Now Reading
Charles Bruninx van Bruninx Design Optics: “Werken in een familiezaak is elke dag teambuilding
Dark Light

Charles Bruninx van Bruninx Design Optics: “Werken in een familiezaak is elke dag teambuilding


Dag lieve vrienden, vorige week ging ik langs bij Bruninx Design Optics in Hasselt. De zevende hemel als je het mij vraagt, want ik ben zelf een brildrager. Talloze stijlvolle brillen liggen er te pronken in de etalage en smeken om een pasbeurt. Een jaar geleden brachten we het verhaal van zaakvoerder Serge Bruninx, maar deze keer is het de beurt aan zijn zoon Charles. Vorig jaar stapte hij mee in de familiezaak, dus ik ben benieuwd hoe het intussen met hem gaat.

Van kleins af aan gebeten door de microbe

Wanneer ik binnenwandel, word ik enthousiast ontvangen door Charles Bruninx. Hij maakt deel uit van de derde generatie die de familiezaak runt. “Al sinds mijn veertiende ben ik terug te vinden tussen de brillen”, vertelt Charles met een glimlach, “In onze zaak kom ik thuis.”

Voordat hij mee in het bedrijf stapte, rondde Charles zijn studies Optometrie af. Daarna volgde hij nog een specialisatiejaar Management. “Dat laatste jaar was belangrijk voor mij, maar ook voor onze zaak. Ik hou ervan om ideeën te creëren en dat kan de winkel alleen maar ten goede komen. Terwijl kan ik zelf ondernemen in een vertrouwde omgeving”, zegt hij. Ook zijn studie Optometrie blijkt goed voor de zaak. Een opticien maakt brillen, een optometrist onderzoekt de ogen en kan visuele afwijkingen vaststellen. Daardoor zijn er al heel wat opticiens ten rade gegaan bij Bruninx Design Optics. De familie helpt dus zowel klanten als collega’s in de buurt. 

Ik moet toegeven: de gedrevenheid van Charles werkt aanstekelijk. Als pas afgestudeerde nam hij geen vakantie, maar begon hij meteen in de zaak. “Dat drukte me wel met de neus op de feiten. Het werkleven was even aanpassen”, legt Charles uit, “Maar de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken, neem ik er graag bij.”

Familiezaak

Het is voor mij overduidelijk dat ik in een familiezaak zit. De gemoedelijke sfeer die er hangt, de lachende gezichten… Huiselijker kan niet. Charles heeft er de perfecte beschrijving voor: “Werken in een familiezaak is elke dag teambuilding, maar dan op een rustige manier.”

Wanneer ik hem vraag naar de andere werknemers is Charles uiterst positief. “Stef, een van onze opticiens, werkt hier al langer dan dat ik leef. Na al die jaren beschouwen we hem als familie. Ik zie hem als een leuke oom.” 

Tijdens ons gesprek complimenteert hij me met mijn bril en vraagt naar de sterkte ervan. Ik vertel hem dat ik mijn bril enkel tijdens het autorijden moet dragen, maar hem eigenlijk de hele dag op heb. Meteen geeft Charles me advies. Een mooi voorbeeld van de behulpzaamheid die je ervaart bij Bruninx Design Optics. 

Blik op de toekomst

De toekomst van de zaak ziet er rooskleurig uit. Charles bekijkt alles stap voor stap, maar is erop gebrand om het levenswerk van zijn vader en grootvader verder zetten.

Lieve vrienden, wil je graag het leven door een roze bril zien? Een andere kleur kan uiteraard ook… Breng zeker eens een bezoek aan Bruninx Design Optics in Hasselt of neem een kijkje op hunwebsite,Facebook– ofInstagrampagina. Ik ga ongetwijfeld nog eens langs om een paar hippe zonnebrillen te passen!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top