Now Reading
Zen-dag? Niet alleen voor de ouderen een leuke verwendag
Dark Light

Zen-dag? Niet alleen voor de ouderen een leuke verwendag

Dag lieve vrienden, wij zijn Kyana Sgaggiaro en Hanne Wouters. We zijn twee trotse studenten van GO! Next KTA2 in Hasselt. Momenteel zitten wij in ons laatste jaar haarstilisten. Samen met onze leerkracht Marina en de elf andere leerlingen van onze richting, organiseerden wij een heuse verwendag voor de senioren van HogeVijf. En of we er allemaal van genoten hebben!

Onze passie: mensen verwennen

Bij ons in de klas ontstond het idee om anderen te verwennen. De seniorenweek die er zat aan te komen, was de ideale gelegenheid om hierrond iets te organiseren. De senioren zouden volledig centraal komen te staan. Hieruit ontstond ons concept van de Zen-dag.

Tijdens deze Zen-dag werden de ouderen van HogeVijf lekker in de watten gelegd. We boden hen een gratis hapje en drankje aan, zodat ze zich volledig thuis zouden voelen. Om de Zen-dag compleet te maken, kregen alle senioren van ons een kappersbeurt. De vrouwen kregen bijvoorbeeld een brushing en de mannen een scheerbeurt. Zo zagen de ouderen er weer even jong uit, zoals ze zich voelen.

Gedurende de hele dag hebben we vaak met de ouderen een babbeltje geslagen. Dat deed niet alleen hen deugd, maar zeker ook ons. De boeiende verhalen die ze vertelden, raakten ons op soms erg diep. Hierdoor kregen we meer respect en inzicht in het leven van deze mensen. Ze leerden ons de echte waarden van het leven.

Iedereen hielp mee

Bij de Zen-dag deed niet enkel onze richting mee. Anas zit ook bij ons op school. Hij studeert fotografie en heeft voor een mooie fotoreportage gezorgd van onze Zen-dag. “7 jaar geleden kwam ik naar België. Mijn papa ontdekte mijn talent voor fotografie. Hij zit namelijk zelf ook in dit vak. Voor mij begon alles met een foto die ik maakte met mijn gsm”, zegt Anas.

Op deze manier kunnen wij aan jullie tonen dat verschillende generaties toch samen een leuke tijd kunnen hebben. Op de foto’s is dan ook te zien dat iedereen zich die dag kon uitleven, van jong tot oud. De mooiste reactie die we kregen, was van een kranige, goedlachse dame: “Ik heb niet graag dat ze aan me prullen, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar”.

Lieve vrienden, je merkt dat deze verwendag voor de ouderen een succes was. Naar de toekomst toe willen we nog vaker zulke dagen organiseren. Hier wordt iedereen beter van! Voor ons is het duidelijk: de oudere generatie is het trouwste cliënteel dat een kapster of kapper kan hebben. Daarom willen we hen graag bedanken voor de gezellige dag. Bekijk zeker ook de fotoreportage van Anas!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top