in Sint-Lukas slaagde ik niet omdat ik veel problemen had met het Nederlands. Nog steeds eigenlijk,” zegt Amir.

Amir Khuzhaev

Veel geleerd in het tweedekansonderwijs

Amir ging dan TKO (tweedekansonderwijs) volgen en studeerde af in Multimedia. “Op de middelbare school zeiden ze vroeger dat het TKO voor ‘losers’ was,” zegt Amir, ‘maar ik heb er meer geleerd dan in het middelbaar. In het TKO begreep ik pas dat mensen meer kunnen dan ze zelf denken. Ik heb er heel veel geleerd zoals audio, video, interface design, webanimatie, digitale fotografie en grafische vormgeving. In het begin had ik er wel wat moeite, vooral met de 3D-animatie.” Amir dacht dat hij nooit iets zou leren, weten of maken met 3D. Maar door zijn vriend Oleg is hij van mening veranderd over 3D. “Oleg heeft mij beïnvloed en dankzij hem ben ik nog altijd bezig met 3D-animatie. Oleg is Art Director bij CopyBigPaste. In mijn vrije tijd volg ik daar stage.” Amir leert bij CopyBigPaste hoe hij games en applicaties kan creëren. Daarnaast heeft hij ook een klein project rond een animatiefilm, samen met zijn vrienden van TKO. Hij heeft ook kennis opgedaan over verschillende programma’s: Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Cinema, Premier Pro, After Effect, Unity en Flash.

The National Mobile Photography Workshop by Amir Khuzhaev Op zaterdag 27 mei organiseert Amir The National Mobile Photography Workshop. “Dankzij de samenwerking met ‘mijnLeuven’ krijg ik een ruimte achter het stadhuis ter beschikking. Het is een heel gezellige en mooie locatie”, zegt hij met een BIG smile. Wat kan jij leren tijdens die workshop? Je krijgt er tips voor de keuze van een gsm bijvoorbeeld. Maar ook andere bekende Instagrammers komen er tips geven.

Kom je ook?

Wil jij erbij zijn? Schrijf je in door een bericht te sturen via deze Facebookpagina: The Nationale Mobile Photography Workshop

Lieve vrienden, echt chapeau en respect voor wat Amir doet. Petje af! Ik ben benieuwd hoe hij de toekomst ziet. “Ik ga een Silicon Valley opbouwen in Tajikistan!” zegt hij vastberaden, “Ik wil dat de jongeren van daar, met hun kennis en skills, in andere landen kunnen gaan studeren en werken!” eindigt hij. Ga ervoor, Amir! Tot in de workshop!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top