Now Reading
Shauny De Gruyter: “Burlesque is mijn uitlaatklep. Mijn zelfvertrouwen heeft er een boost door gekregen en ik ken mezelf nu zoveel beter”

Shauny De Gruyter: “Burlesque is mijn uitlaatklep. Mijn zelfvertrouwen heeft er een boost door gekregen en ik ken mezelf nu zoveel beter”

Lieve vrienden, vandaag stellen we onze content manager voor: Shauny De Gruyter. Ik ging bij haar langs en ze vertelde me honderduit over haar passies: talen en burlesque. Als masterstudente taal- en letterkunde versterkt ze het I LOVE Network team in Antwerpen.Passie voor woorden
Shauny volgt een masteropleiding Taal- en Letterkunde Frans en Engels aan de universiteit van Antwerpen. “Ik ben enorm gepassioneerd door talen, literatuur en poëzie. Dat is een van de redenen waarom ik voor die richting gekozen heb”, vertelt Shauny. Ze schrijft stukjes poëzie en heeft zich ook al gewaagd aan een langer verhaal. Dat ligt nu even aan de kant zodat ze zich voluit op haar studies kan focussen. Poëzie schrijven doet ze nog wel. “In mijn poëzie en schrijfsels probeer ik vooral mijn gedachten en gevoelens op te schrijven en vorm te geven. Ik vind het vaak gemakkelijker om op te schrijven wat ik voel of denk dan om het uit te leggen. Ik had nooit gedacht dat ik mijn schrijfsels zou delen met anderen, maar door de jaren heen ben ik toch nieuwsgierig geworden naar wat het publiek van mijn werk vindt.” Sinds kort toont ze haar poëzie aan het bredere publiek op Instagram onder de naam Eléanor Herondale, want “publiceren onder een pseudoniem voelt momenteel veiliger aan”.

Meet Sassy Curlicue!
Twee jaar geleden is Shauny met burlesque dans gestart. “Niet enkel als hobby, want ik ben lid van een professionele showgroep”, gaat Shauny verder. “In onze dansschool Antwerp Burlesque Academy leren we onszelf graag te zien, bouwen we aan ons zelfvertrouwen en leren we leuke choreografieën.” Als burlesque danseres is Shauny gekend onder de naam Sassy Curlicue. “Die naam past bij mijn karakter, mijn manier van dansen en mijn meest prominente kenmerk: mijn krullen!” Shauny heeft haar uitlaatklep gevonden dankzij burlesque: “Het heeft me geholpen om mijn zelfbeeld op te krikken.” 

In burlesque bouw je dus vooral aan je zelfbeeld tijdens het dansen. Tegelijkertijd leer je ook je lichaam beter kennen en bewust om te gaan met bewegingen. “Het is best uitdagend als je bepaalde dansstijlen begint te combineren en je eigen choreografieën schrijft. Ondertussen heb ik er al drie zelf gecreëerd en heeft mijn burlesque mom mij een hele waaier aan choreografieën aangeleerd”, zegt Shauny enthousiast.

See Also

Volgende stappen
Shauny heeft wilde toekomstplannen! Zo hoopt ze een poëzieproject uit te bouwen en in volume uit te brengen. Een publicatie in een tijdschrift of een bloemlezing geven ziet ze ook zitten. “En ik wil nog heel lang doorgaan met burlesque”, zegt ze. “Binnenkort begin ik aan de creatie van een nieuwe choreografie en de zaalshow met onze Spectacular Starlets showgroep komt ook dichterbij.” Shauny droomt ervan om zelf les te geven aan de Antwerp Burlesque Academy. “En ik kijk ernaar uit om een aantal keren model te staan voor leuke projecten”, besluit ze ambitieus.

Lieve vrienden, lees en deel zeker Shauny’s poëzie! Ze staat trouwens open voor samenwerkingen (www.instagram.com/herondale.poetry/). Wie haar wil boeken als burlesque danseres voor evenementen of workshops of als freelance model kan haar contacteren via email , Facebook of Instagram (www.instagram.com/shaunydegruyter of  www.instagram.com/Sassy_Curlicue).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

              

© 2020 I Love Network - Online Magazine. All Rights Reserved.

Made by Valderas

Scroll To Top