Now Reading
Niels Kenis van De Serre: “Hier kan jong talent kiemen”
Dark Light

Niels Kenis van De Serre: “Hier kan jong talent kiemen”

Dag lieve vrienden, kennen jullie De Serre in Hasselt? Het innovatieve concept voor en door jongeren biedt een tweede thuis aan lokaal, creatief talent. Uit nieuwsgierigheid spreek ik af met Niels Kenis en Kristof Claes, de bedenkers, om het reilen en zeilen van het project te ontdekken.

Hart voor jongeren

Een groep creatievelingen lanceerde eind november een nieuw concept in Hasselt: De Serre. Niels Kenis en Kristof Claes ontvangen me ter plaatse. Niels is een enthousiaste kerel met het hart op de juiste plaats als het over jongeren gaat. Hij is namelijk opvoeder en werkt met jongeren met autisme. Naast zijn dagelijkse job kan je hem ook achter de draaitafel terugvinden als dj. “Mijn muziek heeft me in contact gebracht met de rest van het team achter De Serre”, zegt Niels.

Hart voor jongeren

Een groep creatievelingen lanceerde eind november een nieuw concept in Hasselt: De Serre. Niels Kenis en Kristof Claes ontvangen me ter plaatse. Niels is een enthousiaste kerel met het hart op de juiste plaats als het over jongeren gaat. Hij is namelijk opvoeder en werkt met jongeren met autisme. Naast zijn dagelijkse job kan je hem ook achter de draaitafel terugvinden als dj. “Mijn muziek heeft me in contact gebracht met de rest van het team achter De Serre”, zegt Niels.

Perfecte plek voor jong talent

Als jongere kan je hier terecht voor een waaier aan bezigheden. Of zoals de oprichters het zelf beschrijven: “De Serre is een creatieve broeikas. Hier kan jong talent kiemen.” Zo is er De Bar waar je gezellig met vrienden samen kan komen voor een drankje. Elke zondag wordt er een alternatieve markt georganiseerd, de uitgelezen plek voor fans van unieke en creatieve stukken. Verder is er Het Atelier waar creativiteit centraal staat en de Broeikas voor wie houdt van een vleugje muziek. Je vindt er ook De Werkplek die ondernemende zielen verwelkomt en De Beeldbuis waar je advies over de digitale wereld krijgt. De Vitrine is momenteel dé ruimte voor jonge skaters met een halfpipe van Push Hasselt. Er zijn nog enkele ruimtes in ontwikkeling die zich in de loop van de tijd verder ontplooien zoals Het Repetitiekot, De Koer en De Tuin. En ja, dat allemaal onder hetzelfde dak.

“Wij richten ons voornamelijk op de jeugd, maar eigenlijk is iedereen bij ons welkom”, vult Niels aan. 

Toekomst

De Serre organiseert een heleboel evenementen, workshops, markten… Het doel van de initiatiefnemers is om de jeugd zich te laten ontwikkelen op een gezellige plaats. “Voorlopig is ons initiatief een pilootproject in samenwerking met de stad Hasselt. Het loopt nog tot april 2019. Zo’n tijdelijke invulling van leegstaande panden is fijn, omdat we voortdurend nieuwe concepten kunnen bedenken en uitbouwen”, legt Niels uit. Al geeft hij toe dat een permanente plek ook z’n voordelen heeft. “In dat geval zouden we meer ruimte hebben om ons concept uit te breiden.” De toekomst van De Serre ligt dus nog niet vast, maar een ding staat buiten kijf: dit project kan de toekomst van vele Hasseltse jongeren veranderen of bijsturen.

Zoals jullie lezen, lieve vrienden, is De Serre een atypische plek waar jongeren een tweede thuis vinden. Ze worden er geprikkeld door verschillende evenementen en workshops. Wil je zelf je creativiteit laten botvieren? Of heb je zin in een ontspannen avond? Check dan zeker de Facebook– en Instagrampagina of de website van De Serre. Ik ga beslist nog eens langs! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top